Recepten met Honing

Over Honing

Recepten met Honing

Honing wordt ons door de bijen geleverd, die het zoete sap (nectar) uit de bloemen opzuigen. Het sap gaat in de maag van de bij een verbinding aan met de daar aanwezige spijsverteringssappen, en met dit mengsel vult de bij zijn honingraat. Honing is een zuiver natuurproduct, waaraan niets mag worden toegevoegd. Dat wil niet zeggen dat elke honingsoort even goed is; de kwaliteit van honing zal onder meer gezocht moeten worden in de leefomstandigheden van de bijen die hem maken. Zo is de kwaliteit van de honing sterk afhankelijk van de bijenhouder, vooral nu er een tijdperk van bio-industrie met bijen dreigt. Een imker die kwaliteitshoning levert, werkt natuurvriendelijk en gebruikt geen chemische middelen bij het verzorgen van de bijen of bij het oogsten en verwerken van de honing. Dit gebeurt bij lage temperaturen (25-37°C). De in de raten achterblijvende honing wordt bij hogere temperaturen geoogst en kan nog dienst doen als bakhoning. Elke kwaliteitshoning kristalliseert na verloop van tijd. U kunt de honing smeerbaar houden door hem regelmatig om te roeren. Eenmaal gekristalliseerde honing kunt u weer vloeibaar maken door de pot in warm water te zetten (maximaal 40°C). De honing blijft dan weer enkele weken goed smeerbaar. Honing is in vele soorten verkrijgbaar, afhankelijk van de bloemen waar de bijen voornamelijk op gevlogen hebben. zo is er lindebloesemhoning, heidehoning, acaciahoning, klaverhoning, boekweithoning, tijmhoning, oranjebloesemhoning, dennehoning, woudhoning, mintbloesemhoning, koolzaadhoning, lavendelhoning, zonnebloemhoning, fruithoning (alleen van fruitbomenbloesem) en raathoning: honing die met raat en al in de pot zit. Deze laatste wordt als een delicatesse beschouwd. Wat we kennen onder de naam bloemen- of bijenhoning is een mengsel van diverse soorten, waarbij de fabrikant heeft getracht een honing met een fijn boeket samen te stellen. De diverse soorten verschillen nogal van elkaar, van heldergeel tot donkerbruin, van stug smeerbaar tot heel vloeibaar. Klaver- en bloemenhoning hebben de meest neutrale smaak. Acaciahoning blijft vloeibaar. Door het mengen van verschillende soorten honing wordt een altijd smeerbare honing verkregen (bloemenhoningcrème). Op een donkere plaats is honing vrijwel onbeperkt houdbaar. Honing kan vla, pudding en sauzen dun maken (zie ook moutstroop).

Verwante ingrediënten van Honing


Overzicht van recepten met Honing

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Honing. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Honing en waar Honing het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 3659 recepten
Bessenslaatje met krab
Uit de categorie voorgerechten: met Olie, Azijn en Honing

Hak de schoongemaakte peterselie, kervel en spinazie zeer fijn in de keukenmachine.Voeg de olie, azijn, honing en pijnboompitten toe en laat...

erwtensoep
Uit de categorie soep: met Honing en Knolselderij

groente klein snijdenribjes met een bouillonblokje en water gaar koken samen met de groenten. Dan pakje erwtensoep er in.als alles gaar is r...

Exotische roerbakschotel met sesamaardappeltjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

Schil de aardappels. Snijd ze in vieren en verdeel in partjes. Gaar ze voor in de magnetron. Leg ze met aanhangend vocht in een afgedekte ma...

fruitsalade met turkse yoghurt en honing
Uit de categorie desserts: met Kiwi, Munt en Vijgen

Maak het fruit schoon. Laat de schil van bijvoorbeeld appel en peer zitten en verwijder het klokhuis. Snijd ander fruit in mooie stukken. Sn...

Gegrilde lamskoteletjes met balsamico en oregano
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Honing

1. Roer in een mengkom de oregano, balsamico azijn, knoflook, honing, mosterd, witte wijn en olijfolie tot een marinade. Bestrijk de lamsk...

Geitenkaas met Honing
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Honing en Walnoot

Verwarm de oven voor op 175?C. Wikkel aluminiumfolie tot 2 'bakjes' en leg de geitenkaasjes erin. Giet er wat honing overheen en...

