Recepten met Gamba

Over Gamba

Recepten met Gamba

Gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep garnalen uit één familie (de zogeheten peneïde-garnalen). Ze worden ook wel reuzengarnaal of Chinese garnaal genoemd. Gamba's zijn het hele jaar zowel rauw als gekookt te koop. In beide gevallen zijn ze vrijwel altijd diepgevroren. Gekookte gamba's moet u kort verhitten. Rauwe exemplaren kunt u bakken, grillen of in visbouillon koken.

Verwante ingrediënten van Gamba


Overzicht van recepten met Gamba

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Gamba. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Gamba en waar Gamba het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 428 recepten
Gevulde pijlinktvis met zeevruchten
Uit de categorie voorgerechten: met Prei, Zout en Azijn

Pel de gamba's en doe het vlees samen met het eiwit en de sherry in de cutter. Kruid met peper en zout en hak zo fijn mogelijk. Vul de s...

Gharithes me feta (garnalen met feta)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Feta en Uien

Meet de ingredienten af. Was de garnalen en maak ze schoon (darmpjes verwijderen). Ook het staartstuk verwijderen. Pel de uien en snij deze...

Gouden visjes rond een lotusbloem
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Gamba en Eieren

Frituur de kroepoek en zet ze op een platte schaal in de vorm van een Lotusbloem (zie foto). Je kunt ook kant en klare kroepoek nemen.Bak,...

Gourmet 25 ... heen en weer lopend
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Kaas

1 uur boodschappen doen bij de viswinkel, slager, groenteboer en de bakker. 1 uur snijden. 1 uur tafel dekken plus het opmaken van de apar...

Griekse gamba's met feta
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tijm en Olie

Pel de ui en snijd hem in ringen. Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de teentjes knoflook. S...

Groene Garnalencurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Gamba en Pepers

-verhit de olie in een koekenpan -voeg de groene currypasta toe en bak hem tot hij borrelend is en geurend -voeg de gamba's,citroenbla...

Groene tagiatelle met spinazie en gamba's
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Maak een marinade van 50 ml olijfolie, de helft van de knoflook en de chilipeper. Leg de gamba?s erin en marineer ze 1 uur. Bak de gamba?s...

Grote gamba's in een overheerlijke tomatensaus
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Gamba en Suiker

Verhit voor de tomatensaus de olie in een steelpan op halfhoog vuur en bak knoflook en lente-ui goudgeel. Voeg de citroenblaadjes en tomaten...

grote garnalen met knoflook
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Gamba en Zeezout

pel de gamba`s maar laat het staartje eraan zitten. snij de gamba`s op de rug heel licht in en verwijder de zwarte ader. verhit de olie in...

grote garnalen met paksoi
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Gamba

Blancheer de paksoi in zout water voor 2 minuten. Laat uitlekken. Verhit de wok tot hij heet is en roerbak in de olie de gember en rode pep...

Grote Garnalen met Ruccola
Uit de categorie voorgerechten: met Azijn, Gamba en Knoflook

Bak de garnalen snel gaar in een licht ingevette koekenpan met evt een snufle knoflook. Laat ze iets afkoelen en leg op elk bord een bedje v...

Heerlijke zeevruchten in de wok gebakken
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Olie en Gamba

Breng een kleine pan met water aan de kook en blancheer de asperges 1 tot 2 minuten. Laat de asperges uitleken en houd ze warm. Verhit de ol...

Henrike's Geoliede garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Gamba en Knoflook

Neem een leuke, ruime kom en vul die met 3 theelepels olijfolieNeem ca. 250 gram p.p. gamba's (maar cocktail- of kleine rozegarnalen kun...

Henrike's vishapje zalm/paling/gamba
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Gamba en Witlof

Gepofte krielaardappeltjes met zalm Schep in een bakblik 500 g krielaardappeltjes in de schil met 2 eetlepels olijfolie en peper door elkaa...

Hete, Zure Vissoep
Uit de categorie soep: met Zout, Gamba en Nam Pla

01: Pel de garnalen en doe de schalen in een vergiet. Maak de garnalen schoon en zet ze weg. Spoel de schalen af onder koud water, giet ze a...

HG - Sate van kabeljauw en gamba's
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Gamba en Sambal

Snijd gamba's en kabeljauw in kleine blokjes. Maak een marinade van de overige ingredienten. Laat de blokjes 12 ur marineren in de koelk...

Indische Gamba's
Uit de categorie vis: met Prei, Zout en Olie

Zet de rijst in ruim water op en laat ± 15 min koken. Verhit de olie in een wok. Snijd een teentje knoflook in lengte reepjes en doe ze eve...

Indonesische gambasate met pittige tomatensaus.
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Gamba

Meng de tomatenketchup met de ketjap,het citroensap en sambal naar smaak,voeg eventueel knoflook toe. Pel de gamba's en rijg ze aan sat...

Ingerolde Gamba's
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Azijn en Gamba

Wikkel elke gamba in een plakje rauwe ham. Laat het staartje erbuiten steken. Bak de in rauwe ham gewikkelde gamba's in een droge koekep...

Italiaanse zeevruchtensalade
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Maak eerst de inktvissen schoon. Trek de kop voorzichtig los. Maak vervolgens de pen uit de lichaamszak los en spoel de lichaamszak onder de...

Jambalaya met chorizo en garnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Tijm en Olie

Verhit de olie in een grote vuurvaste pan met dikke bodem. Roer e bloem erin, als u die gebruikt tot een goudbruine roux. Voeg het varkensvl...

Jambalaya: Gebakken kip met ham en Gamba's
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

Verdeel de kip in 8 stukken en snijd de ham in grote dobbelsteentjes. Bak stukken kip en ham aan in de hete olie en laat dan de gesnipperde...

Japanse vis- en groentestokjes
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Olie en Gamba

De gamba's pellen en in de lengte aan een satestokje rijgen ( 1 gamba per stokje). De kabeljauw in 12 blokjes snijden en aan 4 satestokj...

KHAE ROZEN UAM
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Rijst

De rijst in 8 dl water 10 minuten koken tot er putjes inkomen, dan op een vlamverdeler gaar en droog koken in 10 minuten en losmaken. De ga...

Kip paella
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Olie

** De kippenvleugels in stukken hakken op de plaats van het kraakbeen. ** Olie in de wok verhitten en de kippenvleugels rondom bruin bakken...

Veel voorkomende ingrediënten met Gamba