Recepten met Geitenkaas

Over Geitenkaas

Recepten met Geitenkaas

Wordt steeds vaker in Nederland gemaakt. Geitenkaas is te koop in diverse rijpingsstadia. Allereerst is er de zachte verse geitenkaas van 1-2 dagen oud; deze is erg zacht van structuur en smaak. De zachte kaasjes zijn zowel wit als cendré (bedekt met gemalen houtskool) verkrijgbaar. Deze kaas kunt u goed verbrokkelen of smeren. Het vetgehalte ligt tussen de 45 en 60%. De geitenkaas van ± 2 weken oud is nog steeds smeerbaar en heeft een iets pittigere smaak. Na ± 6 weken is de kaas stevig en heeft hij een lekker pikante smaak. In Nederland geproduceerde geitenkaasjes zijn meestal mild en zacht van smaak. Een logisch gevolg van het sappige malse gras dat de, doorgaans levenslustige, geiten eten. De melk wordt vaak aan een fabriek verkocht. Maar we zien steeds meer dat ook in Nederland particuliere kaasboerderijen zelf hun kaas maken en direct vanaf de boerderij of op de boerenmarkt verkopen. Heel anders is het met de Franse geitenkaasjes. De begroeiing in de kalkrijke rotsachtige gebieden in Frankrijk, de geconcentreerde smaak van bloemen, kruiden en bladeren komt terug in de smaak van de kaas. Hier maakt de boer ook zelf de kaas. Deze rauwmelkse (ongepasteuriseerde) kaasjes zijn vaak rijker en pikanter van smaak dan de gepasteuriseerde. Beroemde Franse kaasjes zijn: - Crottin de Chavignol: Deze kaas wordt gemaakt in Chavignol, een plaatsje in de buurt van Sancerre. Het zijn mooie droge kaasjes met een pikante smaak. Heel geschikt om te grillen en bij een salade te serveren. Dit grillen kan ook aan een spies boven een vuurtje. Overgiet de kaasjes daarna eventueel met wat Armagnac en flambeer ze. Heerlijk met een glaasje Sancerre! - Sainte Maure de Touraine: Dit bekende kaasje uit het Loire gebied heeft de vorm van een staaf en weegt ± 280 gram. Het kaasje is doorspiest met een strotje en vaak bestrooid met een dun laagje as dat met wat zout is vermengd. Dit aslaagje dient om het kaasje te beschermen. De as is gezuiverd en afkomstig van houtskool of verbrande wijnranken. Na een rijping van ± 6 weken is dit een uitstekende dessertkaas.

Verwante ingrediënten van Geitenkaas


Overzicht van recepten met Geitenkaas

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Geitenkaas. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Geitenkaas en waar Geitenkaas het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1125 recepten
Exotische WOKGEBAKKEN hutspot met Hollandse geite
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Schil de aardappels en kook deze gaar. Doe de olie samen met de boter in de wok. Wok eerst de spekblokjes. Als deze klaar zijn deze uit de...

Gegrilde groenten met geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika, Zeezout en Rode ui

Snijd alle groenten in grove stukken. Leg dit in een ovenschaal of braadslee en besprenkel royaal met olijfolie. Bestrooi met versgemalen it...

Geitenkaasspiesen met auberginesandwich
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Zaden

1. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat in een vergiet ? 10 min. uitlekken. 2. Kook de tuinbonen volgens de beschrijving op het...

Overschotel van spinazie met rosti
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Noten

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.Laat de gewassen spinazie slinken en daarna goed uitlekken. Snipper de ui en snijd de paprika in...

Pannenkoekjes met geitenkaas en groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Zeef de bloem met wat zout en peper in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Voeg de melk toe en meng (met de handm...

Paprikaspread met geitenkaas
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tijm en Olie

Laat de paprika?s in een zeef uitlekken en pureer ze in de keukenmachine (of hak ze heel klein).Verhit de olie in een koekenpan en fruit de...

Zalm en asperges chartreuse met verse zalm
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zalm, Zout en Room

De oven voorverwarmen op 180 gradenDe asperges schillen en in ruim kokend water met zout in ? 15 minuten beetgaar koken. De asperges uit pan...

