Recepten met Dragon

Over Dragon

Recepten met Dragon

Geurig kruid, oorspronkelijk afkomstig uit centraal Azië, uit de familie van de samengesteldbloemigen. De naam zou via het Arabisch afgeleid zijn van het Griekse woord dracontion, slangearend, een vogel die zich zou voeden met slangen. Dragon werd vroeger gebruikt als geneesmiddel tegen beten van giftige dieren. De therapeutische eigenschappen zijn door de eeuwen heen bekend en erkend, vooral de antiseptische werking. Vroeger werd er ook een likeur mee bereid. Botanisch is dragon verwant aan citroenkruid, absintalsem en bijvoet. Het is een wat wild groeiende, overblijvende plant met smalle blaadjes en kleine, kogelronde, grijsgele bloempjes, die wel een meter hoog kan worden. Hij houdt van goed doorlatende grond en zon of halve schaduw. 's Winters moet u hem beschermen tegen vorst. Als u een kas heeft, kunt u hem hierin overhouden, zodat u er ook 's winters van kunt genieten. Zet iedere drie á vier jaar een nieuwe plant, omdat, zeker in minder geschikte grond, de smaak achteruitgaat. De smaak van dragon is moeilijk met die van een ander kruid te vergelijken. Het is een zeer krachtig kruid en wordt daarom altijd heel spaarzaam toegepast. Vers smaakt het beter dan gedroogd. U kunt dragon wel goed invriezen of wecken. Laat het kruid niet met het gerecht mee koken. Dragon wordt vaak gebruikt in marinades, vis- en kipgerechten en salades, mosterd en azijn. Doe voor dragonazijn dragon, die net voor hij in bloei raakte is geplukt, in een fles en vul de fles verder met witte wijnazijn. Na twee maanden kunt u de azijn eraf schenken, maar het is beter om de azijn met het kruid in de fles te laten, niet alleen omdat het aardiger staat, maar vooral omdat de smaak nog verbetert. Dragonazijn is vooral lekker in salades, in mayonaise en in zelfgemaakte mosterd. Van de plant worden uitsluiten de lansvormige blaadjes gebruikt, vers, maar ook wel in gedroogde vorm. Verse dragonblaadjes worden verwerkt in salades, gerechten met gelei, sauzen (Gribiche, Ravigotte, Tartaar en béarnaise). Als dragon wordt meegekookt, wordt het gebruikt in kipgerechten, gestoofde paling, eieren en gekookte salades. Dragon wordt ook gebruikt voor het kruiden van mosterd. Dragon kan heel goed met andere kruiden worden gecombineerd, maar gebruik het matig, omdat de smaak nogal overheersend is. Dragonazijn en de verse blaadjes zijn in Frankrijk zeer geliefd en onmisbaar in sauce Béarnaise. Natuurlijk hoort het thuis in alle gerechten waar 'á l'estragon' bij staat, zoals poulet á l'estragon en oeufs en gelée á l'estragon. Het wordt veel gebruikt bij de fines herbes voor omelet en het is een ingrediënt dat thuishoort in vele sauzen, zoals sauce verte, ravigote en messine en in kruidenboters, purees, room en roomsoep. Hoewel dragon een moeilijk te beschrijven smaak heeft, proeft u het duidelijk en verspreidt de smaak zich snel door een gerecht, vooral door warme gerechten. Omdat het vooral in subtiel gekruide gerechten wordt gebruikt, moet u het met zorg doseren. Dragon zit ook in sommige likeuren en het is een parfumgrondstof. Dragon bestaat in 2 varianten: de Russische en de Franse variant. De Russische dragon heeft weinig aroma. Gebruik in de keuken dus de geurige Franse dragon. Echte, Franse dragon produceert vrijwel nooit kiemkrachtig zaad, dus moet u vermeerderen door stekken of scheuren. De goede soort is vaak moeilijk te krijgen. Het zaad dat u koopt, is bijna altijd van de Russische dragon (Artemisia dracunculoides), die bleker blad en een duidelijk andere smaak heeft, veel scherper en met maar weinig van de delicate smaak die zo prettig is bij Franse dragon.

Verwante ingrediënten van Dragon


Overzicht van recepten met Dragon

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Dragon. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Dragon en waar Dragon het hoofdingrediënt is.

Toon 251-275 van 1206 recepten
Frittata met zalm, broccoli en champignons
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Zout en Olie

Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat uitlekken. Snijd de schoongemaakte champi...

Fruitmilkshake
Uit de categorie borrelhapjes: met Kiwi, Melk en Munt

Haal het fruit en was het.Snij het fruit naar keuze en hak er de gemengde kruiden bij Doe er 4 bollen vanille-ijs bij, overgiet met melk en...

