Recepten met Harissa

Over Harissa

Recepten met Harissa

Noord-Afrikaanse pasta van scherpe chili- of cayennepepers, knoflook, gemalen koriander, karwijzaad en olijfolie. Het is bijzonder scherp en lekker in couscous, bouillon, soep of vlees. Harissa wordt ook vaak apart bij het eten geserveerd. Het is kant-en-klaar te koop in kleine blikjes of tubes.

Verwante ingrediënten van Harissa


Overzicht van recepten met Harissa

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Harissa. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Harissa en waar Harissa het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 85 recepten
Briq
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Olie

Meng de koriander, peterselie, vis, zout en komijnzaad in een kom en verdeel dit over twaalf porties.Verhit de olie in een wok, braadpan of...

Couscous met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Granen en Harissa

: 20 minuten Bereiding: 50 minuten Recept van vifke (www.smulweb.nl/pages/vifke) Aantal personen 1 Keuken Slanke keuken...

Hoummus met peultjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tahin en Harissa

Doe de kikkererwten in een pan en bedek ze met 7 1/2 dl kokend water. Laat de erwten 12 uur of een nacht inweken. Laat de kikkererwten uitle...

Aardappel in olijfoliesaus
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Komijn en Harissa

Verhit de olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook met de harissa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, de komijn en he...

AARDAPPELEN IN OLIJFOLIESAUS
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Komijn en Harissa

Verhit de olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook met de harissa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, de komijn en he...

arabische soep met aubergine
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Kaneel

uien in plakjes snijden, aubergine in blokjes snijden, aardappelen schillen en in blokjes snijdenolijfolie in soeppan verhitten en uien 3 mi...

Bloemkool met ansjovis (Noord-Afrika)
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Harissa en Citroen

Kook de roosjes bloemkool met de blokjes aardappel in wat water met zout ca. 15 minuten. Laat de groenten goed uitlekken. Verhit de olijfo...

Bouillabaisse met rouille
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Tijm

Snijd de bleekselderij en de venkel in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de helft van de olie in de soeppan en laat de bleekseld...

Brik met gamba-tonijnvulling
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Gamba

Plakjes fillodeeg in verpakking ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.Aardappel ongeschild in bodempje water in ca. 20 minuten gaar...

BRIK MET TONIJN (Tun)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Eieren en Harissa

Vermeng de fijngeprakte aardappelen met de fijngehakte peterselie, losgeklopte eieren en de peper of harissa en het zout. Roer alles goed...

Broekloe bil ansjoewa (Tunesie)
Uit de categorie salades: met Olie, Paprika en Harissa

Bloemkool met ansjovis: broekloe bil ansjoewa uit Tunesie vertoont een heel sterke overeenkomst met een boerengerechtje uit Italie, vruocco...

Cansiy
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

Verhit de olie in een grote stoofpot en laat het vlees goudgeel braden.Snij de ajuinen en/of sjalotjes in stukken van 2-3cm en laat samen me...

Chorba
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Komijn

Bak de ui en de bleekselderij in olijfolie op een flink vuur een minuut of vijf tot tien, totdat al het vocht verdampt is. Voeg de komijn en...

Chorba (Tunesie)
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zout en Komijn

Bak de ui en de bleekselderij in olijfolie op een flink vuur een minuut of vijf tot tien, totdat al het vocht verdampt is. Voeg de komijn e...

cous cous marokaans
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Sambal en Komijn

vrijf je vlees in met safraan, paprika, zout en peper. Verhit in een grote pan met dikke bodem wat olijfolie en bak hierin je vlees als al...

Cous-cous met schaal en schelpdierenbouillon.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Verwarm de oven voor tot 180graden.Doe de cous-cous in een kom,roer het zout door 6dl warm water en schenk dat over de cous-cous.Laat 10min....

Couscous met 7 groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddelijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uitl...

Couscous met eieren uit de oven
Uit de categorie hoofdgerechten: met Munt, Eieren en Paprika

Harissa is een pittig kruidenmengsel dat in de Arabische keuken veel wordt gebruikt voor het op smaak brengen van couscous, soepen en sauzen...

couscous met kip, aubergine en courgette
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de boter of de olie in een wok of royale hapjespan en roerbak de couscous in enkele...

Couscous met pompoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Harissa

pompoen in blokjes snijden, uien in grove stukken snijdenoven voorverwarmen op 200 C. Pompoen + ui in ovenschaal doen en besprenkelen met ol...

Couscous met Quorn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Tijm

20 minutenKook 1,5 l water. Voeg het in 4 gesneden teentje knoflook toe, de in schijfjes van 2 cm gesneden wortelen, de geschilde en in 4 ge...

COUSCOUS MET ZEVEN GROENTEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddelijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uitl...

Couscous met zeven groenten (Tunesie)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddelijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uit...

Couscous Royal
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Eieren

Giet 3 liter water in een grote pot en zet op middelgroot vuur.Snij de uien en de tomaten in stukken. Leg de stukjes ui en tomaat in het wa...

COUSCOUS VAN LAMSSCHOUDER
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

Verhit de olie in een grote stoofpan en braad ereerst het vlees in aan. Voeg de uien en de geplette knoflook toe en bak mee. Doe er de spece...

Veel voorkomende ingrediënten met Harissa