Recepten met Dragon

Over Dragon

Recepten met Dragon

Geurig kruid, oorspronkelijk afkomstig uit centraal Azië, uit de familie van de samengesteldbloemigen. De naam zou via het Arabisch afgeleid zijn van het Griekse woord dracontion, slangearend, een vogel die zich zou voeden met slangen. Dragon werd vroeger gebruikt als geneesmiddel tegen beten van giftige dieren. De therapeutische eigenschappen zijn door de eeuwen heen bekend en erkend, vooral de antiseptische werking. Vroeger werd er ook een likeur mee bereid. Botanisch is dragon verwant aan citroenkruid, absintalsem en bijvoet. Het is een wat wild groeiende, overblijvende plant met smalle blaadjes en kleine, kogelronde, grijsgele bloempjes, die wel een meter hoog kan worden. Hij houdt van goed doorlatende grond en zon of halve schaduw. 's Winters moet u hem beschermen tegen vorst. Als u een kas heeft, kunt u hem hierin overhouden, zodat u er ook 's winters van kunt genieten. Zet iedere drie á vier jaar een nieuwe plant, omdat, zeker in minder geschikte grond, de smaak achteruitgaat. De smaak van dragon is moeilijk met die van een ander kruid te vergelijken. Het is een zeer krachtig kruid en wordt daarom altijd heel spaarzaam toegepast. Vers smaakt het beter dan gedroogd. U kunt dragon wel goed invriezen of wecken. Laat het kruid niet met het gerecht mee koken. Dragon wordt vaak gebruikt in marinades, vis- en kipgerechten en salades, mosterd en azijn. Doe voor dragonazijn dragon, die net voor hij in bloei raakte is geplukt, in een fles en vul de fles verder met witte wijnazijn. Na twee maanden kunt u de azijn eraf schenken, maar het is beter om de azijn met het kruid in de fles te laten, niet alleen omdat het aardiger staat, maar vooral omdat de smaak nog verbetert. Dragonazijn is vooral lekker in salades, in mayonaise en in zelfgemaakte mosterd. Van de plant worden uitsluiten de lansvormige blaadjes gebruikt, vers, maar ook wel in gedroogde vorm. Verse dragonblaadjes worden verwerkt in salades, gerechten met gelei, sauzen (Gribiche, Ravigotte, Tartaar en béarnaise). Als dragon wordt meegekookt, wordt het gebruikt in kipgerechten, gestoofde paling, eieren en gekookte salades. Dragon wordt ook gebruikt voor het kruiden van mosterd. Dragon kan heel goed met andere kruiden worden gecombineerd, maar gebruik het matig, omdat de smaak nogal overheersend is. Dragonazijn en de verse blaadjes zijn in Frankrijk zeer geliefd en onmisbaar in sauce Béarnaise. Natuurlijk hoort het thuis in alle gerechten waar 'á l'estragon' bij staat, zoals poulet á l'estragon en oeufs en gelée á l'estragon. Het wordt veel gebruikt bij de fines herbes voor omelet en het is een ingrediënt dat thuishoort in vele sauzen, zoals sauce verte, ravigote en messine en in kruidenboters, purees, room en roomsoep. Hoewel dragon een moeilijk te beschrijven smaak heeft, proeft u het duidelijk en verspreidt de smaak zich snel door een gerecht, vooral door warme gerechten. Omdat het vooral in subtiel gekruide gerechten wordt gebruikt, moet u het met zorg doseren. Dragon zit ook in sommige likeuren en het is een parfumgrondstof. Dragon bestaat in 2 varianten: de Russische en de Franse variant. De Russische dragon heeft weinig aroma. Gebruik in de keuken dus de geurige Franse dragon. Echte, Franse dragon produceert vrijwel nooit kiemkrachtig zaad, dus moet u vermeerderen door stekken of scheuren. De goede soort is vaak moeilijk te krijgen. Het zaad dat u koopt, is bijna altijd van de Russische dragon (Artemisia dracunculoides), die bleker blad en een duidelijk andere smaak heeft, veel scherper en met maar weinig van de delicate smaak die zo prettig is bij Franse dragon.

Verwante ingrediënten van Dragon


Overzicht van recepten met Dragon

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Dragon. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Dragon en waar Dragon het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 1206 recepten
Dragon soep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Room

-smelt de boter en stoof de groenten 3 min -voeg de dragonblaadjes en de bouillon toe en laat de soep koken -als de groenten gaar zijn mix...

Dragonboter 1
Uit de categorie sauzen: met Zout, Dragon en Citroen

Mengen....

Dragonboter 2
Uit de categorie sauzen: met Dragon, Citroen en Roomboter

Mengen....

Dragondressing
Uit de categorie sauzen: met Dragon, Wijnazijn en Olijfolie

* Meng de ingredienten in een fles of pot, even schudden en klaar. * In de koelkast bewaren. * Blijft zeker een maand goed....

