Recepten met Gelatine

Over Gelatine

Recepten met Gelatine

Van kalfsbeenderen gemaakt geleermiddel. Zie ook agar-agar. Gelatine is te koop in de vorm van rode en witte blaadjes en als poeder. De blaadjes moeten eerst ± 5 minuten in ruim koud water worden geweekt en daarna goed uitgeknepen. Instant-poedergelatine kunt u direct gebruiken. Gewone poedergelatine moet altijd eerst in koud water wellen. Verse papaya, ananas en kiwi bevatten een enzym dat gelatine afbreekt. Gelatinegerechten worden dan niet stijf. Als u de vruchten even blancheert, wordt het enzym vernietigd. Vruchten uit blik kunt u wel zo gebruiken. Slagroom blijft lekker stevig als u er aan het eind een klein beetje gelatine mee klopt. Gelatine is reuk- en smaakloos en is daardoor een heel goed bindmiddel. Wel zwakt het de smaak van de gerechten af. Breng gerechten met gelatine dus goed op smaak. Gelatine verliest haar bindkracht als de omgevingstemperatuur hoger is dan 25°C. Houd hier rekening mee als u met gelatine werkt. In sommige bereidingen, zoals bijvoorbeeld gelatinepuddingen, zakt de gelatine naar de bodem. Om dit te vermijden moet u het gerecht tijdens het afkoelen af en toe omroeren. Gelatineblaadjes zijn ± 3 maanden houdbaar. Daarna krijgen ze taaie randen, lossen ze niet goed op en smaken ze vies.

Verwante ingrediënten van Gelatine


Overzicht van recepten met Gelatine

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Gelatine. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Gelatine en waar Gelatine het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1350 recepten
Italiaanse Tiramisu met gehakte pistachenootjes
Uit de categorie desserts: met Koffie, Suiker en Eieren

De eidooiers, eieren en de suiker au bain marie (in een warm waterbad) opkloppen tot ongeveer 37?C. Vervolgens kloppen totdat het weer is af...

Aardbeien - bladerdeegtaartjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

De bloem, zout, azijn en water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg kneden De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moete...

Aardbeienmousse met witte chocoladesaus
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Suiker

De gelatine in ruim koud water weken. De aardbeien wassen, enkele achterhouden voor de garnering en de overige pureren. De slagroom met de v...

Cassisbavarois
Uit de categorie desserts: met Sla, Room en Room

-1 Laat de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Breng intussen in de steelpan het bessensap, 3 eetlepels water, suiker en cassis...

Kruidenkroket
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Room en Melk

Het vlees opzetten met het kokende water, het zout en de kruiden, aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot het gaar is (ca.1/2 uur)....

Monchou Paas taart
Uit de categorie desserts: met Room, Gelatine en Basterdsuiker

Verkruimel de biscuits. Smelt de boter en roer de biscuits en het cacaopoeder erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en...

Plattekaastaart met aardbeien
Uit de categorie desserts: met Kaas, Room en Munt

De geplette koekjes mengen met de boter en de suiker en verdelen over de bodem van een springvorm. Mooi glad strijken en in een voorverwarmd...

Tiramisu taart
Uit de categorie desserts: met Room, Suiker en Amaretto

Bereiding: Week de gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Klop de eierdooiers en de suiker tot een luchtige, schuimige massa (me...

Vogelnestjetaart
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Bloem

Baktijd en oventemperatuur:Baktijd: ca. 35 minuten. Elektrische oven: 190 graden C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3 a 4 (voorverwarmd). Meng...

'Gelatin Hearts'
Uit de categorie desserts: met Aardbei en Gelatine

Meng het water / sap en de gelatine in een glazen bakvorm en zet het geheel in de magnetron (3 tot 5 minuten in de hoogste stand ) tot he...

'Peche Melba' nieuwe stijl
Uit de categorie desserts: met Room, Suiker en Ricotta

Doe de gelatine en het water in een kommetje en laat enkele minuten weken. Meng de room, ricotta, suiker en vanille in een kom. Plaats de ko...