'gegratineerde geitenkaas met appel en amandel
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Room

De plakken geitenkaas dienen ongeveer 2 centimeter te zijn. Wentel de geitenkaas eerst door losgeklopt ei en vervolgens door het amandel...

1 met vis
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Brood

Snij en pluk en was de sla maak de boontjes schoon en kkok ze beet gaar in gezouten water maak de dressing doe een deel door de...

Baquette pomme d'amour
Uit de categorie borrelhapjes: met Honing, Tomaat en Tomaat

? dressing: meng de olijfolie, honing en mosterd. ? > bacon krokant bakken en droogdeppen met keukenpapier. ? > tomaten in plakjes,...

Gebakje van verse vijgen
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Kaas

? Vijgen kruislings insnijden (niet doorsnijden) als een bloem. ? > Kaas in 8 stukjes verdelen. ? > Dressing : Olie en azijn mengen....

Warm geitenkaasje dessert
Uit de categorie desserts: met Brood, Honing en Geitenkaas

brood roosteren en toastje rond uitsteken.toast insmeren met honing,voorzien van een plak geitenkaas > 1 cm dik, al persend aan de grote...

Warm geitenkaasje voorgerecht.
Uit de categorie voorgerechten: met Brood, Tomaat en Basilicum

brood toasten, rond uitsteken.toastje beleggen; plak geitenkaas >1cm. dik< met ontbijtspek omwikkelen diameter persend aanpassen aan d...

Aardappel anders zonder potje
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Melk

Schil de aardappelen, bewaar ze zolang onder water Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden), voeg de bloem toe en roer goed...

Aardappel-broccolisoep met geitenkaas
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Broccoli

Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. In soeppan boter verhitten en ui en prei 2 min. zachtjes bakken. Bas...

Aardappel-Geitenkaaskoekjes met ger.Paprika.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Honing

Snij de aardappels door en kook ze in ca.10min. halfgaar.Spoel de aardappels koud en pel ze.Rasp de aardappels met een grove rasp.Snij de pa...

Aardappel-spinazie-tortilla
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Bak de aardappelschijfjes afgedekt ca. 10 min. met 1 eetl. olie. Klop de eieren los met de ontdooide spinazie, dille, zout en peper.Schep de...

Aardappel-uien gratin
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Room en Tijm

Vet een ovenschaal dik in met zachte boter. Snijd de uien in dunne schijven, halveer ze en schik ze samen met de aardappelplakjes in de oven...

Aardappelbieslooktaartjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Olie

Oven voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand 3. Aardappels schillen, wassen en (in keukenmachine) grof raspen. Knoflook pellen en boven kom...

Aardappelgratin met Hollandse geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Melk

Verwarm de oven voor op 200 graden / gasovenstand 4.Snijd de aardappels in dunne plakjes. Leg ze in 3 lagen in een vuurvaste schaal en leg o...

Aardappelgratin met mozzarella en geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Kerrie

Verwarm de oven voor op 225 graden.Boen de aardappels schoon en kook ze in hun geheel gaar in een bodem gezouten water. Laat ze even droog s...

Aardappelomelet met geitenkaas en olijven
Uit de categorie hoofdgerechten: met Melk, Eieren en Olijven

Klop de eieren los met de melk en de mix voor boerenomelet. Verkruimel de geitenkaas erboven en meng met de olijven door het eimengsel. Hak...

Aardappelpartjes met spinazie en geitenkaas
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Paprika

Aardappelpartjes volgens aanwijzing op de verpakking bereiden. Paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden. In wok olie verhitten, knof...

Aardappelpuree met geitenkaas en peterselie
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Peterselie

-breng de aardappelen in licht gezouten water aan de kook -giet ze af en druk ze door een zeef of pureeknijper-klop de hete melk erdoor en...

Aardappelsalade met geitenkaas, warme
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Kaas

Kook de krieltjes gaar. Giet ze af. Prak de kaas met een vork fijn. Snij de bosui in ringetjes. Snij de bospeen in plakjes Snij de olijven i...

Laatste reacties met dit ingredient

Gevulde pattison

Hoi een zeer smakelijk recept om te lezen maar hoelang moet die in de ...

Door *Eddy J*

Veel voorkomende ingrediënten met Geitenkaas