Recepten met Foelie

Over Foelie

Recepten met Foelie

De oranje, netachtige 'zaadrok' die de muskaatnoot omsluit. Wordt als afzonderlijke specerij gedroogd en meestal gemalen. Na het drogen is foelie geelbruin van kleur. De smaak is iets zachter dan die van nootmuskaat en past perfect in soepen en zoete gerechten. Stukjes foelie (1-2) worden vaak meegetrokken in (kippen)bouillon. Verwijder de stukjes wel na het trekken om te voorkomen dat de foeliesmaak gaat overheersen.

Verwante ingrediënten van Foelie


Overzicht van recepten met Foelie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Foelie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Foelie en waar Foelie het hoofdingrediënt is.

Toon 26-50 van 395 recepten
Babi China (varkensvlees op z'n Chinees)
Uit de categorie vlees: met Foelie, Citroen en Knoflook

Kook het vlees onder water half gaar (bewaar de bouillon). Braad het daarna met de kruiden bruin in wat slaolie. Giet er dan wat bouillon en...

BABI KRAKATAU
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Kook de stukken vlees met wat zout bijna gaar en laat uitlekken. Bewaar de bouillon.Fruit in wat slaolie de knoflook, de ui, djahe, peper, k...

Babi Krakatau (gestoofd varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Kook de stukken vlees met wat zout bijna gaar en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon. Fruit in wat slaolie de knoflook, ui, djahé, peper,...

Baklava, Virginia Sauer's
Uit de categorie desserts: met Wrap, Noten en Piment

Prepare syrup: Combine 1 1/2 cups of the sugar with the water, honey, orange zest, stick cinnamon, lemon juice, and whole cloves in 2-quart...

Balkenbrij 3
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Tijm

Doe de varkenskop in een grote pan en giet er zoveel water op dat hij net onder staat. Breng aan de kook en schuim af. Laat 11/2 uur zachtje...

Barbecue-trio's
Uit de categorie bbq: met Zout, Foelie en Barbecue

Maak het gehakt klaar volgens het basis recept.Hiervan maakt u balletjes van ca.20gram.Wel deze balletjes in 15 minuten gaar in water,dat ne...

BIERBLIK KIP
Uit de categorie hoofdgerechten: met Bier en Foelie

Maak skoon, was en blowdry die hoender (die fabrieke doen dit lankal nie meer behoorlik nie). Dop hom om en strooi net die sout in die holte...

Bisschopswijn 1
Uit de categorie dranken: met Kaneel, Suiker en Foelie

Steek de kruidnagels in de gewassen sinaasappel. Doe de wijn, water, suiker, kaneel, foelie en de sinaasappel in een goed sluitende pan. Ze...

Blanquette de veau
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Bloem

champignons schoonmaken ,de kleine blijven heel de grotere in plakken snijden.zilver uit jes afspoelen,Was de selderij en wortel en prik da...

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

Champignons schoonvegen met keukenpapier en ze in plakjes snijden. - In een pannetje de champignons afgedekt op hoog vuur gaar koken. Intu...

Blanquette van kip
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Room

Zet 3/4 liter water op met de prei, de peterselie, de selderij, de foelie, het laurierblad, de worteltjes, zout en de peperkorrels en laat...

Bloemkoolsoep 2
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Room

Was de bloemkool en snijd die in roosjes. Kook ze gaar in 10 minuten in 1 liter bouillon van blokjes. Pureer de bloemkool in de keukenmachin...

Boerenpastei
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Brood en Foelie

Kook het kopvlees 2 uur op laag vuur in kalfsfond. Haal uit de fond en laat afkoelen. Snij in grove stukken en stoof 30 minuten op laag vuur...

Bokoto (Afrikaanse runderhielsoep)
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Gember

Laat ½ schoongekrabte runderhiel in stukken hakken. Zet net onder water met wat zout en kook in ±1 uur zacht. Giet het water uit de pan en...

Boliviaanse Rijst schotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

*Snijd of knip het poulet in stukken van ongeveer gelijke grootte. *Verwarm de olie, bak het vlees rondom mooi van kleur en fruit op het...

Borstfilet van Parelhoen met champignons
Uit de categorie voorgerechten: met Prei, Zout en Foelie

Hak de botten stuk en braad ze in boter bruin. Voeg water toe tot ze onder staan en voeg de schoongemaakte grof gesneden groenten er bij en...

Borstfilets van parelhoen met asperges.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kervel en Foelie

Schil de asperges van boven naar beneden steeds iets dikker. Neem van elke stengel het onderste stuk (circa 3 cm) weg. Laat de asperges na h...

Bouillon van rund
Uit de categorie soep: met Zout, Foelie en Peterselie

Kilo runderpoulet of runderschenkel in 3 liter koud water aan de kook brengen. Als het net kookt afschuimen. Maak intussen de overige ingr...

brocoli bloemkool pasta
Uit de categorie vegetarisch: met Room, Foelie en Knoflook

brocoli stam/steel in plakjes snijden en samen met knoflook in plakjes, kippebouillontablet , foelie en 300 ml. water opzetten en langzaam g...

BROODJE VOL VLEES
Uit de categorie borrelhapjes: met Brood, Suiker en Foelie

Sny die boonste kors van die brood af vir 'n deksel. Hol brood versigtig uit tot 1cm van die onderste kors af. Krummel 200ml van die u...

Broodsaus lekker met kip
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Melk

Snijd de ui in dunne plakjes. Verwarm de melk. Voeg het laurierblad, ui, knoflook en foelie toe. Verwarm het geleidelijk en neem de pan van...

Brotchan Roy
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Melk

-breng het nat aan de kook met boter en roer er het havermeel in -hou aan de kook en voeg de prei erbij -kruiden met zout, peper en een sn...

carousel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Limoen

groenten schoonmaken de ui,wortel en bleekselderij apart houden deze worden het eerst gebruikt.Snijd de ui middelmatig en de wortel in de le...

Carpaccio van asperges met aspergemousse en gedroo
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Room

Leg de plakken ham op een stuk boterhampapier en laat ze in de oven drogen op 70?C(reken circa 2 uur) Kook de helft van de schoongemaakte a...

CASSATA ALLA SICILIANA
Uit de categorie desserts: met Kwark, Kaneel en Suiker

Snijd de koude cake horizontaal in 4 lagen.Roer de kwark glad en voeg al kloppend de eierdooiers toe.Breng 3 el water aan de kook.Voeg de su...

Laatste reacties met dit ingredient

Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Heel erg dat men het heeft over vis afval, is men wel heel ?...

Door *Fred Tisse*
Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Sorry, maar wat een belediging voor het oorspronkelijke recept! Aller...

Door *KST*

Veel voorkomende ingrediënten met Foelie