Recepten met Edik

Over Edik

Recepten met Edik

Zure vloeistof, die wegens de lage zuurgraad officieel geen 'azijn' mag worden genoemd. Ze worden gemaakt door verse kruiden, groenten of fruit op met wijn verzachte natuurazijn te laten trekken. Toegevoegde ingrededinten zijn daardoor optimaal te proeven.

Verwante ingrediënten van Edik


Overzicht van recepten met Edik

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Edik. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Edik en waar Edik het hoofdingrediënt is.


Toon 1-11 van 11 recepten
'gegratineerde geitenkaas met appel en amandel
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

De plakken geitenkaas dienen ongeveer 2 centimeter te zijn. Wentel de geitenkaas eerst door losgeklopt ei en vervolgens door het amandel...

basilicum dressing .
Uit de categorie voorgerechten: met Edik, Olie en Azijn

Wat is edik? edik is een soort azijn. Maar mag geen azijn heten omdat de zuurgraad lager is. Suiker water maak je als volgd. doe 250 gr...

Fontinakaassoufle met gem.salade en honingdressing
Uit de categorie salades: met Sla, Kaas en Room

Verwijder de korst van de kaas. Smelt de kaas al roerende samen met de room in een pannetje tot een gladde massa. Passeer door een grove zee...

Gesmoorde zalm met waterkers
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Edik

Bestrijk de bodem van een grote koekenpan(waarop een deksel past)dik(ca. 40 gram)boter. Leg de met wat zout en peper ingewrevenplakken zalm...

HERFST zult met paddestoelen
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Edik en Olie

Week de morieljes circa 4 uur in de Madeira, knijp het vocht eruit en snijd ze klein. Bewaar de Madeira....

Hollandse 'nieuwe' met appel-selderijsalad
Uit de categorie salades: met Zout, Edik en Olie

Kijk de haringfilets na op achtergebleven graatjes. Neem ze met een pincet weg. Snijd de filets in smalle reepjes. Leg ze in een kommetje...

Hollandse 'nieuwe' met salade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Edik en Olie

Kijk de haringfilets na op achtergebleven graatjes. Snijd de filets in smalle reepjes. Leg ze in een kommetje, en dek het af met plastic fol...

Kalfsgehaktballen in paddestoelensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Edik

Draai van het kalfsgehakt middelgrote gehaktballetjes (ongeveer 5 balletjes per persoon) en kook de balletjes gaar in de kruidenbouillon. Sn...

Salade van appel/asperge/champignon & kruidendress
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Edik

Maak de verschillende soorten sla schoon, was ze en dep ze droog. Roer voor de kruidendressing de zonnebloemolie met de wijnazijn, de kruide...

Taartje van Blue d'Auvergne(kaas) en appelchutney
Uit de categorie desserts: met Kaas, Edik en Azijn

Snijd van de geschilde appels kleine blokjes en van een halve cm .Smelt vervolgens in een pan met dikke bodem de suiker. Totdat deze geel va...

Zult van paddestoelen en appelvinaigrette
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Edik en Olie

Week de morieljes circa 4 uur in de Madeira, knijp het vocht eruit en snijd ze klein. Bewaar de Madeira. Pocheer de duivenborstfilets 5...


Veel voorkomende ingrediënten met Edik