Recepten met Jeruk
Over Jeruk

Overzicht van recepten met Jeruk
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Maak de boemboe door alles schoon te maken, schillen, etc. Maak alles fijn in vijzel of keukenmachine. Kneus de sereh en de laos. Bak de...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Snijd de kip in stukken Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze. Maak de lomboks en rawits schoon en snijd fijn. Schil de laos en kuny...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Jeruk
Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes, maak de lomboks en de rawits schoon en maal ze in de cobek tot een pasta. Ontvel de tomaat en...
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos
Kemirie, knoflook, laos, kencur, Spaanse peper, trassi, zout, sjalot, daun jeruk purut en daun salam fruiten, dan santen erbij, dan de vis....
Uit de categorie bbq: met Zout, Laos en Olie
Zorg dat het varken goed schoon is. Bestrooi binnen-en buitenkant met zout. Alle ingredienten, behalve het turmerieknat, worden vermengd. V...
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Jeruk
Was de vis en verdeel deze in stukjes van 4 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin kort de currypasta, giet de kokosmelk erbij en...
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Laos
Wrijf voor de kruidenpasta de trasi en de gula Jawa in een cobek fijn. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden sjalotjes, knoflook, lomboks,...
Uit de categorie vis: met Vis, Laos en Olie
Bak 750 g kabeljauwfilet. Bak in dezelfde olie bumbu van 4 sjalotten, knoflook, trassi, gemberwortel en laos. Voeg een blikje tomatenpuree...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Uien en Jeruk
Hak alle ingredienten voor de bumbu samen fijn in de keukenmachine of met een vijzel.Fruit de zojuist gemaakte bumbu (spreek uit boemboe) en...
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Jeruk
Snijd voor de kruidenpasta de gespelde sjalotjes en knoflook in dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de rawits. Verhit wat olie in een...
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien
Snij 1 kg rundvlees in blokjes en doe in een pan met kokosmelk, nam pla of nuoc mam, tamarindesap, pinda's, gekneusde peper, kardamompeu...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Maak de kip schoon en snijd haar in stukjes. Maak de rawits en de lomboks schoon. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember, kunyi...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Maak de kip schoon en snijd haar in stukjes. Maak de rawits en de lomboks schoon. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember, kunyi...
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie
Maak de kip schoon en snijd haar in stukjes. Maak de rawits en de lomboks schoon. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember, kuny...
Uit de categorie bbq: met Laos, Jeruk en Sereh
Meng laos of gember, knoflook, sereh, peper, komijn, koriander, lente-ui en djeruk purut of schil in de keukenmachine tot een pasta. Smelt...
Uit de categorie vlees: met Olie, Jeruk en Curry
Week de shii-take minstens 1 uur in warm water, verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in reepjes. Snij de kip in stukjes en roerbak 1-2...
Uit de categorie voorgerechten: met Yam, Jeruk en Sereh
Snijd voor deze Thaise kokossoep (Tom Yam Kai) de kipfilet in reepjes. Breng samen met de kokosmelk, de bouillon, de sereh, de jeruk purut,...
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Thee
Schil de aardappels, snij in stukken. Snipper ui en knoflook. Verwijder het buitenste blad van de sereh en snij het vlezige deel in smalle r...
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Laos
Stamp gerookte makreel of gekookte vis met gemberwortel, laos, kuncit, peper, zout, suiker, sjalot, santen, limoensap en daun jeruk purut. R...
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Jeruk
Pel de garnalen zo nodig en was ze. Pel de sjalotjes en de knoflook, maak de lomboks en de rawits schoon en schil de gember en kunyit. Knip...
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie
Wrijf voor de kruidenpasta de kaneel, de kardemom, ketumbar, kruidnagels, nootmuskaat, peper, tabia bun en mesoyi in een cobek fijn. Voeg de...
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Jeruk
Verwijder de bruine staartjes en de groene vliesjes van de tauge, was de tauge. Haal de kousenband af en knip ze in kleine stukjes. Snijd de...
Uit de categorie salades: met Zout, Jeruk en Sereh
Bak de terasi op hoog vuur in de sojaolie. Als de terasi rul is het vuur temperen en de sjalotjes, rode pepers en knoflook toevoegen, meteen...
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos
Spaanse peper, kemiri of pinda's, knoflook, sjalot, laos, trassi, gula djawa, air asam en zout fijnwrijven en met sereh en jeruk purut i...