Recepten met Cognac

Over Cognac

Recepten met Cognac

Een wijn-distillaat uit de Franse Charente. Hoewel de herkomst anders doet vermoeden, wordt de uitvinding van cognac toegeschreven aan Nederlanders. Al in de 12e eeuw ontdekten zij de conserverende werking van alcohol. Ze 'brandden' witte wijn en voegden die toe aan drinkwater van zeeschepen, waardoor het drinkbaar bleef. Die wijnen kwamen onder andere uit de Charente. In de loop der tijd vestigden zich daar distilleerderijen die hun distillaten op fust naar Nederland verscheepten. Begin 17e eeuw stagneerde de handel door de Frans/Duitse oorlog en bleef het distillaat opgeslagen in eikehouten vaten wachten op vervoer. Toen men rond 1640 in Nederland dit distillaat uiteindelijk proefde, werd ontdekt dat de vaten een bijzondere werking op het distillaat hadden; cognac was geboren.


Overzicht van recepten met Cognac

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Cognac. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Cognac en waar Cognac het hoofdingrediënt is.

Toon 226-250 van 1322 recepten
Cocktailsaus (2)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Whisky

Meng mayonaise met Engelse saus (Worcester), tomatenketchup, room en cognac of whisky. Breng op smaak met peper en zout....

Cocktailsaus 2 (mayonaise)
Uit de categorie sauzen: met Port, Room en Cognac

Meng 3 dl mayonaise, 3 lepels ketchup, 1 lepel cognac, 1 lepel rode port, een mespunt paprikapoeder en enkele druppels Worcestershiresaus, s...

Cocktailsaus 'maison'
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Whisky

Meng 250 g mayonaise met enkele druppels Engelse saus (Worcester), 1 eetl. tomatenketchup, 5 eetl. lichtjes opgeklopte room en 2 eetl. cog...

Cocktailsaus met een vleugje cognac,voor de B.B.Q
Uit de categorie bbq: met Zout, Sherry en Cognac

Meng mayonaise met de tomatenketchup,tot een mooie rose kleur is verkregen.Meng daarna de overige ingredienten erbij. Alles goed roeren.Eve...

Cocktailsaus voor garnalen 2
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Sherry

Slagroom half vast kloppen. Goede mayonaise erbij (liefst eigen maaksel) Ketchup erbij Drupje Tabasco. Lekker paprikapoeder (niet te voorzic...

Cocktailsaus, Indische
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Room

Maak het sjalotje schoon en hak het zeer fijn. Hak de gembernootjes zeer fijn. Klop de room half stijf en meng hem met sjalot, gember en wat...

Coctail van gerookte paling
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zout en Olie

Verdeel de paling in gelijke stukjes.Doe de mais, champignons, paling en ei in een kom en schep het mengsel voorzichtig om.Vermeng voor de s...

Cognac Balletjes
Uit de categorie desserts: met Kaneel, Koffie en Cognac

-meng eerst al de droge ingedrienten door elkaar -kneed er dan het gembernat en de cognac door -bestuif uw handpalmen met poedersuiker en...

Cognac ijstaart
Uit de categorie desserts: met Room, Olie en Koffie

-brokkel de chocolade zo klein mogelijk en smelt de stukjes boven stoom, 'au bain marie', onder goed roeren -roer meteen de suiker...

Cognac Parfait
Uit de categorie desserts: met Room, Cognac en Suiker

-klop de dooiers op met de poeder en vanillesuiker, cognac en de gezoete room-maak au bain marie een romige substantie -koel de rest van de...

Cognac Roomsaus
Uit de categorie sauzen: met Room, Cognac en Bouillonblokjes

Doe de cognac in een pannetje en flambeer tot de vlammen uit gaan. Voeg de bouillon en de room toe, en kook deze in. Voeg de koude boter to...

cognac truffels
Uit de categorie desserts: met Cacao, Cognac en Chocolade

De boter zacht roeren,en dan de gezeefde poedersuiker ,cacao,en cognac meeroeren.De gesmolten chocolade (au bain marie) toevoegen.De massa k...

Cognac-cocktail, romige
Uit de categorie dranken: met Room, Melk en Cacao

Vul de shaker voor de helft met ijsblokjes. Giet er 2/10 cognac, 3/10 crème de cacao, 5/10 melk en 1 eetlepel slagroom in. Shaken en uitsch...

Cognac-kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Honing en Cognac

Maak een marinade en smeer de kippenbouten er mee in. Zet de kippenbouten in de koeling en smeer regelmatig met de overgebleven marinade in...

cognac-vanillesiroop
Uit de categorie sauzen: met Cognac en Suiker

Splijt de vanillestokjes. Breng ze in het water aan de kook. 15 minuten laten trekken op laag vuur. Dan de stokjes uit het water halen, merg...

cognacballetjes
Uit de categorie desserts: met Kaneel en Cognac

Meng eerst alle droge ingredienten door elkaar en kneed er dan het gembernat en de cognac doorheen.Bestuif uw handpalmen met poedersuiker en...

Cognacboter/Brandybutter
Uit de categorie sauzen: met Cognac

Roer 100 g boter zacht, zeef er 125 g poedersuiker boven en klop met een mixer door elkaar. Voeg al kloppend 3 lepels cognac toe....

Cognacsaus
Uit de categorie sauzen: met Room, Melk en Cognac

Meng de suiker, de maizena en de eierdooiers tot een gladde massa. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en giet deze langzaam, st...

Cognactaart
Uit de categorie desserts: met Melk, Cognac en Suiker

Boter, suiker, eigelen en 1 borrel cognac tot een romige massa mixen in ca. 15 minuten. Springvorm invetten met boter en 1 zakje vanillesuik...

Coq au vin .
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Brood

Snij de kip in 10 stukken. Laat de boter smelten in een zware steelpan op matig vuur. Doe er wanneer de boter heet is de stukken kip in en b...

Coq au vin 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Snijd het spek in dunne reepjes, verwijder het zwoerd. Kook de reepjes spek een paar minuten in wat water, giet ze af, laat ze onder koud wa...

Coq au vin 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Bloem

Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Veeg de champignons met keukenpapier schoon. Strooi de bloem op een bord en wentel de met peper en z...

Coq au vin 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Bloem

Verdeel de kip in 8 stukken. Verhit 50 g boter in een pan en braad de kip aan alle kanten in 10 minuten bruin. Snipper de sjalotjes en snijd...

Coq au vin met pruimen
Uit de categorie vlees: met Olie, Cognac en Pruimen

Verdeel de kip in vieren. Verwarm de olie in een braadpan en bak de kip hierin rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd hem in alu...

Coq au vin.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Brood

Snij de kip in 10 stukken.Laat de boter smelten in een zware steelpan op matig vuur. Doe er wanneer de boter heet is de stukken kip in en ba...

Laatste reacties met dit ingredient

Paddestoelen in fillodeegbakjes

al Hosting, Pages of content Garden, Seasoned pro Logic Hosting, Easy ...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelentaartje

b-sites that allow for anybody to search for jobs without delay at mos...

Door *neersinkcarl*
Paddestoelen in fillodeegbakjes

c clothes purchases online are obtainable not only while in the auctio...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Cognac