Recepten met Foelie

Over Foelie

Recepten met Foelie

De oranje, netachtige 'zaadrok' die de muskaatnoot omsluit. Wordt als afzonderlijke specerij gedroogd en meestal gemalen. Na het drogen is foelie geelbruin van kleur. De smaak is iets zachter dan die van nootmuskaat en past perfect in soepen en zoete gerechten. Stukjes foelie (1-2) worden vaak meegetrokken in (kippen)bouillon. Verwijder de stukjes wel na het trekken om te voorkomen dat de foeliesmaak gaat overheersen.

Verwante ingrediënten van Foelie


Overzicht van recepten met Foelie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Foelie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Foelie en waar Foelie het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 395 recepten
Kerstham
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Neem een verse achterham en bestrooi deze met zout leg de ham in een grote kom.Maak een marinade van half azijn/half water met een paar...

Kip met paksoi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Mirin

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het kippenvlees in smalle reepjes. Verwijder de lelijke bladeren en de voet van de paksoi...

Kruidenkroket
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Melk

Het vlees opzetten met het kokende water, het zout en de kruiden, aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot het gaar is (ca.1/2 uur)....

Twaalf-Apostelensoep
Uit de categorie soep: met Vis, Prei en Zout

Groenten in blokjes/reepjes snijdenSmelt de boter in een ruime soeppan en fruit daarin de bacon (of spek) en de helft van alle groenten same...

1 liter tomatenketchup
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Azijn

Kruidenazijn maken: kook alle kruiden in een scheutje azijn gedurende 2 a 3 minuten. Giet de rest van de azijn erbij en zorg dat je 1 eetle...

Aalsterse vlaai.
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Melk en Kaneel

2 lepels suikermet melk aan de kook brengen met het snufje zout. Zodra de melk kookt, van het vuur halen. Intussen beschuiten en ontbijtko...

Aardappelsoep 08 uit Midden- en Zuid-Limburg
Uit de categorie soep: met Zout, Bloem en Kervel

Snijd 1 kg geschilde aardappelen en 2 penen in kleine stukjes. Smelt 50 gr boter en roer er 2 eetlepels bloem door. Giet er, zodra dit mengs...

Abrikozen chutney
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Gember

Doe alles in de pan en laten sudderen tot dikke massa. Schep in schone potjes.Deze chutney past goed bij gekruid eten....

Agens Sorel Soep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Room

Maak ui, wortel en prei schoon en snij ze fijn. Smelt de boter in een pan en fruit daarin de gesnipperde groenten. Voeg wat foelie en een pa...

Amandelballetjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Foelie en Amandelen

De aardappelen grondig wassen, gaarkoken, afgieten, uit laten dampen, meteen pellen, heet door de pureeknijper doen, met de eidooier vermen...

Anne's pindasoep
Uit de categorie soep: met Prei, Uien en Rijst

Wortelen, uien, prei en selderij fijnsnijden. Madame Jeanetje kan fijngesneden maar kan ook in zijn geheel. Bakbananen uit de schil en koke...

Appel-perentaart
Uit de categorie desserts: met Bloem, Kaneel en Koffie

Verwarm de oven voor tot 175 ?C. Vet een springvorm van ca. 20 cm in met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden.90 minutenMaak van Becel...

Asperges met beenhamsalade
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Breng de asperges in koud water met zout, de suiker en foelie aan de kook en kook ze in ca. 10 min. net gaar. Kook de groene puntasperges de...

Asperges met beenhamsalde en eierdressing.
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Breng de asperges in koud water met zout,de suiker en foelie aan de kook en kook ze in 10min. net gaar.Kook de groene puntasperges de laatst...

Asperges met ham en kruidensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Suiker

Asperges schillen en houtige onderkant erafsnijden. In pan met ruim water en zout, beetje suiker en stukje foelie in 8 tot 10 minuten gaark...

Asperges met sinaasappel-paprikasaus en zeekraal.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Kook de asperges in water met zout,de suiker en foelie in 12-15min.gaar en laat ze in het kookvocht staan.Kook de stukjes paprika in ca.20mi...

Asperges met zalm en aardappelpuree
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Foelie

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 25 minuten gaar. Maak de asperges schoon. Halveer de ci...

asperges met zalm en zeekraal
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij 2 cm van de onderkant van de asperges en schil ze vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Sch...

Asperges met zalmroom
Uit de categorie voorgerechten: met Zalm, Zout en Room

Asperges dikschillen en houtachtige onderkant afbreken.In ruime pan water aan de kook brengen met de schillen,suiker,foelie en 1tl. zout.Asp...

Asperges, gegratineerd 2
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Suiker

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Schil de asperges vanaf de kop twee keer rond en verwijder de houtige uiteinden. Kook de asperges in 15 mi...

Aspergetaart met munster
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Zeef de bloem in een ruime kom. Meng de boter, 1 ei en een snufje zout zonder al te lang te kneden met koele handen door de bloem tot een st...

Aspergeterrine met kwarteleitjes.
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Dille

Zet de asperges op in koud water met zout,de suiker en foelie.Laat ze 12-15min.koken,neem ze van het vuur en laat ze in het vocht afkoelen.W...

Aspic.
Uit de categorie voorgerechten: met Azijn, Foelie en Laurier

Trek de bouillon (zie recept bouillon elders op deze pagina) met wat kruiden, peterselie, laurier, foelie. Week de gelatine in koud water,k...

Assad
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Gember

-dep het vlees af en snij het bij -inwrijven met wat zout -maal de gember met de knoflook tot een pasta en meng de kurkuma en de peper erd...

BABI CHINA
Uit de categorie bijgerechten: met Foelie, Citroen en Citroen

Kook het vlees onder water half gaar.Daarna met de kruiden bruin braden in wat slaolie.Giet er dan de hete bouillon en het citroensap over.L...

Laatste reacties met dit ingredient

Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Heel erg dat men het heeft over vis afval, is men wel heel ?...

Door *Fred Tisse*
Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Sorry, maar wat een belediging voor het oorspronkelijke recept! Aller...

Door *KST*

Veel voorkomende ingrediënten met Foelie