Recepten met Dragon

Over Dragon

Recepten met Dragon

Geurig kruid, oorspronkelijk afkomstig uit centraal Azië, uit de familie van de samengesteldbloemigen. De naam zou via het Arabisch afgeleid zijn van het Griekse woord dracontion, slangearend, een vogel die zich zou voeden met slangen. Dragon werd vroeger gebruikt als geneesmiddel tegen beten van giftige dieren. De therapeutische eigenschappen zijn door de eeuwen heen bekend en erkend, vooral de antiseptische werking. Vroeger werd er ook een likeur mee bereid. Botanisch is dragon verwant aan citroenkruid, absintalsem en bijvoet. Het is een wat wild groeiende, overblijvende plant met smalle blaadjes en kleine, kogelronde, grijsgele bloempjes, die wel een meter hoog kan worden. Hij houdt van goed doorlatende grond en zon of halve schaduw. 's Winters moet u hem beschermen tegen vorst. Als u een kas heeft, kunt u hem hierin overhouden, zodat u er ook 's winters van kunt genieten. Zet iedere drie á vier jaar een nieuwe plant, omdat, zeker in minder geschikte grond, de smaak achteruitgaat. De smaak van dragon is moeilijk met die van een ander kruid te vergelijken. Het is een zeer krachtig kruid en wordt daarom altijd heel spaarzaam toegepast. Vers smaakt het beter dan gedroogd. U kunt dragon wel goed invriezen of wecken. Laat het kruid niet met het gerecht mee koken. Dragon wordt vaak gebruikt in marinades, vis- en kipgerechten en salades, mosterd en azijn. Doe voor dragonazijn dragon, die net voor hij in bloei raakte is geplukt, in een fles en vul de fles verder met witte wijnazijn. Na twee maanden kunt u de azijn eraf schenken, maar het is beter om de azijn met het kruid in de fles te laten, niet alleen omdat het aardiger staat, maar vooral omdat de smaak nog verbetert. Dragonazijn is vooral lekker in salades, in mayonaise en in zelfgemaakte mosterd. Van de plant worden uitsluiten de lansvormige blaadjes gebruikt, vers, maar ook wel in gedroogde vorm. Verse dragonblaadjes worden verwerkt in salades, gerechten met gelei, sauzen (Gribiche, Ravigotte, Tartaar en béarnaise). Als dragon wordt meegekookt, wordt het gebruikt in kipgerechten, gestoofde paling, eieren en gekookte salades. Dragon wordt ook gebruikt voor het kruiden van mosterd. Dragon kan heel goed met andere kruiden worden gecombineerd, maar gebruik het matig, omdat de smaak nogal overheersend is. Dragonazijn en de verse blaadjes zijn in Frankrijk zeer geliefd en onmisbaar in sauce Béarnaise. Natuurlijk hoort het thuis in alle gerechten waar 'á l'estragon' bij staat, zoals poulet á l'estragon en oeufs en gelée á l'estragon. Het wordt veel gebruikt bij de fines herbes voor omelet en het is een ingrediënt dat thuishoort in vele sauzen, zoals sauce verte, ravigote en messine en in kruidenboters, purees, room en roomsoep. Hoewel dragon een moeilijk te beschrijven smaak heeft, proeft u het duidelijk en verspreidt de smaak zich snel door een gerecht, vooral door warme gerechten. Omdat het vooral in subtiel gekruide gerechten wordt gebruikt, moet u het met zorg doseren. Dragon zit ook in sommige likeuren en het is een parfumgrondstof. Dragon bestaat in 2 varianten: de Russische en de Franse variant. De Russische dragon heeft weinig aroma. Gebruik in de keuken dus de geurige Franse dragon. Echte, Franse dragon produceert vrijwel nooit kiemkrachtig zaad, dus moet u vermeerderen door stekken of scheuren. De goede soort is vaak moeilijk te krijgen. Het zaad dat u koopt, is bijna altijd van de Russische dragon (Artemisia dracunculoides), die bleker blad en een duidelijk andere smaak heeft, veel scherper en met maar weinig van de delicate smaak die zo prettig is bij Franse dragon.

Verwante ingrediënten van Dragon


Overzicht van recepten met Dragon

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Dragon. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Dragon en waar Dragon het hoofdingrediënt is.

Toon 226-250 van 1206 recepten
entrecote met pikante mosterd-pepersaus
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Azijn en Dragon

Doe de sjalot, azijn, peper en dragon in een kleine steelpan. Breng aan de kook en tot het reduceerd is tot een eetlepel. Doe de eidooiers...

Entrecote van de bbq met bearnaisesaus met tomaten
Uit de categorie bbq: met Zout, Azijn en Dragon

-pluk de dragonblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn -snipper de sjalot fijn -breng azijn met sjalot, dragonsteeltjes en peper aan de k...

Escalope van kalfsvlees met champignons
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Dragon en Citroen

De oven voorverwarmen op de warmste stand. De champignons in fijne plakjes snijden, ze in een ovenschotel leggen en besprenkelen met het...

