Recepten met Kaneel

Over Kaneel

Recepten met Kaneel

Is afkomstig van de schors van de kaneelboom (Cinnamomum Zeylanicum) die groeit in Sri Lanka en Zuid-India. De zoete geur en licht tintelende smaak van kaneel is met niets vergelijkbaar. Wat wij kennen als kaneelstokjes, zijn dunne 'schillen' van de binnenste laag van de boombast, die tijdens het drogen vanzelf rolletjes vormen. Ver voor onze jaartelling was kaneel erg kostbaar. Arabische specerijenhandelaren dreven er zelfs een heel aparte ruilhandel mee: één blanke slavin voor een zak kaneelstokjes! Met het openleggen van de specerijenroute naar de Oost, in de 15e eeuw, werd kaneel veel goedkoper en werd het in heel Europa een geliefde smaakgever. Kaneel wordt bij ons tegenwoordig vooral in zoete gerechten verwerkt, maar in de landen rond de Middellandse Zee en in Aziatische landen komt u het ook in allerlei hartige (stoof)gerechten tegen. Bewaar kaneel op een koele, donkere plaats, dan behoudt het zijn fijne geur. Behalve als pijpkaneel is ook kaneel in poedervorm verkrijgbaar. Goede pijpkaneel moet bestaan uit vele in elkaar geschoven basten en is lichtbruin van kleur. Javakaneel bestaat uit één opgerolde dikke bast en is roodbruin van kleur.


Overzicht van recepten met Kaneel

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kaneel. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kaneel en waar Kaneel het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 3821 recepten
Appelsoep
Uit de categorie soep: met Kaneel en Bouillonblokjes

Breng het water aan de kook en los hier het bouillonblokje in op. Doe het appelsap erbij met het kaneelstokje en laat 5 minuten doorkoken. D...

Dundee Cake
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Vijgen

Krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen. Daarna laten uitlekken (cognac opvangen). Vorm met b...

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvullin
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Vijgen en Kaneel

1. Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenoten, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar. 2. Snijd de rollade in de lengte...

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaneel en Kerrie

1. Ontpit de dadels en snijd ze doormidden 2. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag 3...

Appeltaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel | 1 reactie

Het bakmeel in een kom zeven.De boter met twee messen in de bloem in kleine stukjes snijden. De suiker, vanillesuiker, het ei en een snufje...

Appelvla Met Walnoten
Uit de categorie desserts: met Room, Brood en Noten

Snijd de geschilde appels zonder klokhuizen in partjes. Verkruimel het brood zonder de korst. Houd een paar mooie noten achter voor de garne...

Apple crumble
Uit de categorie desserts: met Room, Kaneel en Suiker

Doe meel, boter en suiker in de keukenmachine en snij dit tot een korrelig geheel. Snij de appels in schijfjes en verdeel ze in een ovenscho...

Cake
Uit de categorie desserts: met Noten, Vijgen en Kaneel

Kook de pruimen met de suiker Doe de resterende fruit en noten in de bowl en mix dit met de staafmixer Voeg daarna boter, de eieren en de...

Courgettekoekjes.
Uit de categorie desserts: met Bloem, Kokos en Kaneel

1. De oven voorverwarmen op 200 ?C. Twee bakplaten met bakpapier bedekken. 2. De boter met de suiker, het ei en de vanillesuiker tot een s...

Felrode groenten met maanzaadsaus uit Rajasthan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Olie

1. Rooster het fenegriekzaad in een droge pan tot het bruin kleurt en haal dan de pan van het vuur. Maal het fenegriekzaad en maanzaad of wr...

Fruitige zuurkool
Uit de categorie vegetarisch: met Ham, Zout en Kaas | 1 reactie

Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze daarna uitlekken. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een b...

Gebakken rozijnenbrood met lauwwarme compote
Uit de categorie desserts: met Melk, Gember en Kaneel

1. Verhit de suiker met 2 el boter in een braadpan en bak hierin de sinaasappel, mandarijn en peer ? 3 min. op zacht vuur. Neem de pan van h...

Gegrilde aubergine met zoete couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kaneel

Leg de aubergineschijven op een schaal en bestrooi ze met zout. Spoel het zout na een uur af en dep de aubergineschijven met keukenpapier dr...

Gemakkelijke IJsvariaties
Uit de categorie desserts: met Room, Gember en Kaneel

Gemberijs Schep 3 eetl. fijngehakte gember door 1 l. roomijs of vanille-ijs. Meng eventueel 3 eetl. chocoladesaus erdoor. Kaneelijs, specu...

Gemberappels
Uit de categorie desserts: met Gember, Kaneel en Citroen

Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt ze in dunne partjes. Besprenkel de appelpartjes met citroensap. Hak de gemberb...

Griekse yoghurt met honing en nootjes
Uit de categorie desserts: met Noten, Honing en Kaneel

1. Meng door de yoghurt de honing, kaneel en kardemom 2. Rooster de noten in een koekenpan met anti-aankleeflaag goudbruin en hak ze in stu...

Jordaanse vleesschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Vlees koud spoelen en met keukenpapier afdeppen. Zenen,maar niet al het vet verwijderen. Vlees in 2 cm grote blokjes snijden. De vleesblokje...

Kaneelwafeltjes .
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Kaneel

Van de ingredienten een dik deeg bereiden, zoals een cakebeslag bereid wordt. Het deeg zonodig kneden.Van het deeg balletjes van 3 cm doorsn...

KHIER
Uit de categorie desserts: met Melk, Rijst en Honing

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing bijna gaar (hij moet nog vrij vochtig zijn). Voeg de melk toe en laat het geheel onder voortdurend...

Kip met gebakken citroen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de kruiden door elkaar en wrijf de kip in met het kruidenmengsel. Laat kort intrekken.Ba...

Lamssoep
Uit de categorie soep: met Zout, Rijst en Kaneel

Doe het lamsvlees en het water in een middelgrote soeppan Voeg het water toe met zout en peper Doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur kok...

Linzensalade met feta
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Munt

Kook de linzen in ruim water in 30-45 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitlekken. Roer een dressing van de mosterd, azijn, gembers...

Ma'Moul (Gevulde koekjes)
Uit de categorie desserts: met Melk, Bloem en Kaneel

Kies een van de vullingen (of allebei voor de helft).Doe voor de dadelvulling de dadels en het water in een pan en breng aan de kook. Draai...

MANGO MET KOKOS EN AMANDELEN
Uit de categorie desserts: met Room, Kokos en Mango

Mango schillen, helften langs pit lossnijden en in plakken snijden. Slagroom met vanillesuiker stijf kloppen en kokos erdoor scheppen. Wok d...

Marokkaanse lamsstoofpot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Snijd het vlees in blokjes van circa 2x2 cm. Doe de kruiden in een kom en roer er de twee eetlepels olijfolie door. Schep er de blokjes lams...

Laatste reacties met dit ingredient

Appeltaart

leuk ...

Door *janneke*
Tagine

Wou het recept maken maar onduidelijkheid in ingredientenlijst: 8 o...

Door *A. Timmer*
wentelteefjes zonder ei

Werk totaal niet bak elke keer aan volgende keer toch maar weer een ei...

Door *marieke*

Veel voorkomende ingrediënten met Kaneel