Recepten met Courgette

Over Courgette

Recepten met Courgette

Courgettes zijn heel jonge exemplaren van de langwerpige groene pompoen. Ze worden geoogst als ze ongeveer de lengte van een komkommer hebben. Het vruchtvlees heeft een zachte smaak, bevat veel ijzer en heeft een geurig aroma. In Italië wordt deze vrucht in veel groentegerechten verwerkt. Courgettes zijn in Nederland van mei t/m oktober volop verkrijgbaar. Op een koele, donkere plaats (niet onder 10°C) kunt u courgettes ± 1 week bewaren. Courgettes worden in vele landen gekweekt, maar Italië, Frankrijk en Turkije zijn de toplanden. Het vruchtvlees van de courgette is zacht en kan daarom ook rauw worden gegeten. De zachte witte pitjes en de schil kunt u meeëten. De courgette bevat minder vocht en is kleiner dan de komkommer. Ook bekend onder de naam zucchini of zucchetti. Courgette groeit zeer snel en de vruchten kunnen wel een halve meter lang en 4-5 kilogram zwaar worden. Voor de consumptie worden alleen de jonge vruchten geplukt die 10-25 centimeter lang zijn. De grote worden gebruikt voor o.a. de zoetzuur-industrie. Let er bij de koop op dat de courgette stevig aanvoelt, dat de schil gaaf is en dat er nog een stukje van de steel aan de vrucht vast zit. Zonder dit stukje bederft de courgette snel. Courgette is een slanke en gezonde groente, ze levert slechts 28 kcal per 100 gram en bevat de mineralen fosfor en ijzer en de vitamines A en C. De heel jonge vruchten van de courgette dragen nog de bloemblaadjes, die algemeen bekend staan als 'courgettefleur'. Courgettebloemen zijn een echte delicatesse, die u op hun beurt kunt opvullen met gehakt en stoven in de oven. Een lekkernij uit een onverwachte hoek! Courgettes worden nooit geschild omdat anders het vruchtvlees bij het bakken of stoven uit elkaar valt. Alleen de steel en eventueel bruine vlekjes worden verwijderd.

Verwante ingrediënten van Courgette


Overzicht van recepten met Courgette

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Courgette. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Courgette en waar Courgette het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 3404 recepten
FRANSE COURGETTESALADE
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Azijn

Snijd elke schoongewassen courgette overlangs in 4 plakken. De Fransen zetten ze hooguit 8 minuten in kokend water met een tikje zout. De ui...

Provencaalse varkenslappen met ratatouille
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

1. Dep de blokjes varkenslap met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de blok...

"de knikkerbeurs"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Prei

1. Snijd de zalm en tongfilet in reepjes. 2.Meng de prei julienne gesneden met de vis en voeg zout toe. 3. Leg het vis-groentemengsel in h...

BOUILLONFONDUE MET VIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Leg de visgraten met ui, tijm en peterseliestelen in een grote pan. Voeg circa 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de bouill...

Courgettekoekjes.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Kokos en Kaneel

1. De oven voorverwarmen op 200 ?C. Twee bakplaten met bakpapier bedekken. 2. De boter met de suiker, het ei en de vanillesuiker tot een s...

Courgettesoep met een garnituur van kip en garnal
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Schil een gedeelte van een courgette met de dunschiller en snijd deze schil in een fijne brunoise. Snijd uit dezelfde courgette ook nog een...

Couscous met gegrilde zomergroenten en een zooi kruiden
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Munt en Pepers

Dit couscousrecept wijkt nogal af van andere recepten, omdat de couscous in plaats van gekookt of gestoomd in dit geval rauw in een heel sm...

Couscous met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Granen en Harissa

: 20 minuten Bereiding: 50 minuten Recept van vifke (www.smulweb.nl/pages/vifke) Aantal personen 1 Keuken Slanke keuken...

fantasie ovenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Kaas en Paprika

Oven voorverwarmen op 173 graden. Bak de ui, doe het gehakt erbij, daarna het groentemengsel en de kaas. Prepareer de saus, laat bladerdeeg...

Focaccia met Australische fusionsalade
Uit de categorie bijgerechten: met Rucola, Sambal en Paprika

Verwarm de grill voor Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groente onder de grill in ca. 5...

Gamba ratatouille
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Olie en Gamba

Gamba in olie bakken en gedeeltelijk pellen. Looksaus bereiden (mayonaise met room en zeer fijn geplette look en cayennepeper). Ratatouille...

Gegrilde groenten met geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika, Zeezout en Rode ui

Snijd alle groenten in grove stukken. Leg dit in een ovenschaal of braadslee en besprenkel royaal met olijfolie. Bestrooi met versgemalen it...

Gegrilde groenten met kruidenmarinade.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Salie

Snij de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten en onregelmatige delen zodat er redelijk platte stukken overblijven. 2 Snij d...

Gestoofd rundvlees (Manzo brassato)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Wentel het vlees dan door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een meng...

Jordaanse vleesschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Vlees koud spoelen en met keukenpapier afdeppen. Zenen,maar niet al het vet verwijderen. Vlees in 2 cm grote blokjes snijden. De vleesblokje...

Lamssoep
Uit de categorie soep: met Zout, Rijst en Kaneel

Doe het lamsvlees en het water in een middelgrote soeppan Voeg het water toe met zout en peper Doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur kok...

Linzensalade met feta
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Munt

Kook de linzen in ruim water in 30-45 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitlekken. Roer een dressing van de mosterd, azijn, gembers...

Mediterrane garnaalspiesjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Garnaal en Barbecue

Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel...

Mediterrane garnalenspiesjes
Uit de categorie bbq: met Zout, Gamba en Barbecue

1. Laat de garnalen ontdooien. Pel ze en maak ze schoon. 2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranjeschil eraf. Pers de sinaasappel uit...

minestronesoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, bleekselderij en courgette ong 5 min. voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en...

Notenrijst met courgette en tahoe
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

1. Kook de rijst in ruim kokend water volgens de beschrijving gaar. 2. Snij de courgette in plakken van 1⁄/:2 cm en die weer in st...

Pasta met courgette en gehaktballetjes
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Sjalotjes

1. Pel de sjalotjes, snipper een sjalotje fijn en snijd de andere sjalotjes elk in 4 partjes 2. Meng in een kom het gehakt, het fijngesnipp...

PASTA MET COURGETTES
Uit de categorie pasta: met Prei, Zout en Kaas

Snipper de prei en fruit deze in de boter (olie) licht van kleur. Voeg de gesnipperde knoflook toe met de in heel dunne plakjes geneden of g...

Roergebakken courgette met schnitzelreepjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Rijst

1. Kook de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd deze in dunne p...

Salade smultip
Uit de categorie salades: met Paprika, Ketchup en Ketchup

Vermeng de blokjes slagersleverworst met de gare macaroni, blokjes kort gekookte courgette en stukjes rode en gele paprika. Maak een sausje...

Laatste reacties met dit ingredient

Heldere courgette-soep

Lekkere eenvoudige soep, waar iedereen van smult. ...

Door *Marieke Visser*
Wok in symfonie van groen en geel

Verrassend lekkere combinatie. Wij vonden het erg lekker en super gezo...

Door *Jörg*

Veel voorkomende ingrediënten met Courgette