Recepten met Geitenkaas

Over Geitenkaas

Recepten met Geitenkaas

Wordt steeds vaker in Nederland gemaakt. Geitenkaas is te koop in diverse rijpingsstadia. Allereerst is er de zachte verse geitenkaas van 1-2 dagen oud; deze is erg zacht van structuur en smaak. De zachte kaasjes zijn zowel wit als cendré (bedekt met gemalen houtskool) verkrijgbaar. Deze kaas kunt u goed verbrokkelen of smeren. Het vetgehalte ligt tussen de 45 en 60%. De geitenkaas van ± 2 weken oud is nog steeds smeerbaar en heeft een iets pittigere smaak. Na ± 6 weken is de kaas stevig en heeft hij een lekker pikante smaak. In Nederland geproduceerde geitenkaasjes zijn meestal mild en zacht van smaak. Een logisch gevolg van het sappige malse gras dat de, doorgaans levenslustige, geiten eten. De melk wordt vaak aan een fabriek verkocht. Maar we zien steeds meer dat ook in Nederland particuliere kaasboerderijen zelf hun kaas maken en direct vanaf de boerderij of op de boerenmarkt verkopen. Heel anders is het met de Franse geitenkaasjes. De begroeiing in de kalkrijke rotsachtige gebieden in Frankrijk, de geconcentreerde smaak van bloemen, kruiden en bladeren komt terug in de smaak van de kaas. Hier maakt de boer ook zelf de kaas. Deze rauwmelkse (ongepasteuriseerde) kaasjes zijn vaak rijker en pikanter van smaak dan de gepasteuriseerde. Beroemde Franse kaasjes zijn: - Crottin de Chavignol: Deze kaas wordt gemaakt in Chavignol, een plaatsje in de buurt van Sancerre. Het zijn mooie droge kaasjes met een pikante smaak. Heel geschikt om te grillen en bij een salade te serveren. Dit grillen kan ook aan een spies boven een vuurtje. Overgiet de kaasjes daarna eventueel met wat Armagnac en flambeer ze. Heerlijk met een glaasje Sancerre! - Sainte Maure de Touraine: Dit bekende kaasje uit het Loire gebied heeft de vorm van een staaf en weegt ± 280 gram. Het kaasje is doorspiest met een strotje en vaak bestrooid met een dun laagje as dat met wat zout is vermengd. Dit aslaagje dient om het kaasje te beschermen. De as is gezuiverd en afkomstig van houtskool of verbrande wijnranken. Na een rijping van ± 6 weken is dit een uitstekende dessertkaas.

Verwante ingrediënten van Geitenkaas


Overzicht van recepten met Geitenkaas

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Geitenkaas. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Geitenkaas en waar Geitenkaas het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 1125 recepten
Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Bloem

Asperges koken en uit laten lekken. In kom geitenkaas losroeren met 4 el. melk, 1 eidooier en honing. Rucola erdoor scheppen, op smaak breng...

Aspergetaartje
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Azijn en Kerrie

2 Kant en klare bladerdeeg van 40 bij 15 cm. Bedekken met geitenkaas. Asperges half gaar gekookt op het bladerdeeg om en om leggen. Een beet...

Aubergine gevuld met geitenkaas
Uit de categorie bbq: met Zout, Kaas en Oregano

Aubergine wassen en kroontje verwijderen. In plakjes van halve centimeter dik snijden. Plakjes in vergiet leggen en royaal bestrooien met zo...

Aubergine met couscous en geitenkaas, gemarineerde
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Couscous en Aubergine

In pan 1 eetlepel olie verhitten. Rauwkost al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Couscous erdoor scheppen. Bouillon door 2 dl kokend water men...

Aubergine met geitenkaas en honing, gegrilld
Uit de categorie bbq: met Zout, Honing en Waterkers

Bestrooi de plakken aubergine met zout, laat ze in een vergiet ± 30 minuten uitlekken, spoel ze af en dep ze droog. Bestrijk de aubergine...

Aubergine met Geitenkaaskruidencreme
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Zeezout

Snijd de aubergines in de lengte door. Maak wat inkepingen in het vruchtvlees. Strooi zout over het vruchtvlees en laat 30 minuten staan. Sp...

Aubergine rolletje
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

Snijd de aubergine in plakken en laat ze met wat zout 30 min even zweten. Dep ze droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie. Leg de...

