Recepten met Kaas

Over Kaas

Recepten met Kaas

Voor de fabricage van kaas wordt melk verhit onder toevoeging van een stremsel (lebferment uit de maag van al gedode kalveren of een plantaardig stremsel voor de zogenaamde vegetarische kaas). De hierdoor dik geworden melk scheidt in een waterig gedeelte (de wei) en een vet- en eiwitrijk gedeelte, dat geperst en gezouten tot kaas rijpt. Kaas is een zeer waardevol, eiwitrijk en verhoudingsgewijs vet product, dat u daarom met mate moet gebruiken. Kaas van biologische of biologisch-dynamische melk, gemaakt zonder toevoeging van kleurstoffen en conserveringsmiddelen en niet geplastificeerd, is in een groeiende verscheidenheid te koop in natuurvoedingswinkels. Stukken kaas zijn gevoelig voor uitdrogen. Verpakt in speciaal kaaspapier, in plastic of onder een geventileerde kaasstolp, kunt u kaas in de koelkast bewaren. Ongewenste schimmel op kaas is schadelijk voor de gezondheid en moet zeer ruim worden weggesneden. Zachte buitenlandse kazen kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. Laat voor een optimale smaak alle kaas een half uur voor gebruik op temperatuur komen. Geopende zakjes geraspte kaas en voorverpakte gesneden kaas blijven in de koelkast nog ± 3 dagen goed. Wat betekent de +? Het vetgehalte van kaas wordt berekend op het moment dat de kaas de kaasmakerij verlaat. Vanaf dat moment kan het enkele dagen duren voordat de kaas - soms via importeurs en distributiecentra - naar de winkels gaat. In die tussenliggende periode droogt kaas altijd een beetje in, waardoor de verhouding tussen de verschillende bestanddelen ook licht verandert. Door dat indrogen wordt de hoeveelheid vet ten opzichte van de andere bestanddelen een stukje groter; het neemt bijvoorbeeld toe van 26% tot 26,5%. Met het plusteken (+) achter het vetgehalte wordt bedoeld dat dit vetgehalte per 100 gram inmiddels dus iets is toegenomen.

Verwante ingrediënten van Kaas


Overzicht van recepten met Kaas

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kaas. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kaas en waar Kaas het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 13195 recepten
Spaghettie met tomatensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie | 1 reactie

-Maak de ui schoon en snipper hem fijn. -Wrijf de inhoud van het blik tomaten door een zeef. -Rul het gehakt in een antie-aanbakpan...

Gevulde champignonhoeden
Uit de categorie brood: met Zout, Kaas en Room

Was de grote of reuze champignons, dep ze droog en snijd voorzichtig de stelen weg, houd ze apart. Dompel de champignonhoeden 3 min in koke...

Kiplasagne met spinazie
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Melk

Laat de spinazie ontdooien. Snijd de kipfilet in reepjes of kleine stukjes, peper en zout naar smaak toevoegen, snipper de ui.Verhit 1 el ol...

Kaasfondue met Friese nagelkaas
Uit de categorie bbq: met Kaas, Melk en Bosuitjes

Neem het vel van de worst en snijd de worst in plakjes. Snijd bosuitjes in stukjes van ca. 2 cm. Verhit een wok of koekenpan en laat de bote...

Aardappelgnocchi
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Bloem en Margarine

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet de aadrappelen af, pureer ze en doe dit in een kom. Zeef de bloem boven de...

Een schnitzel in een apart jasje . HEEEL BIJZOND
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Sla en Zout

Sla de schnitzels plat. Roer de roomkaas los en meng de kaas en de gedroogde tomaten, 1 el kappertjes, zout en peper. Bestrijk de schnitzels...

Kaasgebakje
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Kaas en Room

Een homogene massa maken met de bloem, de verkruimelde oude kaas, de boter, de helft van de room, het amandelpoeder en een snuifje zout. De...

