Recepten met Druivenpitolie

Over Druivenpitolie

Recepten met Druivenpitolie

Wordt sinds de 19e eeuw in de wijngebieden rond de Middellandse Zee en in Hongarije geproduceerd. Deze olie wordt geperst uit de pitten van zongerijpte druiven en daarna geraffineerd, omdat de 'maagdelijke' kwaliteit niet lekker is om te eten. Druivenpitolie heeft een neutrale smaak en bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren.

Verwante ingrediënten van Druivenpitolie


Overzicht van recepten met Druivenpitolie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Druivenpitolie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Druivenpitolie en waar Druivenpitolie het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 32 recepten
Aardappelcarpaccio met maatjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Rode ui en Olijven

Kook de ongeschilde aardappelen gaar, schil ze en snij ze in fijne schijfjes. Snij de maatjes in blokjes en de rode ui in ringen. Bak de aar...

Aardappelcarpaccio met truffelolie en kruidensalad
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Azijn

Schil de aardappelen, snij ze in schijven en was ze. Bak ze dan goudgeel in druivenpitolie. Laat de aardappelschijfjes uitlekken op een stuk...

asperges met aardbeien
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kervel en Aardbei

Pocheer de geschilde en kleingesneden asperges 5 minuten in kokend gezouten water en zorg dat ze beetgaar blijven. Giet af, laat uitlekken e...

Aspergesalade met garnalenkoekjes
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Uien

1. Kook de asperges 5 minuten in zout water. Laat schrikken in koud water, en snij in stukken. Snij de gespoelde selderstengels in boogjes e...

Caribische waterkersschotel
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Ananas en Veldsla

-Spoel de waterkers af en dep het droog. Trek de blaadjes los. Doe hetzelfde met de veldsla. Wel de rozijnen in wat water. Schil de baby-ana...

Dragondressing
Uit de categorie sauzen: met Dragon, Wijnazijn en Olijfolie

* Meng de ingredienten in een fles of pot, even schudden en klaar. * In de koelkast bewaren. * Blijft zeker een maand goed....

Duitse worstsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Augurk

-het vel van de worst verwijderen en de worst eerst in de lengte in dunne plakken snijden, vervolgens dwars in fijne reepjes -de kaas en de...

Gamba's Locon
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

De aardappelen schillen, koken en met de ansjovis pureren. De puree kleuren met een eetlepel tomatenpuree. De gamba 's koken in visfume...

Garnalen met gekonfijte paprika
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Sherry en Paprika

De basilicummayonaise is een week houdbaar in de koelkast. Doe alle ingredienten behalve de druivenpitolie in bovenstaande volgorde in de bl...

Gebakken roodbaars op een bedje van Spinaziesalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

voorbereiding Pluk de spinazie en was hem in ruim water. Droog de spinazie in de sla centrifuge. Zet de spinazie koel weg Maak de mayonais...

Gemarineerde zalm met aardappelsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Combineer de gemarineerde zalm ook eens met (zelf) gerookte zalm. In plaats van sjalotazijn kan ook sjalotedik gebruikt worden. Pure...

Gerookte zalm met dille-roomsaus
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

Snijd de radijsjes in reepjes en deze in lucifer-dunne staafjes. Snijd de citroen in partjes. Knip de dille fijn.Roer van de zure room, dill...

Herfstsalade met portobello's
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Tijm

Scheur grote bladen sla eventueel kleiner. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en leg ze op keukenpapier. Klop een d...

In boter gebakken kabeljauw met krab, roerei en ro
Uit de categorie hoofdgerechten: met Room, Eieren en Venkel

Bak de groenten van de ratatouille elk afzonderlijk in olijfolie tot ze gaar zijn. Schil de rode paprika?s en snijd ze fijn. Snijd de rode p...

Jong duifje met kalfszwezerik
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Linzen en Citroen

De duiven fileren. De filets van de borst bestrijken met een mousse gemaakt van de billetjes. Hierop de in dunne plakjes versneden kalfszwez...

Knoflook-aardappeltjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Knoflook schoonmaken. Aardappel schoon schrobben met een borsteltje maar schil ze niet! Was de uitjes en snijd alleen het bovenste groen e...

Kruidensalade met mosterddressing
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

Maak de sla schoon, was ze goed en zet ze 1 uur in water met ijsblokjes. Was de kruiden en dep ze voorzichtig droog. Laat de sla goed uitlek...

Paddestoelensalade met gebakken parelhoenborst
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Peterselie

-de paddestoelen schoonmaken en halveren -bak ze met 2 el stukjes ui in de druivepitolie en kruiden met zout en peper -meng de peterselie...

Rode Kool Salade met Druiven
Uit de categorie salades: met Zout, Kool en Olie

De rode kool in smalle reepjes snijden. De sinaasappel met warm water wassen en afdrogen. Ca. half tl rasp van de schil raspen. De sinaasapp...

Rood fruit met honingsaus
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Honing

Maak de rode vruchten schoon, spoel ze even en verdeel ze over hoge coupes of schaaltjes.Klop de eierdooiers met de honing in een bain marie...

Roulade van eend met zoetzure salade van rammenas
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Munt en Honing

Neem twee stukken plastic folie en leg op elk daarvan een plakjes gerookte eend, dan een plakje gerookte eend, dan een plak eendenlever, dan...

salade van groene asperges met gemarineerde rauwe
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Rucola

Avond tevoren zalmfilet in dunne plakken snijden (dit gaat heel goed als je de zalm vooraf even ? 30 min in de vriezer hebt gelegd). Zalm ov...

Scheutensalade met groenten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Citroen

De scheuten en de ezelsorensalade wassen, drogen en mengen. De courgette in dunne repen snijden en deze blancheren. De bloemkool en broccoli...

Schotse zalm met verse zuringsaus en gestoomde aar
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

-spoel de zuringbladeren, droog ze en verwijder de steeltjes -stoom de gehalveerde aardappelen-verwarm 30 g boter en de olie in een pan -l...

Tartaar van rundsvlees met dikke frieten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Augurk

*Haal het vlees door de hakmolen, fijnste stand, of snijd het met een mes tot tartaar. *Klop de mayonaise door de eierdooier met wat citr...

Veel voorkomende ingrediënten met Druivenpitolie