Recepten met Extra vierge olijfolie

Over Extra vierge olijfolie

Recepten met Extra vierge olijfolie

Olijfolie, verkregen bij de eerste koude persing uit zwarte olijven. De term koude persing dateert nog uit de tijd dat de kracht die men bij het persen kon zetten niet voldeed en een tweede persing nodig was om voldoende olie uit de zaden of vruchten te krijgen. Olie uit de eerste (koude, niet boven 33°C) persing was het puurst. Tegenwoordig is de kracht bij het persen veel groter en is een tweede persing vaak niet nodig. In sommige gevallen wordt een tweede, warme persing toegepast. Hiervoor wordt water van 70°C aan de pulp toegevoegd, waardoor de olie er makkelijk uit te persen is. Deze olie moet altijd gezuiverd worden en is minder uitgesproken van smaak. Warmgeperste olijfoliën zijn met name geschikt voor (roer)bakken en braden. Koud geperste olijfolie is lekker in dressings en marinades.

Verwante ingrediënten van Extra vierge olijfolie


Overzicht van recepten met Extra vierge olijfolie

Helaas hebben we nog geen recepten met dit ingredieënt.