Gamba's met een jasje
Uit de categorie feestdagen: met Prei, Zout en Olie

Laat de staart aan de gamba's.Maak het beslag zoals het op de verpakking staat.Kook intussen de rijst met de koenjit en een beetje zout....

Garniture a la Beauharnais
Uit de categorie voorgerechten: met Madera, Dragon en Truffel

Bereid van de aardappels pommes noisettes. Steek ze hiertoe uit met een parisienneboor, kook ze twee minuten en sauteer ze dan in boter brui...

Gazpacho .
Uit de categorie soep: met Zout, Honing en Komijn

Doe alle ingredienten in een grote schaal en pureer alles met een keukenmachine. Laat het 2 uur in de koelkast staan voor serveren....

Gebakken aardappelblokjes met sjalotjes en dragon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Dragon

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.Verwarm de olie, voeg de aardappelblokjes toe...

Gebakken eieren met kippelevertjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Tijm

-reinig de kippelevertjes en dep ze droog in keukenrol -de gedroogde dragon met wat water en een drupje azijn in een kommetje zetten -snij...

Gebakken gamba's met gedroogde kruiden en aspe
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Salie en Gamba

-breng water en zout aan de kook -schil de asperges en kook ze 6 min -neem ze uit het water en leg ze meteen voor enkele sec in ijswater...

gebakken kalfstournedos met mozzarella en witloof
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Tijm

-Maak de aardappelkoek door aardappelen te raspen (zoveel dat de bodem van je pan bedekt is), en ze te kruiden met peper, zout, nootmuskaat...

Gebakken Kalslever met gerookte spek
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Dragon

Was wat peterselie en dragon en hak de peterselie fijn. Haal de blaadjes dragon van de stelen en hak ze fijn. Strooi zout en peper over de l...

Gebakken runderentrecote met ratatouille
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Uien

Marineer eerst de entrecote door alle ingredi?nten met elkaar te mengen en dit lekker dik aan twee kanten op de entrecote te smeren. Pak ver...

Gebakken scholfilet met bacon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Bak de plakken bacon in ca. 1 minuut onder een hete grill of ca. 30 seconden in de magnetron. Zet ze terzijde en houd ze warm. Spoel de scho...

Gebakken scholfilets met bacon en notenboter
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zout en Olie

Bak de plakken bacon in ca. 1 minuut onder een hete grill of ca. 30 seconden in de magnetron. Zet ze terzijde en houd ze warm. Spoel de scho...

Gebakken schorseneren met champignons
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Azijn

Schil de schorseneren met een dunschiller.Doe eventueel plastic handschoenen aan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water...

Gebakken sliptong met dragonmayonaise
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Augurk

In droge koekenpan spek knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Augurken fijnhakken en laten uitlekken. Kappertjes fijnhakken....

Gebakken vis met remouladesaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bier en Melk

Meng de mayonaise met de met 1 theelepel water losgeroerde mosterd en ansjovispuree. Hak de augurkjes, uitjes en kappertjes heel fijn, knip...

Gebakken Zalm in Preisaus
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zalm en Prei

Maak eerst de saus. Snijd het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringetjes. Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Breng de...

Gebakken zalm met groene kruidensaus
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Wrijf de zalm in met zout, peper en citroensap. Haal de vis door de bloem.Bak de zalm lichtbruin op een matig vuur in de boter. Voeg de sjal...

Gebakken zalm met kruidenkorst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Oven voorverwarmen op 180 'C. Voor kruidenkorst broodkruim, peterselie, dille en dragon mengen. Zalmfilets met zout en peper bestrooien...

Gebakken zalm met preisaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Prei

Maak eerst de saus. Snijd het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringetjes. Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Breng de...

gebakken zalm met venkel puree
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Dragon

bak de venkel ca 4 min in 1 eetl olijfolie,schenk de boullion erbij,voeg de oregano toe en laat alles in 10 min gaar koken,laat de venkel u...

Gebakken zalmfilet in room-kruidensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Dille

De zalmfilet besprenkelen met wat citroensap. De kruiden in een diep bord door elkaar roeren en de zalm erdoor wentelen, zodat de zalm rondo...

Gebraden haantjes in witte wijnsaus (Romertopf)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

Wrijf de haantjes in met peper en zout, besprenkel ze met citroensap, leg ze naast elkaar in de natgemaakte Romertopf en bedek ze met dunne...

Gebraden kip met dragon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Cognac

Oven voorverwarmen op 200?C. In kom boter losroeren met knoflook en dragon. Op smaak brengen met zout en peper en dragonboter in buikholte v...

Gebraden kip met knoflook en dragonbotersaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Azijn

Laat 50 gr boter op kamertemperatuur komen en klop deze met een mixer luchtig. Klop er de knoflook, zout, peper, het citroensap en de pete...

Laatste reacties met dit ingredient

Veel voorkomende ingrediënten met Dragon