"Bessen Roomijs"
Uit de categorie desserts: met Room, Bramen en Suiker

De vruchten door een zeef wrijven of met een blender pureren. Suiker naar smaak toevoegen. - Verhit dit, zonder het te laten koken. Voeg d...

15 jaar Plustaart.
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Suiker

Breng 1 dl melk met een vanillestokje aan de kook, laat 10 minuten op laag vuur trekken. Klop 70 gram suiker en 30 gram eigeel met een mixer...

Snelle zomervruchtentaart
Uit de categorie desserts: met Room, Munt en Bramen

? Was de vruchten en ontdoe ze van hun kroontjes etc. ? > Verwarm de appelsap, los het gelatineblaadje hierin op en laat dit koelen tot...

Verse vijgen met kaneelcreme
Uit de categorie desserts: met Port, Room en Melk

? De vijgen schillen en doormidden snijden. ? > De port, het citroensap en het maismeel aan de kook brengen ? > Vijgen overgieten me...

Aalbessen-feuilletetaart
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Suiker

Bodem: Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 C. Bakplaat invetten. 1 ei loskloppen. Van plakjes bl...

Aalbessencreme met bitterkoekjes
Uit de categorie desserts: met Sla, Room en Suiker

Week de gelatine in koud water. Was de aalbessen en ris ze. Wrijf ze door een fijne zeef of centrifugeer ze. Warm er een kleine hoeveelheid...

Aalbessenrand
Uit de categorie desserts: met Room, Kaneel en Suiker

De aalbessen afspoelen en boven een kom met een vork van de steeltjes rissen.De aalbessen met 400 g basterdsuiker bestrooien en ± 1 uu...

Aalbessentaart
Uit de categorie desserts: met Room, Suiker en Eieren

De oven op 175 C. voorverwarmen (gasstand 2). Van de mix, margarine en de eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking deeg kneden (of bi...

AARBEIEN - BESSEN YOGHURTTAARTJES
Uit de categorie desserts: met Suiker, Aardbei en Aardbei

Bekleed de wanden van de springvormpjes met repen op maat geknipt bakpapier. Meng het koekkruim met de boter en verdeel het mengsel over de...

aarbeien in een druivenjasje
Uit de categorie borrelhapjes: met Room, Munt en Kwark

Week de gelatine zo?n vijf minuten in koud water. Breng het druivensap in een steelpan aan de kook. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in...

aarbeiencharlotte
Uit de categorie desserts: met Room, Room en Suiker

de aardbeien wassen en het kroontje verwijderen.enkele opzij zetten en de rest van de aardbeien pureren met de mixer en door een zeef roeren...

Aardappelterrine, Leidse
Uit de categorie bijgerechten: met Uien, Gelatine en Sjalotjes

Borstel de aardappelen schoon en kook ze in ± 20 minuten in de schil gaar met de gesnipperde uien en het bouquet garni of het kruidenbuiltj...

Aardbei-yoghurttaartjes
Uit de categorie desserts: met Room, Melk en Kaneel

Boter zachtjes laten smelten. 35 gr. suiker, kaneel en koekkruimels erdoor roeren. Mengsel in bakvorm scheppen en aandrukken. 30 min. in koe...

Aardbeien - bladerdeeghapjes.
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

Elektrische oven: 200 ?C Heteluchtoven: 180 ?C Gasoven: stand 4. Oven voorverwarmen. De bloem, zout, azijn en water met een mixer tot een...

Laatste reacties met dit ingredient

dragant

Geef aan de hoeveelheid water die nodig is voor je hè weet heb ...

Door *Puck Pieterse*
Garnalen-aspic

hoe lang is de aspic houdbaar in een goede koelkast?...

Door *Cees Lau*
HOOFDKAAS

Hoe moet je het maken. Zeer onvolledige omschrijving, Ik kan hier niet...

Door *J. Meijerink*

Veel voorkomende ingrediënten met Gelatine