Recepten met Djinten

Over Djinten

Recepten met Djinten

Gemalen komijnzaad (ook wel kummel genoemd). Het is een nogal sterk kruid en u moet er dan ook niet te veel van gebruiken. In de Indonesische gerechten is het bijna altijd de djinten putih, ofwel de 'witte' djinten.


Overzicht van recepten met Djinten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Djinten. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Djinten en waar Djinten het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 811 recepten
Gefrituurde spruiten
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

het ei klutsen met enkele delen melk of water, mengen met iets komijnzaad (djintan)en enkele lepels gezeefde bloem en eventueel snufje zout;...

Marokkaanse gehaktbal met wortelsalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng het gehakt met pijnboompitten, losgeklopt ei, verkruimelde beschuit, p...

Ovenschotel met kerriekool
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kool en Melk

Fruit de ui in 25 g van de boter in ? 3 min. goudgeel en glazig. Bak de spitskool en de komijn en zout naar smaak al omscheppend 2 min. mee....

'Sweet and sour'-rosbief uit de wok
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Gember en Gember

Rosbief, gember, tabasco, komijn en suiker mengen. Ui in olie ca. 5 minuten op hoog vuur bakken. Vleesmengsel erdoor roeren en 4-5 minut...

Kipsate op houtskool
Uit de categorie bbq: met Olie, Gember en Ketjap

? Marinade bereiden, meng de ingredienten zoals vermeld, olie toevoegen totdat er een smeuige marinade ontstaat. ? Kip dun snijden of plat...

Aardappelchutney, Surinaams
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Azijn en Pepers

Doe de aardappels in een grote zeef, druk flink uit, trek dan 10 minuten in azijn en druk weer uit. Maal de peper/sambal, ui en knoflook en...

Aardappelen in YoghurtSaus
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Komijn

Kok de aardappelen net gaar in water met zout en snij de grote exemplaren doormidden of in vieren. meng alles behalve de Spaanse peper en ve...

Aardappelgoulash met kalkoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tomaat

Ui pellen en in stukjes snijden. paprika's wassen en in vierkante stukjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui en paprika hierin ca....

Aardappelsoep met kaas
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Komijn

Fruit de ui in de boter in een soeppan op een middelmatig vuur goudgeel. Voeg de aardappelen, de paprika's en de uitgeperste knoflook to...

Abon 2 (Indische kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Djinten

Meng en stamp ketumbar, djinten, sjalot, knoflook, asem en gula djawa. Rafel het vlees van een gare (soep)kip, meng met de kruiden en laat...

Abon 3 (sterk gekruid vlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Leg het vlees in het kokende water, temper het vuur en kook het vlees gaar. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon. Gebruik...

Abon Ajam
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Leg de kipfilet in een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de filet circa...

Abon ajam (gerafelde kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Kook de kip tot het vlees van de botten loslaat. Rafel het vlees met een vork uit, meng er de fijngestampte kruiden door en laat die intre...

Abon van rundvlees (abon-abon)
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Olie

Kook het vlees met het water, asem en een beetje zout gaar. Wrijf uien, knoflook, ketoembar, djinten en suiker tot een brij. Rafel het vlees...

Abon-abon (Indisch 'apehaar')
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Ketjap

Kook klapstuk zeer gaar en rafel het vlees met vorken uiteen. Kruiden met ketumbar, djinten, laos, knoflook, sjalot, gula djawa, asam, zout...

Afrikaanse gehaktschotel.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Munt

Oven voorverwarmen op 180 graden. Brood in 0,5 dl melk weken, brood uitknijpen en verkruimelen. Gehakt mengen met brood, ui, knoflook, ker...

Ajam besengèk 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Bak de kip halfgaar. Maak de uien, knoflook, djintan, kuncit, trassie en sambal fijn en fruit het mengsel in de olie. Voeg de sereh, laos, s...

Ajam besengèk 4/ajam kuning, eventueel barbecue
Uit de categorie bbq: met Asem, Zout en Laos

Kip insmeren met zout en asem, bumbu fruiten, santen erbij en kip gaarsudderen, eventueel nagrillen of barbecue-en....

AJAM BESENGEH
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

De fijngemaakte bumbu met de sereh en laos in olie tumis tot die goed gaar is, dan de fijngemalen ketumbar en djinten er doorheen roeren en...

ajam blado
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Uien

Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien,knoflook,sambal,ketoembar,djinten en laos tot een brij.(staafmixer) Snij het braadkuike...

Ajam boemboe besengèk pedis
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Maak de kruiden fijn en fruit ze in de olie. Doe de kip, daon djeruk purut, sereh, asemwater, santen en het water hierbij en kook de kip gaa...

Ajam boemboe roedjak (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in d...

Ajam boemboe roedjak 2 (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in de...

Ajam goerih
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Uien

Wrijf de kip in met zout en hak haar in twee stukken. Hak de uien en de Spaanse pepers fijn, maak de kruiden fijn en vermeng de santen met h...

Ajam goerih (pittige kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Wrijf de kip in met zout en hak haar in twee stukken. Hak de uien en de Spaanse pepers fijn, maak de kruiden fijn en vermeng de santen met h...

Laatste reacties met dit ingredient

Tartaartjes maar dan anders

Leuk recept. Maar niet compleet in beschrijving? Hoe lang in de oven? ...

Door *Jon*
Lomboks Berisi Rempah Daging

Prima recept, al vaker gemaakt, maar met rode puntpaprika's. Een ...

Door *margreeth*

Veel voorkomende ingrediënten met Djinten