Recepten met Hazelnootolie

Over Hazelnootolie

Recepten met Hazelnootolie

Olie, vervaardigd uit de eerste koude persing van verse hazelnoten. Hazelnootolie bevat veel vitamine E en kenmerkt zich door een krachtige geur en smaak.

Verwante ingrediënten van Hazelnootolie


Overzicht van recepten met Hazelnootolie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Hazelnootolie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Hazelnootolie en waar Hazelnootolie het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 30 recepten
Aardappel / Zalmsalade met Waterkers en tomaat
Uit de categorie salades: met Zalm, Zout en Suiker

Kook de aardappels en laat ze afkoelen tot lauw. Snijd de worteltjes en dikke stelen van de waterkers af. Maak een dressing van de genoemde...

Aardappelpuree met hazelnoten (of andere vulling)
Uit de categorie vegetarisch: met Vis, Zout en Kaas

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Kook de aardappelen gaar en stoom ze goed droog. Maak met de pureestamper (beslist...

Carpaccio van rode bietjes en kappertjes
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Azijn

Kook de bietjes gaar en pel ze. Snij de bietjes ongeveer 2 mm dik en leg de plakjes biet dakpansgewijs op grote, platte borden. Strooi de ka...

Een Truffelvinaigrette voor bij bijvoorbeeld Carpa
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Suiker

Vermeng mosterd, suiker en de azijnsoorten. Voeg met kleine beetjes de olijfolie en de hazelnootolie toe terwijl u krachtig klopt met een ga...

Eendenborstfilet met Brugse Belegen en sinaasappel
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Bieslook

1. Pel de sinaasappel en snij hem in kleine sneetjes2. Schik de gemengde sla, de pijpajuintjes, het bieslook, de sinaasappel en de gerookte...

Franse Sperzieboonsalade met hazelnootdressing
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Honing en Mosterd

Maak de spercibonen schoon en kook ze beetgaar of laat de sperziebonen in een zeef uitlekken. Hak de hazelnoten grof.Rooster in een droge ko...

Gebakken pladijs met Ganda Ham en hazelnoot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Azijn

Knolselder pellen. Een viertal dunne lapjes afsnijden en in fijne draadjes snijden. Frituren op 150?C tot ze goudbruin zijn. - De knolseld...

Gegrilde geitenkaas met spinazie.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Paprika, Knoflook en Spinazie

Rooster de bol knoflook in de oven op 185?C in circa 20 min. Als de teentjes zijn afgekoeld, kun je ze voorzichtig pellen. Roerbak de spinaz...

Gegrilde kabeljauw met Japanse crosnes en .......
Uit de categorie bbq: met Vis, Zout en Room

Kook de crosnes in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van millimeter, een geduldi...

Geroosterde prei met geitenkaas
Uit de categorie voorgerechten: met Prei, Zout en Olie

Verwarm de grill of de barbecue goed voor. Verwijder buitenste blaadjes en eventueel de wortels van de preitjes en was ze. Rooster de hazeln...

Griet met tomaat kappertjes bieslook etc, gesmoord
Uit de categorie vis: met Griet, Azijn en Tomaat

Maal in de keukenmachine de roomboter, zongedroogde tomaat en tomatenpuree tot een fijne massa. Fileer de griet tot op het graat, ontvel dez...

Groentencoucous
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Uien en Azijn

1.Couscous:Doe de coucousmet de zoute boter en deolie in een kom en klop met een garde het hete water erdoor.Zet apart. 2.Uiensaus:Breng he...

Hazelnootolie-dressing
Uit de categorie sauzen: met Zout, Noten en Citroen

Kook de aardappelen in de schil in 15 minuten gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.Maak intussen de dress...

hazelnotenaardappelpuree
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Hazelnoten en Aardappelen

Zorg voor gepelde hazelnoten zonder vlies. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan lichtbruin. Kook de aardappelen gaar en stoom ze goed...

Kalkoensalade met geroosterde hazelnoten
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet in circa 15 minuten bruin en gaar. Keer de k...

Kalkoenterrine met olijven
Uit de categorie voorgerechten: met Port, Zout en Melk

van 500 g kalkoenfilet 250 g in plakken snijden van een ? cm. Van 125 g groene olijven met piment 16 olijven bewaren en de rest grof hakk...

Krokante salade van gebakken langoustines
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Dragon en Veldsla

- Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal - Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswa...

lauwe salade met parelhoen
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Zout en Olie

Bestrooi de parelhoenders filets met peper/zout,.Verhit de boter in een braadslee en laat de parelhoenders filets rondom bruin kleuren. Ze...

Mariage de Brie et Blue de Bresse aux pignons des
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Brie en Roomboter

De brie in de keukenmachine mengen met 50 gr. boter. Hiervan een rolletje draaien in aluminiumfolie, met een lengte die iets korter is dan d...

salade met peer en parmazaanse kaas
Uit de categorie voorgerechten: met Sla, Kaas en Olie

peren in dikke plakken, eerst schillen natuurlijk. besprenkelen met limoensap, besprenkelen met wat olie. leg op elk bord sla peren erop...

Salade van gamba's, bacon, peren en hazelnoten
Uit de categorie bijgerechten: met Azijn, Gamba en Citroen

body{background: url(http://img350.imageshack.us/img350/3651/ag17sc.jpg)}--Schil de peren, snijd ze in vieren en besprenkel ze met het citro...

Salade van krokant gebakken langoustines
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Dragon en Veldsla

Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal - Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswate...

Sinaasappelvinaigrette
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Sherry

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er dun af. Pers de sinaasappel uit. Doe alle ingredienten in een afsluitbaar flesje en schu...

Struisvogelbiefstuk op een bedje van groene salade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Rucola

Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en met een scherp mes je de partjes tussen de vliesjes uitsnijden, hierbij het sap opvangen...

Tartiflette met Mechelse koekoek
Uit de categorie feestdagen: met Ham, Zout en Kaas

Schil de aardappelen en kook ze voor 4/5 gaar. Snijd ze in schijfjes. 2. Stoof de ui samen met de lookteentjes. Verwijder daarna de lookt...

Veel voorkomende ingrediënten met Hazelnootolie