Recepten met Dille

Over Dille

Recepten met Dille

Een mooie, eenjarige plant. Oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Europa en daardoor in ons land moeilijk te telen: onze zomers zijn vaak te nat en niet warm genoeg. Geef dille daarom een plekje in de volle zon. Dille heeft sprietig groen blad en gele bloempjes die in schermen verschijnen. het kruid saat het liefst in volle zon en lichte, goed gedraineerde grond. Dille smaakt licht naar anijs. De fijngehakte blaadjes smaken bijzonder goed bij gekookte of gepocheerde vis, schelp- en/of schaaldieren, soepen, dillesaus, komkommer-tomatensalade, kip en eiergerechten. Voeg dille pas op het laatst aan het gerecht toe. Verse dille is verkrijgbaar van juni t/m september.

Verwante ingrediënten van Dille


Overzicht van recepten met Dille

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Dille. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Dille en waar Dille het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 2154 recepten
"de knikkerbeurs"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Prei

1. Snijd de zalm en tongfilet in reepjes. 2.Meng de prei julienne gesneden met de vis en voeg zout toe. 3. Leg het vis-groentemengsel in h...

BOUILLONFONDUE MET VIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Leg de visgraten met ui, tijm en peterseliestelen in een grote pan. Voeg circa 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de bouill...

broccoliterrine met kip
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Dille

Broccoli in stukken snijden. Kipfilet in de lengte in dunne plakjes snijden. Paprika in dunne reepjes snijden. In keukenmachine broccoli, di...

Groene lasagna met sprotfilet
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Dille en Kervel

Kook een blad lasagne, afkoelen en in zeshoekvorm uitsnijden. Tomaat pellen en in blokjes snijden. Roomse kervel plukken en in ijswater legg...

Komkommerroomsoep met dille
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

Breng de bouillon aan de kook. Roer de bloem met wat water tot een papje en voeg dit bij de bouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken. - Ma...

Maaltijdpita met garnalen in roomsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Kaas en Room

1. Bak de pita?s in de oven volgens de aanwijzingen. 2. Bereid de Maggi Room-Tuinkruiden Saus met de boter volgens de aanwijzingen. Roer de...

Pasta van kip en scampi met mango en mandarijnens
Uit de categorie pasta: met Room, Mango en Dille

Kook de pasta gaar en spoel onder koud water. Snijd de kippenborst in blokjes en bak ze samen met de look stevig aan voeg er de scampi?s na...

Reuben Sandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Kool

In schaal mosterd, slasaus, honing en dille door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Beide koolsoorten door dressing scheppen...

Salade aromatique du Jatdin met langoustines ketc
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Dille en Kervel

Maak een mooie gemengde salade, meng deze licht met olijfolie en breng de salade op smaak met peper en zout. Pel de langoustines. Verhit een...

Spanakopita (spinazietaart)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Feta

De spinazie wassen en snijden. De boter in de pan laten smelten en de ui fruiten en even later de spinazie toevoegen. Goed doorroeren. Peter...

Spinaziesoep met ZALM
Uit de categorie soep: met Zalm, Room en Dille

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Ontdooi de spinazie (in geval van verse spinazie ,was deze en hak deze fijn) Doe wat boter in...

Tomatensoep met dilleroom
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Maak de ui schoon en snipper hem. Was de tomaten en snijdt ze in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin eventjes de ui...

Tuinboontjes met Serranoham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem, laat de ham hierin snel rondom kleuren. Voeg de knoflook en de tuinboontjes toe en laat...

Tzatziki, Komkommersaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Kwark

Komkommer wassen, schillen, raspen en met zout bestrooien. 15 minuten laten staan om het water te onttrekken.Na 15 minuten de komkommer goed...

tzaziki
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Dille

Laat de yoghurt min. 3 uur in de koelkast uitlekken in eenkom met een zeef waarin je een dubbel vel keukenpapier hebt gelegd.Je houdt dan e...

Warme garnalenpasteitjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bloem

Verwarm de oven voor op 200?C.Smelt de boter in een ruime diepe pan. Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ca....

Zalm en asperges chartreuse met verse zalm
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

De oven voorverwarmen op 180 gradenDe asperges schillen en in ruim kokend water met zout in ? 15 minuten beetgaar koken. De asperges uit pan...

Zalm ragout shii-take
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Zout en Room

Shii-take steeltjes uithalen en hoedjes in plakjes snijden en samen met gesnipperde sjalot en blokjes tomaat kort aanstoven in boter, afsmak...

Zeewolf met tapenade en roergebakken spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Olie en Dille

1.Verwarm de oven voor op 180?C2. Spoel de visfilets af met koud water en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook. Hak voor de tapenade 2 tee...

'Griekse gyros met frites
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Dille

Klop de yoghurt met de mayonaise, de uitgeperste knoflook en de dille door elkaar. Bak de uiringen in de hete olie bruin en gaar en neem ze...

'Papa's kip.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Dep de ontdooide, op zijn rug liggende maiskip met keukenpapier droog!.Maak van de diverse Oosterse kruiden, aangevuld met de peper, het zo...

'Vluggertje' met komkommer en zalm in witt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Schil de komkommer en neem de uiteinden weg. Snijd hem overlangs door en neem met een lepeltje het zaad uit beide helften weg. Snijd de helf...

"fish and chips"
Uit de categorie borrelhapjes: met Bier, Olie en Bloem

Schil de aardappelen. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Klop in een middelgrote kom de bloem, ei en het bier tot een glad b...

"GARNAALCOCTAIL MET WALNOTEN EN CACTUSVIJG&qu
Uit de categorie voorgerechten: met Dille, Tomaat en Walnoot

*Alles moet in laagjes op elkaar/leg de helft van de slamengeling als basis op de bodem van 2 kommen/strooi elk de helft van de selderblokje...

"LEKKERE GROENTEN-AARDAPPELSCHOTEL"
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Melk en Dille

# Doe de aardappelen in gezouten water,en kook ze gaar. # Doe er boter,peper en zout,nootmuskaat en melk bij,en stampen maar. # Schep de a...

Laatste reacties met dit ingredient

Vispâté met gerookte forel en zalm

Heerlijk als voorgerechtje...

Door *pothe arco*

Veel voorkomende ingrediënten met Dille