Auberginerolletjes met geitenkaas
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Munt en Olie

Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Aubergines wassen, in lengte aan beide kanten dun 'kapje' eraf snijden. Rest in lengte elk in...

Auberginerolletjes met geitenkaas en raita
Uit de categorie bbq: met Zout, Kaas en Munt

Laat de cocktailprikkers een half uur in een bak met koud water weken. Snijd de top en de steel van de aubergines en snijd elke aub...

Auberginerolletjes met hazelnotentapenade
Uit de categorie vegetarisch: met Rijst, Shoyu en Tamari

Snijdt de aubergine in de lengte door in plakken van 1/2 tot 1 cm. dik. Smeer deze in met tamari of shoyu (niet teveel) en laat een minuut o...

Auberginerolletjes met tomatensaus
Uit de categorie voorgerechten: met Ham, Zout en Feta

Snijd de aubergines in de lengte elk in 8 plakken van circa 3/4 cm dik. Bestrijk ze aan beide kanten met een kwastje met olie. Verwarm de ov...

Auberginetaartjes
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Pesto en Honing

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Drie rondjes per persoon. Kwast ze royaal in met olijfolie. Laat de gietijzeren grillp...

Avocadodip 3
Uit de categorie sauzen: met Zout, Avocado en Citroen

vermeng 1 gepureerde avocado met 50 gr zachte geitenkaas, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels gehakte peterselie, peper en zout....

Avocadosalade met rauwe ham en geitenkaas
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Sla en Kaas

Verdeel de sla over 4 borden,halveer de avocado`s.verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in schijfjes,besprenkel ze met he...

Avocadosoep met verse geitenkaas, koude
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

Halveer en schil de avocado's, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees. Laat dit goed afkoelen op ijs en breng op smaak met zure room...

BAGEL MET SPINAZIE EN GEITENKAAS
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Sesam en Bagels

Verwarm de oven voor op grillstand. Halveer de bagels. Stoof de spinazie droog op een matig vuur. Bestrooi met zout en peper en laat de sp...

bakbanaan gepaneerd met kroepoek en gegratineerde
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

pel de bananen haal de bananen door de bloem en daarna door het eiwit rol de bananen door de fijn gemalen kroepoek en druk goed aan...

Basilicum crostini
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Basilicum en Olijfolie

Kook de aspergekoppen in ruim kokend water met wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel de aperges onder koud stroemnd water af en laat ze go...

Beignets van geitenkaas.
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Bloem en Tomaat

-Hak de ontpitte olijven en tomaten fijn. -Was en hak de basilicum fijn. -Meng met de rest van de ingredienten en rol de massa tot balletj...

Belgische kaasterrine
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Kaas en Geitenkaas

Een kleine terrine (400 g) bekleden met plasticfolie. Om te beginnen de Keiemse Witten smelten (dit gaat het makkelijkst in de microgolfo...

Biersoep met geitenkaas
Uit de categorie soep: met Zout, Bier en Olie

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes. Schep de aardappels en de Provencaalse kruiden erdoor en bak ze heel even zachtjes...

Bietensalade met geitenkaas en croutons
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Azijn

Bietjes laten uitlekken. Rucolasla over vier borden verdelen. Bietjes erop rangschikken.Olie, azijn, honing en zout en peper naar smaak tot...

Bietjescarpaccio met spek, geitenkaas en walnoten
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Azijn en Honing

Pen de bietjes en snij deze bijvoorbeeld met een kaasschaaf in mooie dunne plakken. Uiteinden niet gebruiken. Maak een dressing van de olie,...

Bietjessalade met geitenkaas
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Verwarm de oven voor op 180 C. Schrob de bietjes schoon en verdeel ze over vier vellen aluminiumfolie; vouw die losjes dicht en plaats in he...

Bijzondere Appeltaart met geitenkaas,gember en hon
Uit de categorie desserts: met Gember, Gember en Honing

Verwarm de oven voor op 200 graden.Bladerdeegplakjes zo op de bakplaat uitspreiden dan randen elkaar ca 1 cm overlappen. Naden goed aandrukk...

Laatste reacties met dit ingredient

Gevulde pattison

Hoi een zeer smakelijk recept om te lezen maar hoelang moet die in de ...

Door *Eddy J*

Veel voorkomende ingrediënten met Geitenkaas