Exotisch slaatje met avocado en tuinkruiden
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Munt

1 Kook de boontjes krokant gaar. 2 Rasp de wortelen. 3 Snijd de komkommer overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snijd hem in fijne...

Feestelijke Kreeftensoep
Uit de categorie soep: met Sla, Zout en Kaas

-halveer de kreeft langs de rugzijde (snij met een scherp mes richting kop) -haal het witte kreeftenvlees eruit -breek de scharen en haal...

Fegato fritto alle bolognese
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

-doe de geraspte uien in een kom -voeg er de gehakte peterselie, mespunt dragon en salie erbij mengen -wrijf het vlees in met dit mengsel...

Fijne zalmmousse met kruidensaus
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Room

- Laat de zalmsteaks volledig ontdooien (2 a 3 u op kamertemperatuur of 7 a 10 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Snij het zalmvlees...

Filetlappen in romige witte wijnsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Dragon

1. Dep het vlees met keukenpapier droog. Bestrijk de varkensfiletlapjes aan beide zijden met mosterd en bestrooi het vlees met zout en peper...

FISH & CHIPS
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Dragon

-Maal de cornflakes fijn in de keukenmachine. -Snij de kabeljauwfilet in stukken. Bestrooi met zout en peper. -Klop het ei los. -Haal d...

Forel - cremesoep
Uit de categorie soep: met Room, Dille en Dragon

Snijd de forelfilets in smalle reepjes. Breng de visbouillon met de vermout en de dragon of dille aan de kook. Pureer de helft van de forel...

Forel met dragonsaus
Uit de categorie magnetron: met Vis, Zout en Room

Verwarm de forellen in een ondiepe schaal, afgedekt, 3 minuten op ± 750 Watt. Draai ze om, dek ze af, verwarm ze nogmaals 2-3 minuten op...

Forel met groene saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Azijn

Vul den pan met 5 cm water en zet deze op, voeg hier aan de plakjes citroen, de peperbolletjes, het laurierblad, de ui en naar smaak zout to...

Forel op de barbecue
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Olie

-de forellen van binnen en van buiten besprenkelen met citroensap -stop in elke forel een takje peterselie -laat het citroensap 30 min int...

Forel op Julia's wijze
Uit de categorie vis: met Vis, Prei en Bier

Pocheer de forellen blauw, laat de koppen aan de vis. Spoel noch ontschub de forellen (de slijmhuid mag niet worden beschadigd). Kerf de vis...

Forellen op Julia's wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Tijm

Pocheer de forellen blauw, laat de koppen aan de vis. Spoel noch ontschub de forellen (de slijmhuid mag niet worden beschadigd). Kerf de v...

Franse kipperagout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Bloem

-oven voorverwarmen op 210?C -schud 50 g bloem, peper en de stukken kip in een plastic zak goed dooreen, zodat de stukken kip mooi bedekt z...

Fricasse van kip, asperges en paddestoelen
Uit de categorie vlees: met Vis, Zout en Room

Snijd de kipfilets/visfilets in stukjes van ? 4 cm, bestrooi ze met zout en peper en laat 10 minuten intrekken. Snijd de aardappelen in s...

Fricassée van kip, asperges en paddestoelen
Uit de categorie vlees: met Vis, Zout en Room

Dit gerecht een paar weken geleden in Saturday Kitchen, ik heb het nu 2 x gemaakt, 1 x met kip en 1 x met zeewolffilet. Het is een recept wa...

Fricassee van pastinaak, wortel en geitenkaas
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Melk

-snij de pastinaken en wortels in reepjes-doe pastinaak, wortel en ui in de pan -voeg zout en peper naar smaak toe -zet alles onder water...

Frieten en tartarensaus
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Augurk en Dragon

Kook het ei in 10 minuten hard, spoel het koud, pel en hak het fijn.Schep de mayonaise in een kom.Pel het sjalotje en hak het zeer fijn.Wa...

Frisse dipsaus 7
Uit de categorie sauzen: met Kervel, Dragon en Yoghurt

- Meng 2 dl volle yoghurt, 1/2 dl mayonaise en 1 eetlepel van elk: bieslook, peterselie, kervel en dragon....

Frisse sla met ham
Uit de categorie salades: met Ham, Sla en Zout

De sla en het witloof schoonmaken en de blaadjes in niet al te fijne reepjes snijden. De aspergepunten beetgaar koken in licht gezouten w...

Frisse tuinkruidensaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Kervel en Suiker

Hak de sjalotten fijn. Meng alle ingredienten (zout en peper naar smaak) en laat het sausje een uur trekken....

Frisse tuinkruidensaus met mosterd
Uit de categorie sauzen: met Zout, Uien en Kervel

Hak de uien fijn. Meng alle ingredienten (zout en peper naar smaak) en laat het sausje een uur trekken....

FRITTATA MET BROCCOLI EN GORGONZOLA
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Dragon

verwarm de oven voor op 200 gradenkook de broccoli 3 min. in water met zout en laat de roosjes daarna goed uitlekkenvet een lage ovenschaal...

Laatste reacties met dit ingredient

Veel voorkomende ingrediënten met Dragon