Recepten met Ghee

Over Ghee

Recepten met Ghee

Indiaas bakvet. Lijkt op geklaarde boter: boter waaruit alle melkbestanddelen zijn verwijderd. Ghee kan hogere temperaturen verdragen dan boter en de meeste soorten olie en zorgt voor een krokante korst. Als u de ghee koel bewaart, is het een jaar houdbaar. Geklaarde boter maakt u door op laag vuur ongezouten roomboter te laten smelten en de melkachtige bestanddelen (dit zijn witte vlokjes) eraf te scheppen. Laat voor ± 200 gram ghee 250 gram boter in een steelpan smelten. Laat zacht verder koken tot de boter helder wordt en een wit bezinksel op de bodem resteert. Neem de pan van het vuur, schep alle schuim af en laat afkoelen. Giet de heldere olie af en zeef die desgewenst. Gooi het bezinksel weg of voeg dit als smaakmaker aan curry's toe. Of: Smelt 1 kilo van de beste boter in een zware pan met een vlamverdeler eronder. Verhit tot juist onder het sudderpunt en behoud deze temperatuur 40 minuten. Het meeste vocht zal dan zijn verdampt en alle onzuiverheden zullen naar de bodem zijn gezakt. Giet de klare boter voorzichtig door verschillende lagen kaasdoek.

Verwante ingrediënten van Ghee


Overzicht van recepten met Ghee

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Ghee. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Ghee en waar Ghee het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 147 recepten
Aardappel flensjes Parmentier
Uit de categorie bijgerechten: met Ghee, Zout en Room

Was de aardappels goed, maar schil ze niet.Zet ze op met weinig koud water en breng ze aan de kook.Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.Gie...

Aloo gobi
Uit de categorie vegetarisch: met Ghee, Zout en Olie

Aardappel en bloemkool in olie ? 5 min. bakken. Uit pan scheppen. Uien, knoflook en gember in keukenmachine pureren en in achtergebleven oli...

Aloo Gobi (gestoofde groenten)
Uit de categorie vegetarisch: met Ghee, Zout en Olie

Bak de aardappel en de bloemkool in de olie ± 5 minuten en schep ze uit de pan. Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en...

Anda kari: eiercurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Olie

Verhit een lage wijde pan met dikke bodem of gebruik een wok. Laat de olie door de verhitte pan of wok walsen. Voeg uien, knoflook en gember...

Assad
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Gember

-dep het vlees af en snij het bij -inwrijven met wat zout -maal de gember met de knoflook tot een pasta en meng de kurkuma en de peper erd...

Authentieke hete indiase curry met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Olie en Uien

Verhit de ghee of olie op matig vuur in een pan met een dikke bodem, voeg laurier, kruidnagel, karemoms, kaneel en komijnzaad toe. Laat 2 mi...

Badhak vindaloo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Munt

Roer de vindaloo-kruidenpasta in een kom los met het water. Trek voorzichtig het vel van de eendenborstfilets af. Snijd de eendenborstfilets...

Baghara baigan (Aubergine uit Hyderabad)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Olie

Was de aubergines en droog ze af. Snijd ze in de lengte in vieren tot ruim 1 centimeter onder de top (zodat ze heel blijven). Strooi zout in...

Bananencurry (Kela kari)
Uit de categorie bijgerechten: met Ghee, Zout en Gember

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de gember toe en fruit die zacht in 4-5 minuten. Voeg garam masala, komijn, chilipoeder...

Besan Ladoo (Gram Flour Balls)
Uit de categorie borrelhapjes: met Ghee en Suiker

Sieve the chick pea (gram) flour. Heat the ghee in a heavy-based sauce pan over a medium heat and fry the flour until golden. Remove from...

Besani roti 1 (Gebakken kikkererwtenbrood)
Uit de categorie vegetarisch: met Ghee, Zout en Bloem

Zeef het meel in een kom; wrijf de klontjes erdoor met de rug van een lepel. Roer het zout erdoor en klop geleidelijk het water erdoor tot e...

