Recepten met Djahé

Over Djahé

Recepten met Djahé

Vers, ingemaakt, gedroogd of in poedervorm te koop. Van de wortelstok kunt u schijfjes snijden die na gebruik in de gerechten weer moeten worden verwijderd. De wortelstokken kunnen in de diepvries worden bewaard.


Overzicht van recepten met Djahé

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Djahé. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Djahé en waar Djahé het hoofdingrediënt is.


Toon 1-24 van 24 recepten
Ajam bawang (kip met ui)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Braad de stukken kip in wat olie knapperig bruin en doe er dan de rest van de ingrediënten bij. Laat het geheel met de deksel op de pan g...

Ajam boemboe Bali
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingr...

Ajam boemboe Bali 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Was de kip, ook inwendig, en verdeel de kip in 4 of meer stukken. Bestrooi de kip met zout; verwarm de olie en bak daarin het vlees aan alle...

Ajam boemboe Bali 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingred...

Ajam santen (gegrillde kip in santen)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Sambal

Grill de kip in zijn geheel, pluk hem in grote stukken en leg die op een platte schaal. Vermeng de santen met de uien, knoflook, lombok, dja...

Assinan babi tjampoer (zoetzuur varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Vermeng het vlees goed met deze kruiden. Maak een mengsel van 1 el maïzena, 1 geklutst ei en 1 el bloem. Meng het vlees hierdoor. (*) Maak...

Babi kalimantan (gestoofd en gekruid varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Djahé en Citroen

Kook de lappen in wat water met zout gaar en laat ze uitlekken. Fruit in wat slaolie de knoflook en de ui bruin en haal ze uit de pan. Bak i...

Babi Padang (padangse varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Olie

Wrijf het vlees in met de kruiden en bak het in wat olie bruin. Vermeng het meel met het opgeklopt ei. Leng het aan met de bouillon en doe e...

Babi tomat (varkensvlees met tomaat)
Uit de categorie vlees: met Sambal, Djahé en Tomaat

Breng het water met de ingrediënten aan de kook en voeg het vlees toe. Laat het op klein vuur 3 kwartier gaar sudderen....

Crêpes au gingembre
Uit de categorie pannenkoeken: met Zout, Melk en Bloem

Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze beslag maken. Aan dit beslag de fijngehakte gember toevoegen en nu dunne...

Foo yong hai-saus 6
Uit de categorie sauzen: met Zout, Rijst en Djahé

Breng de bouillon, vermengd met de ketchup, wat zout en wat peper aan de kook. Bind het met de aardappelmeel en doe er dan de doperwtjes bij...

Gulé bengala daging (varkensvlees met kerrie)
Uit de categorie vlees: met Zout, Kerrie en Santen

Kook het vlees in wat water en bewaar de bouillon. Fruit in wat slaolie de knoflook, ui, lombok, ketumbar, djinten, kuncit en het djahépoed...

Kepiting daging (pikante vleeskrabbetjes)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Rijst

Snijd dekrabbetjes zo in stukken, dat u tenminste aan één stuk twee ribben heeft. Vermeng de stukken krab met de grove ui, knoflook, djah...

Kip, zoetzure gestoofde
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Azijn

Fruit in wat slaolie de trassie, ui en knoflook. Doe er, als de uien wat bruin zijn, de stukken kip in en laat goed doorbakken. Meng 2 kopje...

Marinade China (voor varkensvlees)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Ketjap en Sherry

Klop de marinade goed glad en gebruik ze voor speklappen, varkenslappen of varkenskarbonade. Laat een nacht intrekken en bak het vlees dan i...

Oedang kerrie (kerrie garnalen)
Uit de categorie vis: met Zout, Uien en Kerrie

Fruit in wat slaoliee de trassie, knoflook en de ui, tot de ui bruin is. Week in wat heet water (2 el) de klapper, voeg er alle overgebleven...

Oedang sapudi (garnalengehakt)
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Melk

Hak de garnalen goed fijn en vermeng ze met de aardappelen. Meng dit met de prei, het ei, de melk, djahé, zout, peper en nootmuskaat goed d...

Sambal djahé
Uit de categorie sauzen: met Pepers, Ketjap en Lombok

Kook de rode pepers en maak die fijn tezamen met de djahé. Voeg er 5 eetlepels ketjap asin aan toe en vermeng alles goed....

Sapi kerrie (rundvlees met kerrie)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Kerrie

Snijd de lappen in blokjes en vermeng ze goed met de djahé, ketumbar, chilipoeder, kerriepoeder en de helft van het citroensap. Laat het ge...

Saté babi 1 (saté van varkensvlees)
Uit de categorie bbq: met Asem, Zout en Laos

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze met de ketumbar, laos, zout, djahé, asem en...

Sop ikan bawang (vis uiensoep)
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Uien

Kook de vis gaar in de bouillon en laat ze uitlekken. Verwijder het vel en de graten. Fruit de uien en de stukjes vis even in wat slaolie. L...

Soto ajam oedang (garnalen kippensoep)
Uit de categorie soep: met Sla, Zout en Ketjap

Kook de kip in 2 liter water met wat zout gaar, laat de kip dan uitlekken en pluk het vlees van het bot. Kook de aardappel in de schil gaar...

Tempeh goreng tjampoer (gemengde tempeh)
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Laos en Olie

Zout de stukjes tempeh, bak ze in hete olie knapperig bruin en laat ze uitlekken. Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook, ui en de lombok...

Tjampoer ajam (gemengd kipgerecht)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Ketjap

Trek van de kip met wat zout en peper 1 liter bouillon. Als de kip gaar is, deze kaal plukken. Fruit dan in wat slaolie de ui, knoflook, lom...


Veel voorkomende ingrediënten met Djahé