Recepten met Fenegriek

Over Fenegriek

Recepten met Fenegriek

Blad of zaden van de hoornklaver. De mosterdkleurige tot lichtbruine zaden worden in kerriepoeder gebruikt. Ze zijn keihard, driehoekig en haast niet te verpulveren. Ze zijn bitter, maar in olie donkerbruin gefruit, verliezen ze hun bittere smaak en het meeste van hun karamelachtige smaak is dan in de olie opgenomen. De zaadjes kunnen dan worden verwijderd. Het blad lijkt op klaver en kan als bladgroente en in salades worden gegeten. Ze hebben een koffiegeur en een licht bittere smaak. Ze zijn gedroogd verkrijgbaar, maar ook gemakkelijk uit zaad in de tuin of een bloembak te kweken.

Verwante ingrediënten van Fenegriek


Overzicht van recepten met Fenegriek

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Fenegriek. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Fenegriek en waar Fenegriek het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 38 recepten
andijvie stamppot
Uit de categorie vegetarisch: met Kaas, Andijvie en Fenegriek

Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Doe de andijvie ongeveer 5 minuten in de magnetron. Op deze manier is het nog iets...

Aubergine met Indiase rijst
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Rijst

Kook de rijst gaar in gezouten water en laat hem goed uitlekken. Bewaar de rijst voor later. Snij de steel van de aubergines en haal het vru...

Berbere saus (Ethiopische hete saus)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Piment en Bawang

Rooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde ch...

Bloemkool en aardappelcurry
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

(1) Week 2 dl. kokos in 4 dl. water. Laat het een half uur staan en stop het dan in de blender. Zeef en bewaar de kokosmelk. (2) Verhit 1 e...

Chicken curry 1
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Olie

Snijd de kip in handelbare stukken, als dat nog niet gebeurd was. Verhit de ghee en bak de fenegriek en currybladen totdat ze bruin beginn...

Chicken Tikka Massala
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Meng de ingredienten voor de marinade, voeg de kipfilet toe en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 grade...

Curry kottamalli (Sri Lankaanse koriandercurry)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de uien, knoflook, kerrieblaadjes, groene peper en gemberwortel goudbruin. Voeg dan alle specerije...

Doro wat met berbere saus uit Ethiopiƫ
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Gember

Snijd de kip zo nodig in stukken en dep die goed droog. Meng de uien, de knoflook, het citroensap, het zout, de gember, de fenegriek, de k...

Doro wat met berbere saus uit Ethiopie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Gember

Snijd de kip zo nodig in stukken en dep die goed droog. Meng de uien, de knoflook, het citroensap, het zout, de gember, de fenegriek, de ka...

Gebakken lamsvlees met bloemkool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Gember

Verhit de olie in een wok en fruit de uien goudbruin. Draai het vuur lager en voeg gember, chilipoeder, knoflook, kurkuma en koriander t...

Gosht dopiaza (Lamsvlees met uien 'speciaal')
Uit de categorie vlees: met Ghee, Zout en Munt

Snijd het vlees in blokjes van 4 cm; verwijder vetrandjes en zenen. Pureer 1 ui tot pasta in een blender of keukenmachine. Doe de pasta in e...

Indiase groentencurry
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Okra en Olie

Vermaal de kruiden met een stamper en vijzel. Op deze manier maak je 3 el currypoeder. Zet dit apart. Fruit de uien, al roerend, in de olie...

Jhinga ka pathia (Garnalencurry met kokos)
Uit de categorie vis: met Ghee, Zout en Kokos

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Voeg kaneel...

Kaleacha kari (Krabcurry)
Uit de categorie vis: met Ghee, Zout en Melk

Prik de 'ogen' van de kokosnoot door, giet het sap af en bewaar het. Kraak de noot en haal de kokos eruit. Snijd een derde in fijne...

Kerrie 2
Uit de categorie sauzen: met Koenir, Kurkuma en Fenegriek

Maak fijn (stampen of koffiemolen) en meng goed....

Kerriesaus, Jamie's favoriete
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Olie

Method Heat the oil in a pan, and when hot add the mustard seeds. Wait for them to pop, then add the fenugreek seeds, fresh green chillies...

Khoresht Ghormeh Sabzii
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Was het vlees en laat het uitlekken. Snijd het groen van de lenteui heel fijn, en bewaar het wit voor andere gerechten. Spoel alle kruiden e...

Kip curry 1
Uit de categorie vlees: met Ghee, Zout en Olie

Snijd de kip in handelbare stukken, als dat nog niet gebeurd was. Verhit de ghee en bak de fenegriek en currybladen totdat ze bruin beginne...

Kookoo Sabzii
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Olie

Week de bessen in koud water 15 minuten voordat je ze gaat het koken. Laat ze goed uitlekken voordat je ze kookt. Breek de eieren in een sch...

Lamsschotel met Spinazie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Room

Snijd het vlees in blokjes van ca, 2 cm. Was de spinazie en snijd de blaadjes fijn. Pel de uien en snijd ze fijn. schil de gemberwortel, p...

Makreel beleg
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tijm en Olie

zorg dat alle kruiden gemalen zijn. Doe de rosemarijn tijm en esdragon in de koffiemolen en maak het fijn.Maak eerst een kruidenmix van de...

Milde Prei Curry.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

100 gr. gedroogde kokosvlokken ong.1 uur voorweken.Alle ingredienten behalve kokosmelk en zout in een hapjespan met verhitte olie op een hal...

Mulligatawny 05 (peperwater-currysoep)
Uit de categorie soep: met Ghee, Zout en Gember

Doe de tamarinde in een pan en voeg zoveel bouillon toe, dat het net onder staat; breng het geheel aan de kook. Neem de pan van het vuur, de...

Murgh Makhani
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Room

Maak eerst de marinade. Hang de yoghurt op in een schone, natgemaakte en weer uitgewrongen doek en laat hem uitlekken. Best is in dit geval...

Panir sak
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Melk

Hak de gewassen en uitgelekte spinazie enigszins fijn.Kook de spinazie zachtjes gaar in een bodempje water. Dit duurt ongeveer 10 minuten. L...

Veel voorkomende ingrediënten met Fenegriek