Bhoona gosht 1 (Droge biefstukcurry)
Uit de categorie vlees: met Ghee, Zout en Komijn

Verhit de ghee in een grote pan met dikke bodem tot er rook afkomt, voeg het vlees toe en roerbak het 30 seconden snel aan alle kanten, zond...

BIRIYANI KIP
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Uien

De kip wassen en in kleine stukjes snijden. Wat zout erover strooien en elk stukje met een vork inprikken. De ghee verwarmen en de gesnipper...

Brindil bhaji
Uit de categorie vegetarisch: met Ghee, Zout en Olie

Snijd de plakken aubergine in repen van ca. 2 cm breed. Verhit de ghee in een pan en fruit de ui in 7-8 minuten op middelhoog vuur zacht....

bryani/briani
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Uien

doe het zout en de helft van de koenjit bij de aardappelen. Roer goed en bak ze 2 minuten in de boter of ghee. Haal ze eruit. Nu de uien i...

Calcutta gosht 1 (Rundercurry Calcutta)
Uit de categorie vlees: met Ghee, Zout en Melk

Snijd het vlees in blokjes van 4 cm; verwijder het teveel aan vet en de zenen. Doe het zout en de gemalen specerijen, behalve de garam masal...

Calcutta gosht 2 (rundvleescurry)
Uit de categorie vlees: met Ghee, Zout en Melk

Verwijder overtollig vet en kraakbeen van het vlees en snijd het daarna in blokjes van 2 1/2 cm. Doe het zout en de gemalen kruiderij, behal...

Chapatis 2 (Indiase ongerezen broodjes)
Uit de categorie vegetarisch: met Ghee, Zout en Olie

Meng 300 g volkorenmeel met ½ lepel ghee of olie en 1 theel. zout. Voeg 125 ml lauwwarm water toe en kneed minstens 10 minuten. Dek de kom...

Chaplee kabab 2 (lamsgehaktballetjes uit Pakistan)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Olie

Maak een pasta van 2 theel. ketumbar, 1 theel. kardamom, 1 theel. karwijzaad, 2 kruidnagels, nootmuskaat, 6 peperkorrels, 1 Spaanse pepertje...

Chicken curry 1
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Olie

Snijd de kip in handelbare stukken, als dat nog niet gebeurd was. Verhit de ghee en bak de fenegriek en currybladen totdat ze bruin beginn...

Chupati
Uit de categorie brood: met Ghee, Bloem en Volkorenmeel

-zeef het meel in een kom -voeg er zoveel water bij als nodig is om er een zacht, hanteerbaar deeg van te vormen -kneed minimum 6 min door...

Dahi murghi (Noordindiase kip)
Uit de categorie vlees: met Ghee, Zout en Yoghurt

Maak een marinade van ¼ l Bulgaarse yoghurt, zout, djahé, 2 groene lombokjes en 5 teentjes knoflook en marineer de ingeprikte kip 4 uur. G...

Dak Makhni (pakistaanse bonenschotel)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Room

Laat de bonen een nacht weken. Doe olie en de helft van de knoflook bij de bonen en kook dit voor 30 min.Doe de ghee of olie in een pan.Ver...

dal met gebakken specerijen
Uit de categorie soep: met Ghee, Zout en Gember

spoel de linzen af tot het spoelwater helder blijft. doe ze in een pan en voeg 700 ml water toe. breng dit ana de kook en schuim af. voeg...

Doro wot 2 van kippevlees (Ethiopie)
Uit de categorie vlees: met Ghee, Uien en Brood

Wot (spreek uit als ‘whot’) is de Ethiopische term voor stoofschotel en doro wot is een stoofschotel van kip op de Ethiopische manier. H...

Veel voorkomende ingrediënten met Ghee