Recepten met Frituurvet

Over Frituurvet

Recepten met Frituurvet

Bijna alle frituurvetten van tegenwoordig zijn gemaakt op basis van plantaardige olie. Frituurvet is, in tegenstelling tot de diverse olie-soorten, bij kamertemperatuur hard. Het smelt bij verhitting en is dan tegen hogere temperaturen bestand dan olie. Het bakt hierdoor krokanter. Bij afkoeling stolt frituurvet weer. Dat is handig voor het bewaren van de frituurpan, eenmaal gestold, kunt u niet meer knoeien. Wilt u het vet ontdoen van bakrestjes, dan moet u het zeven als het nog een beetje warm is. Het stollen betekent ook, dat een in frituurvet gebakken product bij afkoeling een zichtbaar vetlaagje krijgt. En dat kan er onsmakelijk uitzien. Daarom is frituurvet alleen geschikt voor producten die u warm serveert. Frituurvet is langer houdbaar dan olie, als het tenminste niet te sterk verhit is geweest. Frituurvet mag u niet meer dan ± 10 keer gebruiken, olie maximaal 5 keer. Zet frituurolie- en vet na gebruik altijd zeven en koel en donker weg.

Verwante ingrediënten van Frituurvet


Overzicht van recepten met Frituurvet

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Frituurvet. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Frituurvet en waar Frituurvet het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 341 recepten
TARTAAR MET HAM EN KAAS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

-verdeel tartaar in acht porties en maak er 8 afgeplatte ballen van -beleg 4 stukken tartaar met kaas(bewaar overige kaas voor granering) en...

GEFRITUURDE APPEL
Uit de categorie desserts: met Zout, Bier en Anijs

-Maal de blokjes anijs fijn. -Zeef de bloem en meng deze met de anijs, 1 ei, zonnebloemolie en wat zout. -Voeg geleidelijk en al kloppend...

Kruidenkroket
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Melk

Het vlees opzetten met het kokende water, het zout en de kruiden, aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot het gaar is (ca.1/2 uur)....

Wijtingbeignets
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Tijm

De wijtingfilets kruiden met zout, peper en een snuifje nootmuskaat. Ze in niet te kleine stukken snijden en gedurende een half uurtje la...

Aardappel-kaasballetjes, gefrituurde
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Melk

Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en bereid met boter en melk een stevige puree. Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte pe...

Aardappel-kaaskroketjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Warme gekookte aardappels fijnstampen en met melk, klontje boter, zout, peper en nootmuskaat. Er een stevige puree van maken. Af laten koele...

Aardappelbeignets
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Schil en was de aardappels, kook ze gaar en stamp ze fijn. Maak er met de kokende melk, 1 eetlepel boter, peper, zout en nootmuskaat een soe...

aardappelbolletjes.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Frituurvet

1.aardappelen koken.2.afgieten ,en goed laten drogen.aardappelen fijnstampen(passe-vite).4.voor 1 kg. puree:1 ei +1 eierdooier toevoegen en...

Aardappelchips
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Frituurvet

Verhit het frituurvet tot 160 C. Snijd de aardappelen met de keukenmachine in plakjes van 1 millimeter dik, spoel ze af onder koud stromend...

Aardappelkroketjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Paneermeel

De aardappels schoonboenen, gaar koken, pellen en pureren. De nog hete puree mengen met de eidooiers, 2 eetl. paneermeel, zout en (versgeras...

Aardappelkroketten 1
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Eieren en Paneermeel

Pureer de nog warme, gare aardappels, vermeng ze met de gesmolten boter, eidooiers, nootmuskaat en het stijfgeklopte eiwit. Spreid uit op ee...

Aardappelkroketten met kipfilet in witte portsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Zout en Room

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met kipkruiden. Pel en snipper de sjalotten. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.Ve...

aardappelrotsjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Eieren en Frituurvet

aardappelen laten gaar koken en doorsteken,aardappelbloem bijvoegen,eieren en ook de vetstof.breng op smaak met peper zout en nootmuskaat.sc...

Aardbeienbeignets
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Olie

Zeef de bloem met iets zout in een kom,voeg de boter toe.Klop het ei met de melk,vanille suiker en cognac.Roer dit door de bloem met bot...

Abrikozenbollen
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Melk

Zeef de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje . Los de gist op in een deel van de lauwewarme melk(lees bij gebrui...

Abrikozenkoeken
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Melk

Doe de bloem met de verkruimelde gist in een kom. Smelt de boter in de melk, voeg deze bij de bloem met het ei, de suiker en het zout. Kneed...

Amandelaardappeltjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Melk

Kook de aardappels met weinig lichtgezouten kokend water gaar; giet ze af en stamp ze tot een gladde massa. Meng door de puree de room of me...

Amandelballetjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Foelie en Amandelen

De aardappelen grondig wassen, gaarkoken, afgieten, uit laten dampen, meteen pellen, heet door de pureeknijper doen, met de eidooier vermen...

Amandeldough nuts.
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Melk

Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuil. Los het gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Voeg de su...

appel oliebollen met kaneel
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Olie

Wel de rozijnen ca. 20 minuten in een kom met heet water. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Roer in een beslagkom de bloem, gist, kan...

appel-kaneel oliebollen
Uit de categorie borrelhapjes: met Gist, Zout en Bloem

wel de rozijnen ca 20 min in een kom met heet water.schil de appels en snijd ze in stukjes.roer in een beslagkom,de bloem,gist,kaneel en zou...

Appelbeignets met ijs.
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Olie

Het ei met de suiker in een beslagkom tot een schuimige massa kloppen. De melk, zout en de olie erdoor mengen. De bloem en het bakpoeder zev...

Arretjescake III
Uit de categorie desserts: met Cacao, Suiker en Eieren

Breek de biscuit in heel kleine stukjes. Roer de eieren met de suiker los en voeg de cacao toe. Smelt het frituurvet en voeg ook dit al ro...

Arretjescake 4
Uit de categorie feestdagen: met Cacao, Suiker en Eieren

Breek de biscuit in heel kleine stukjes. Roer de eieren met de suiker los en voeg de cacao toe. Smelt het frituurvet en voeg ook dit al roer...

Artisjokbodems a la Colbert
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Citroen

Maak de artisjokbodems schoon en kook ze gaar. Neem ze uit de pan en rol ze door bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Bak de artisjokbodems i...

Veel voorkomende ingrediënten met Frituurvet