Recepten met Foelie

Over Foelie

Recepten met Foelie

De oranje, netachtige 'zaadrok' die de muskaatnoot omsluit. Wordt als afzonderlijke specerij gedroogd en meestal gemalen. Na het drogen is foelie geelbruin van kleur. De smaak is iets zachter dan die van nootmuskaat en past perfect in soepen en zoete gerechten. Stukjes foelie (1-2) worden vaak meegetrokken in (kippen)bouillon. Verwijder de stukjes wel na het trekken om te voorkomen dat de foeliesmaak gaat overheersen.

Verwante ingrediënten van Foelie


Overzicht van recepten met Foelie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Foelie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Foelie en waar Foelie het hoofdingrediënt is.

Toon 101-125 van 395 recepten
Gegratineerde prei en paprika
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Zout en Kaas

Snijd de paprika doormidden en rooster de beide helften onder de grill of in de oven tot het velletje zwart ziet. Laat afkoelen. Stoof de pr...

Gegrillde parelhoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room

Maak de stik (1ste stuk van de vleugel gerekend vanaf het lichaam) van de parelhoen schoon: snij het vlees bij het lichaam door tot het botj...

Gehakt met champignonsaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Bloem

Vet een ovenschaal in. Doe het gehakt in een kom en meng er peper, zout, nootmuskaat en wat foelie door. Schep het gehakt in de ov...

Gehaktbal of gehaktballetjes bij een glaasje.
Uit de categorie borrelhapjes: met Bloem, Foelie en Ketchup

Alle ingredienten (bloem uitgezonderd) worden door elkaar gekneed. Het geheim zit 'm in de aardappelen waardoor de ballen zo lekker rul...

Gehaktballen in kaas/knoflooksaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Foelie

Doe het gehakt in een kom en voeg daarbij de beschuiten verkruimeld, zout, specerijen en het eitje. Kneed tot een stevige bal en maak daar 8...

Gehaktballen met uitjes en mosterd
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Giet het brood op een bord , giet er wat water over en laat een paar minuten weken.Verwarm 2 eetl.olie of boter in een koeknpan en fruit hie...

Gehaktballetjes in spek
Uit de categorie vlees: met Bloem, Sherry en Foelie

Maak het gehakt aan met het ei, de paneermeel, ui, foelie en peper, vorm er 10-12 balletjes van en rol die even uit tot een dikke croquet....

GEITENKAAS MET ROZE PEPER
Uit de categorie borrelhapjes: met Foelie, Bieslook en Geitenkaas

Smeer de geitenkaas op de toastjes en kruid ze met een beetje gemalen foelie. Bestrooi met roze peperbolletjes en fijn gesnipperde bieslook...

Gekookte marinade met melk
Uit de categorie sauzen: met Melk, Foelie en Kruidnagel

Bereidingswijze: Breng de melk met alle ingredi?nten langzaam aan de kook. Haal de melk na de kook direct van het vuur en laat het geheel...

Gekruide peren
Uit de categorie desserts: met Honing, Kaneel en Kaneel

Schil de peren, laat de steeltjes eraan. Snij een plakje van de onderkant. Meng het citroensap met 3 dl water in een kom en dompel elke peer...

Gekruide warme melk
Uit de categorie borrelhapjes: met Melk, Thee en Suiker

9 Decilter melk tegen de kook aanbrengen. Thee, kruidnagelen, foelie en saffraan in een katoenen zakje binden en hang dit in de melk. Thee e...

Gesauteerde kip met champignons
Uit de categorie hoofdgerechten: met Tijm, Uien en Bloem

snipper de ui grof snijd de champignons in plakjesBraad de kipfilets even aan in de boter totdat ze lichtbruin zijn, haal ze uit de pan en...

Gesmoorde varkenslappen op z'n Ternataans
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Kook de lapjes op met 1/2 liter water, zout en foelie tot ze gaar zijn. Bak ze in de olie, voeg er de uien, peper en de gemberpoeder aan toe...

Geurige Lamscurry met aardappel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Pureer 2 uien,3 tenen knoflook en de gemberwortel in de keukenmachine.Fruit de uimassa in 3 eetl.olie en voeg de limoenschil,3 eetl kerrie d...

Gevuld gehakt met eieren
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Piment

Kruid het gehakt op de aangegeven wijze.Kook de eieren zacht.Nadat u een cakeblik met boter hebt ingesmeerd,legt u op de bodem een laagje ge...

Gevuld gehakt met ui en paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Foelie, Paprika en Specerijen

Vorm van het gehakt 4 gelijke ballen. Snijd de paprika, zonder zaad- of zaadlijsten aan reepjes en de ui aan ringen. Smelt de boter en fruit...

Gevulde parelhoen met truffeltapenade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Room en Room

Neem voor de witte wijn bij voorkeur een Italiaanse witte wijn. - Snijd de borst en de boutjes los van de parelhoenders en leg ze opzij. Z...

Goulash maaltijdsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Pesto

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een 3 liter kookpan en bak hierin de blokjes rundvlees bruin aan alle kanten, blus dit met 2? liter warm wat...

Groene-bonensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Foelie

Kipfilet in pan met 4 takjes tijm, laurierblad, foelie en peper naar smaak met 1 1/2 liter koud water langzaam aan de kook brengen. Op zacht...

Groente-gehakt-pannetje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Augurk, Tomaat en Foelie

Maak eerst de gehaktballen: 400 gram gehakt hoh - (glutenvrij) paneermeel of beschuit - peper, nootmuskaat, foelie. Meng dit door elkaar en...

Groente-kippesoep met pasta
Uit de categorie soep: met Zout, Kaas en Foelie

Breng de kip met 1 1/2 liter water aan de kook. Voeg het bouillontablet, de gesnipperde ui en een samengebonden bundeltje van laurierblade...

GROENTENGUMBO
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tijm en Okra

Verhit de arachideolie in een pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de bosuitjes. Voeg de blokjes rode en groene paprika toe. Doe de pet...

Groentesoep met gehaktballetjes
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Tijm

In soeppan soepvlees met 1 1/2 liter koud water en 2 theelepels zout aan de kook brengen. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels toevoegen en...

Grootmoeders kipsalade
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Tijm

-kook de kip 40 min in 1/2 l water met het bouquet garni en wat zout -laat afkoelen en verwijder de botjes -snij kip en tong in reepjes va...

Gulai itik (eend in kruidige kokossaus)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Grilleer de eend tot het vet uit het vel loopt. Snijd de eend in stukken van 5 bij 8 cm. Vermeng de gestampte ingrediƫnten, het zout en het...

Laatste reacties met dit ingredient

Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Heel erg dat men het heeft over vis afval, is men wel heel ?...

Door *Fred Tisse*
Pepre watra (Surinaamse vissoep)

Sorry, maar wat een belediging voor het oorspronkelijke recept! Aller...

Door *KST*

Veel voorkomende ingrediënten met Foelie