DRAGONKIP
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Dragon en Sjalotjes

DE KIP BESTROOIEN MET PEPER EN ZOUT. BAKKEN IN DE BOTER TOT ZE BRUIN ZIJN AMEN MET HET SJALOTJEDE BOUILLON TOEVOEGEN EN AAN DE KOOK BRENGEN/...

Dragonkip karbonade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Room

-braad de stukken kip in de hete olie en zout ze daarna -verminder het vuur en fruit de wortel en de ui wat aan -giet de bouillon erbij en...

Dragonkip met pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Room en Dragon

Kook 250 g tagliatelle of spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet afRoerbak de gekruide kipfilet goudbruin in olijfolie. Doe er 2 geperst...

dragonkip met tagliatelli
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Bloem en Dragon

kip in blokjes snijden dragon hakken banaan in schijfjes snijdenkippenblokjes bakken in de wok tot zijn bijna bruin zijn en dan de schijfj...

Dragonparfait met aarbeien
Uit de categorie desserts: met Room, Olie en Suiker

klop de eierdooiers,eieren.dessertwijnen suiker in een kom au bain marie gaar ( bij au bain marie wordt een liefst metalen kom in een bad me...

Dragonsaus van paddestoelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Azijn

Verhit de boter in een koekenpan en fruit het sjalotje tot het glazig is Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes Voeg de padd...

draken kippensoep
Uit de categorie soep: met Room, Tijm en Dragon

zet de kippebouten onder water, breng aan de kook, voeg nu de soepgroenten en kruiden toe. Gaar? Haal de kippebouten uit de bouillon, puree...

Dressings
Uit de categorie sauzen: met Zout, Kaas en Room

Blue-cheesedressing: * 4 el mayonaise * 2 el zure room * 1 el witte wijnazijn * peper * 75 g gorgonzola of andere blauwaderige kaas * event...

Dubbele Bouillon
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

Snijd de schoongemaakte groenten, behalve de ui in stukken. Pikeer de ui met kruidagel. Smelt wat boter in de soeppan, voeg vlees, groenten...

Duivelse Sint Jacobsschelpen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Doe ze in een pannetje, samen met de wijn en de azijn. Breng het aan de kook en laat het zachtjes v...

Duizendblad met kippenwit, mozzarella bladspinazie
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Stroop en Suiker

Bereid de bladspinazie zoals aangegeven op de verpakking. Snij het witloof in fijne stukjes en bak het beetgaar in Solo. Kook het...

Duo van zalm en kabeljauw met asperges en een bier
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Bier

De sjalot zeer fijn snipperen. De tomaten pellen, ontpitten, in blokjes snijden en koel weg zetten tot gebruik. De kabeljauw in 4 gelijke...

Echte bearnaisesaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Azijn

150 g boter ? eetlepel dragon peper, zout, tijm, gehakte peterselie 1 eetlepel bearnaisekruiden met knoflook Doe de wijnazijn samen met...

Een Antipasta met gemarineerde Champignons
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Olie

? Voeg voor de marinade, citroensap, peterselie, zout, dragon en peper in middelgrote kom. Langzaam de olie erbij kloppen tot alle ingredi...

Een bouillon van EEND (bouillon de Canard)
Uit de categorie soep: met Prei, Salie en Dragon

Maak de groenten schoon en plet de jeneverbessen. Hak het karkas van de Maak de groenten schoon en plet de eend in stukken en pinceer deze i...

Een fris zomers nagerecht
Uit de categorie desserts: met Olie, Suiker en Dragon

Spoel de aardbeien af en verwijder de steeltjes. Doe de aardbeien in een koekenpan en bestrooi ze met de poedersuiker en schud goed, zodat...

Een gevulde Lamszadel overgoten met een lamsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Snijd het overtollig vet van het lamszadel.Ere moet een klein laagje vet overblijven. Pocheer de zwezerik ca 5 minuten in water. Laat hem ui...

Een GEWELDIGE Blauwe kaas saus uit Frankrijk
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Bloem

Laat de fijngesneden ui bruinen in de boter-. Hou hem opzij. Doe de bloem in dezelfde schotel en roer. Als de bloem bruin is, voegt u er de...

Een Groentelasagne stoofschotel die natuurlijk su
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Olie

Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote braadpan. Voeg de ui, de sjalotjes en de knoflook toe en laat 6 minuten fruiten in de hete ol...

Een heerlijke KABELJAUWFILET met sinaasappelsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Dragon

Breng de bouillon, het sinaasappelsap, dragon, zout en peper aan de kook. Verdeel de visfilet in 4 stukken en leg ze in de bouillon. Draai h...

Een heerlijke SAUS TARTARE
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Dille

De augurk schillen en fijnhakken. Peterselie, dille en dragon koud afspoelen, op een theedoen laten uitlekken, blaadjes van steeltjes trekke...

Laatste reacties met dit ingredient

Veel voorkomende ingrediënten met Dragon