Koolrabischotel
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kaas en Olie

verwarm de oven voor op 200 gradenkoolrabi wassen, schillen, in acht partjes verdelen en in reepjes snijden. koken in vleesboullion, afgiete...

Mini quichepuntjes met garnalen
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Basilicum

Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1 ei los met 3 eetlepels creme fraiche, 50 g geraspte belegen kaas, zout, pepe...

Saarlandse aardappelschotel met champignons en k
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Schil de aardap...

TARTAAR MET HAM EN KAAS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

-verdeel tartaar in acht porties en maak er 8 afgeplatte ballen van -beleg 4 stukken tartaar met kaas(bewaar overige kaas voor granering) en...

Aardappel-kaaskoekjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Olie | 1 reactie

- Kook de aardappelen in een pan water met wat zout - in ongeveer 20 minuten gaar. - Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor - of...

Aardappelen met blauwschimmel
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Schil de aardappelen en zet ze met wat water en zout op. Snijd de kaas in dobbelsteentjes. Als de aardappelen gaar zijn giet je het kook...

Aardappelgratin met ui, pesto en cremefraichesaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Uien

1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui mooi bruin. Roer de pesto erdoor. 2. Bereid de Maggi Creme Fraiche Saus met de boter volgen...

Aardappelpuree met pesto, spinazie en oude kaas
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Maak op de gebruikelijke manier aardappelpuree voor 4 personen van verse aardappelen, uit een pak of uit de de diepvries. Verdeel de puree i...

AARDAPPELTAART
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Bloem

- Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). Borstel de nieuwe aardappelen schoon onder stromend water en snij ze in blokjes van 1 b...

Aardbeimolentjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Kaas en Melk

Oventemperatuur en baktijd:Elektrische oven: 180 graden C Heteluchtoven: 160 graden C Gasoven: 2 ? 3. Baktijd: 20 minuten. Verwarm de oven v...

andijvie -stamp ala anita
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Andijvie

aardappels schillen.andijvie in zeer fijne reepjes snijden,zontomaatjes in kleine stukjes snijden,lenteui schoonmaken en in dunne ringetjes...

Asperge-quiche
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Eieren

Verwarm de oven voor op 200 graden C, laat de bakplaat in de oven. Schil de asperges, snijd ze in schuine stukjes van 3 cm en kook ze zonder...

Aspergers op zijn Italiaans
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Snijd de uiteinden van de asperges (circa twee centimeter). Schil ze met een dunschiller of speciale aspergeschiller, leg de asperges hiervo...

Bacon en aardappel frittata
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Melk

Doe de eieren, melk en kruiden in een kom.Verhit de olie in een bakpan en bak de bacon op laag vuur bruin en knapperig. Haal de bacon uit de...

Bacon, Onion & Pinapple flan recept van Ted Bar
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Zout en Kaas

Oven voorverwarmen op 225?C. DEEG MET DE HAND MAKEN: ▸ Doe in een kom de bloem, (bloem in een zeef en hoog houden zodat er lucht in de...

Bloemkoolragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Kaas

Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 min. in ruim water met zout beetgaar. Laat de roosjes goed uitlekken.Bereid in een ruime pan het zakje sa...

Blue burgers
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Selderij

Doe het gehakt in een kom, verkruimel de kaas hierboven en meng deze met de selderij, peper en zout door het gehakt. Vorm van het g...

bobotie met hollands tintje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Yoghurt

15 a 20 minutenvoorgekookte krieltjes in een grote kom doen. Heb je ongekookte kriel, kook deze dan totdat ze beetgaar zijn. Gehakt rullen...

Laatste reacties met dit ingredient

bloemkoolflan

Is dit recept compleet? Moet er na de laatste ";" niet iets ...

Door *Gerard*
Aardappelen met kaas

Volgens mijn vriend, werd dit in de oorlog gegeten. Wij gaan het vanav...

Door *Joke Alferink*

Veel voorkomende ingrediënten met Kaas