Gevulde kipfilet met banaan
Uit de categorie bbq: met Zout, Kaas en Vijgen

1. Snij een opening van 5 cm aan de dikke kant van iedere kipfilet zodat er een zakje ontstaat. Meng vijgen, blokjes bananen, rozemarijn, ka...

Griekse yoghurt met honing en nootjes
Uit de categorie desserts: met Noten, Honing en Kaneel

1. Meng door de yoghurt de honing, kaneel en kardemom 2. Rooster de noten in een koekenpan met anti-aankleeflaag goudbruin en hak ze in stu...

Karbonades met gekonfijte uitjes en een romige mo
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Honing en Dragon

Bereiding: Bak de uitjes rondom bruin in zo?n 30 gram boter. Voeg hier ongeveer 2 dl bouillon, balsamicoazijn en honing aan toe en laat di...

Kebabs met honing, gember en sinaasappel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Rijst, Brood en Gember

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Roer het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus, de geraspte gemberwortel en de cayennepeper in ee...

KHIER
Uit de categorie desserts: met Melk, Rijst en Honing

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing bijna gaar (hij moet nog vrij vochtig zijn). Voeg de melk toe en laat het geheel onder voortdurend...

Kip met honing en citroen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Honing en Citroen

Leg de kip in een een schaal Meng de olie, citroensap, honing, kruiden en knoflook mengen en over de kip gieten. Zet afgedekt in de koelka...

Lamsbout met tijm en rozemarijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Honing

Laat de lamsbout kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de rozemarijn in 15 kleine takjes....

Lamsfiletlapjes met tijmsaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Honing

Was de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi het vlees met wat peper en...

Marokkaanse gehaktbal met wortelsalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng het gehakt met pijnboompitten, losgeklopt ei, verkruimelde beschuit, p...

Omgekeerde perentaart
Uit de categorie desserts: met Honing, Suiker en Eieren | 1 reactie

Oven voorverwarmen op 175 gr. c. Een ronde taartvorm beklede met bakpapier en invetten.In en kom honing en 25 gr. boter mengen. Bodem van d...

Reuben Sandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Kool

In schaal mosterd, slasaus, honing en dille door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Beide koolsoorten door dressing scheppen...

Sinaasappelsalade
Uit de categorie desserts: met Noten, Honing en Kaneel

1. Schil de sinaasappels en verwijder zorgvuldig alle witte velletjes. 2. Snij de partjes van de sinaasappel tussen de velletjes uit en bew...

Sinaasappeltomatensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Gember en Honing

Zet vooraf 4 soepkommen te koelen in de koelkast of diepvriezer. Doe de tomaten en het wit van de voorjaarsui in een keukenmachine, voeg het...

Snelle Oosterse witlof uit de wok
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Tahoe

1. Bak de blokjes tahoe met de sesamolie in een koekenpan om en om en laat even afkoelen 2. Maak de vinaigrette door alle ingredienten tot...

SPECULAAS
Uit de categorie borrelhapjes: met Bloem, Honing en Amandelen

Voeg de speculaaskruiden bij het zelfrijzend bakmeel. Snijd de boter met twee messen door het bakmeel tot kleine blokjes. Klop het ei los en...

Taart met geroosterde vijgen, honing en cointreau
Uit de categorie desserts: met Vijgen, Honing en Roomboter

Verwarm de over voor op 200? C. Rol het bladerdeeg uit en bekleed er de vorm mee. Stort er oude peulvruchten in en bak de taart blind in in...

Winterthee
Uit de categorie dranken: met Thee, Honing en Kaneel

Doe het water met het kaneelstokje in een pan en breng het aan de kook. Draai de hittebron wat lager en laat het 5 minuten trekken....

"Gebakken hesp"!!!
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Honing

*Doe de hesp,lookworstblokjes,sjalotten,knoflook,paprika,paprikapoeder,en peper en zout in een diepe pan,en bak ong.8-10 min*Doe nu de witte...

"Just Like Honey"
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas en Honing

Was de wortels, en rasp wat kaas.Verwarm de oven voor op 250 graden.Smoor de worteltjes in boter gaar. (voeg eventueel wat water toe) Doe de...

Laatste reacties met dit ingredient

Omgekeerde perentaart

heerlijke taart en lekker snel klaar, smullen maar...

Door *karin*
Pomelo Gratin

Dit recept gevolgd, maar was een totale mislukking. Er staat een grote...

Door *Charlotte*
Tagine

Wou het recept maken maar onduidelijkheid in ingredientenlijst: 8 o...

Door *A. Timmer*

Veel voorkomende ingrediënten met Honing