Recepten met Gruyère

Over Gruyère

Recepten met Gruyère

Een van oorsprong Zwitserse kaas. Het is een gladde kaas met hier en daar een enkel klein gaatje. De kaas wordt veel gebruikt om te gratineren, omdat hij na het smelten geen draden trekt. Ook in Frankrijk wordt Gruyère gemaakt.

Verwante ingrediënten van Gruyère


Overzicht van recepten met Gruyère

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Gruyère. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Gruyère en waar Gruyère het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 392 recepten
Soepen
Uit de categorie soep: met Kaas, Uien en Bloem

Maak van boter en bloem een blanke roux, leng deze aan met de bouillon en breng de soep die zo ontstaat aan de kook. Schil de uien en snij z...

(WW) Koninklijke PIZZA
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Tomaat

Verwarm de oven voor op 220 graden C (stand 7). Snijd de ui in dunne reepjes en pers het knoflookteentje uit. Doe de gepelde tomaten in een...

12 soorten Kaasfondue
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Cognac en Roquefort

Meestal wordt fondue gemaakt met kaas en een scheutje Kirsch, maar als u er Roquefort door mengt is een scheutje Cognac ook heel lekker. Be...

Gegratineerde aardappelen
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Room en Eieren

? Verwarm de oven op 180 gr. ? Doe de plakken aardappel in een pan en giet er net zoveel kokende bouillon bij dat alles onderstaat, sluit d...

Gnocchi a l'ancienne
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Melk

? Meng in een pan de melk, boter, zout en nootmuskaat, breng het geheel aan de kook. ? >> Zodra de boter is gesmolten, de bloem lucht...

Kaassouffle
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Kaas

? Smelt de boter in een pannetje, de bloem erdoor en roer een mooie gladde roux, laat deze een minuutje garen (bubbelen) en haal de pan van...

Krabtaartje Thermidor
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Bloem

? fruit de fijngehakte sjalotjes op een zacht vuur in een klontje boter, als ze licht gaan kleuren ? el bloem toevoegen en even laten meega...

Makreel met kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

? Oven verwarmen op 200 ?C. ? > Leg de filets met de huid naar beneden in de ovenschaal, verspreid de sjalotjes over de filets, peper en...

Saus Mornay
Uit de categorie sauzen: met Kaas, Room en Gruyère

? Breng de bechamel-saus zachtjes aan de kook, meng er de geraspte kaas door en laat dit, onder voortdurend roeren, koken tot de kaas geheel...

Spaghetti mozzarella omelet
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Zout en Kaas

? Kook de spaghetti in ruim water aldente, giet ze af en roer er 75 gr boter door en laat het afkoelen. ? > Meng de losgeklopte eieren m...

Ui-prei-taart
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Kaas en Room

? Bakvorm(pjes) invetten, bestrooien met een beetje bloem, bekleden, een met een vork op diverse plekken gaatjes prikken. ? > Spekjes i...

Uienbrood
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Uien

? Spek op laag vuur in eigen vet glazig bakken en uit de pan nemen en af laten koelen. ? > Olijfolie aan het spekvet toevoegen en de uir...

Verse sardines op het groen
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Kaas

> schub de sardines, snij de buikzijde open, verwijder de koppen en ingewanden en spoel ze schoon. > haal de filets los en verwijder...

Vispotje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Kaas

? Sjalotjes in de boter fruiten zonder te laten kleuren, bloem toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken, fond, wijn, mosterd room en dille...

Aardappel preigratin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Melk

Maak de prei schoon en snij hem in flinterdunne ringetjes. Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knofl...

Aardappel Venkelkasserol met kaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Eieren en Venkel

-kook de aardappels gaar en giet af en laat wat afkoelen -pel ze en snij ze in plakken -maak de venkel schoon en bewaar het fijne groen -...

Aardappel-focaccia
Uit de categorie bijgerechten: met Gist, Zout en Kaas

De bloem in een schaal doen, in het midden een kuiltje drukken.Rond het kuiltje bestrooien met zout.Het water in het kuiltje gieten en daa...

Aardappel-laagjeskoek met Gruyere en ui
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Doe de aardapellen in een grote pan en schenk er koud water op. Doe het deksel op de pan, breng het water aan de kook, draai het vuur lager...

Aardappelen a la Dauphinoise
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Beboter een ovenvaste schaal. Leg er en laag aardappelplakjes in, strooi daarop de kaas e...

Aardappelen Dauphinoise
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Schil en was en droog de aardappelen. Snijd of schaaf ze in dunne schijfjes en doe deze in een kom. Klop het ei los en roer er de hete mel...

aardappelgratin met tuinkruiden, spinazie en kaa
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Witlof en Kervel

Meng knoflook en gesmolten boter en vet er de springvorm mee in. Was de spinazieblaadjes en kook ze, met aanhangend water en met het dek...

Aardappelgratin met kaas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Aardappelen

verwarm de oven voor op 200 gradenLeg de aardappelplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi tussen elke laag wat zout, peper, nootmuska...

Aardappelgrattin met kwark en kaas.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Kook de aardappels in weinig water en wat zout, met laurierblaadje en knoflook in 15-20 min. gaar. Afgieten en wat af laten koelen. Snij ze...

Aardappelpuree anders
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Sla en Kaas

Schil voldoende aardappelen en kook ze goed gaar.Maak een mooie luchtige puree en doe een van de onderstaande variaties erdoor. 1: Verhit 5...

Aardappelrosti met kaas
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Olie

1. Schil de aardappelen en rasp ze in dunne sliertjes. 2. Meng er geraspte kaas, gesnipperde sjalot en een beetje zout door. 3. Verhit de...

Laatste reacties met dit ingredient

bloemkoolflan

Is dit recept compleet? Moet er na de laatste ";" niet iets ...

Door *Gerard*

Veel voorkomende ingrediënten met Gruyère