Recepten met Garnaal

Over Garnaal

Recepten met Garnaal

Onze 'eigen' Hollandse garnaal wordt het hele jaar in de Waddenzee en de Nederlandse kustwateren gevangen, vooral in de herfst. Garnalen worden aan boord van het vissersschip gekookt en daarna gepeld en verpakt. De Hollandse garnaal heeft een transparant grijsbruin lijfje en is zo'n 6 centimeter lang. De smaak is uitgesproken verfijnd. Je kunt ze koud eten, maar ook (kort) verwarmen. Soms worden voor garnalen verschillende benamingen door elkaar gebruikt. 1. Langoestines worden ook wel scampi genoemd en gepeld onder de naam kreeftgarnalen verkocht. 2. De grote garnaal wordt ook gamba of Chinese garnaal genoemd. 3. De steurgarnaal is er in verschillende groottes, de kleinere worden Noorse garnaal genoemd. 4. De Hollandse garnaal wordt ook wel Noordzeegarnaal genoemd. Garnalen zijn gepeld niet langer dan 1 dag en ongepeld 2-3 dagen houdbaar.

Verwante ingrediënten van Garnaal


Overzicht van recepten met Garnaal

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Garnaal. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Garnaal en waar Garnaal het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 138 recepten
BOUILLONFONDUE MET VIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

Leg de visgraten met ui, tijm en peterseliestelen in een grote pan. Voeg circa 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de bouill...

Gazpacho met gestoomde scampi
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Room

Snij de geschilde komkommer in stukjes, haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes. Schil de ui en de knoflook Doe alle ingred...

Mediterrane garnaalspiesjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Garnaal en Barbecue

Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel...

Aardappelcouscous met grijze garnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Dragon

Rasp de geschilde aardappelen met een rasp tot luciferstaafjes. Leg ze even in licht gezouten water en laat ze uitlekken. Droog ze vervolgen...

Ajam Rebung Udang
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Laat de garnalen ontdooien, pel ze en snijd ze daarna in grove stukken.Snijd de kipfilet in blokjes van circa 1 centimeter, de prei in dun...

Ananas garnalen
Uit de categorie borrelhapjes: met Ananas, Garnaal en Rozijnen

Snijd de ananasschijven elk in 6 stukken.Rijg aan de prikkers 2 rozijnen, een garnaal, nog eens 2 rozijnen en weer een garnaal. Steek de pri...

Artisjokbodems Marina
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Maak de mayonaise. -----Meng de dooiers met de mosterd in een kom. Giet er, in het begin zeer voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roe...

Artisjokbodems met garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Kervel en Tomaat

Maak de mayonaise. Maal twee artisjokbodems in de mixer fijn en voeg deze puree, nadat hij even is uitgeknepen bij de mayonaise. Hak de krui...

Avocado hapjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Avocado en Citroen

Snij de avocado's overlangs door tot op de pit en draai de heften los van elkaar. Verwijder de pitten. Schil de halve avocado's dun...

Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Bloem

Laat de artisjokbodems uitlekken, snij ze in stukjes en doe ze in de mixerkom met de room. Snipper de sjalotten en laat ze op een zacht vuur...

Banderillas
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Sla en Haring

De verschillende ingredienten worden op cocktailprikkers gestoken in verschillende volgorde. Al dan niet opgediend met een banderilladressin...

Banderillo's (1) (8 stuks)
Uit de categorie borrelhapjes: met Augurk, Paprika en Olijven

Breek de einden van de asperges en snij ze diagonaal in stukken van 3 cm. Doe ze in een pan kokend water en blancheer ze 1 minuut. Giet ze a...

Banderillo's (2)(8 stuks)
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Sla en Olijven

Pel de kleine gekookte garnalen. Snij de gekookte ham in 8 reepjes. Scheur het slablad in 8 stukjes en halveer de hardgekookte kwarteleitjes...

Banh can (Vietnamese zilveren-dollarkoekjes)
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Olie en Rijst

Zet een avond van tevoren rijst en boontjes te weken in water dat 3 cm boven de rijst staat. Laat minstens 5 uur, liever de hele nacht, weke...

Basmati Jambalaya met kip en garnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Tijm en Olie

Kook de Basmatirijst in 8 minuten gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in plakjes, pers de knoflook en snipper de sjalot. Snijd vervolge...

BBQ: Pittige teriyaki garnalen
Uit de categorie bbq: met Garnaal, Knoflook en Sojasaus

Maak de marinade zoals hierboven staat aangegeven, week de houten spiezen 30 minuten in koud water en pel de garnalen (laat de staart eraan...

Bi-cuon
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Munt en Garnaal

Maak de mihoen klaar volgend de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes munt van de takjes. Snij de lente-ui in lange reepjes. Houd...

Botergarnalen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Verwijder de harde schaal van het hoofd van de garnaal.Pel, eventueel met een tangetje, de schil van de rug af enlaat het staartje zitten....

Bouillon van garnalen met gevulde morieljes en s..
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Tijm

Bouillon van garnalen met gevulde morieljes en shii-take-profiteroles Kook de verse morieljes even af en ontdoe ze van hun steeltjes; stee...

Broodje zalm speciaal
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Garnaal en Knoflook

Snijd de pistoletjes open en bestrijk ze dun met mayohalf. Verdeel de zalm erover en bestrooi met peper naar smaak. Knip de tuinkers van...

Cantharellen-garnalenspiesjes.
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tijm en Zeezout

-Pel de garnalen. -Borstel de cantharellen schoon en snij de onderknt van de steeltjes af. -snij de tijm fijn.-Verhit de olijfolie in een...

Carpaccio van scholfilet
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zout en Garnaal

Pers de sinaasappels en citroenen uit. Zeef het sap. Roer de gemberpoeder door het sap. Snijd de aangevroren scholfilets in heel dunne plakj...

Célestines à la Joinville
Uit de categorie vis: met Zout, Bloem en Kreeft

Van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken en daarvan heel dunne flensjes bakken. Elk fle...

Cha ram (eenvoudige garnalenloempiaatjes)
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Azijn en Garnaal

Snij de lente-uitjes in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 6 cm. Bestrooi de garnalen met peper en breek ze voorzichtig 1 voo...

Chao tom (garnalen aan suikerrietspiezen)
Uit de categorie bbq: met Sla, Zout en Munt

Snij de suikerriet in stukken van 8-9 cm en splijt ze in vieren, of koop een blik stengels op sap, splijt dan elk stuk in de lengte. Spreid...

Veel voorkomende ingrediënten met Garnaal