Recepten met Kardemom

Over Kardemom

Recepten met Kardemom

Eén van de oudste en kostbaarste specerijen ter wereld. Wat de prijs betreft, komt kardemom na saffraan en vanille. Er zijn 2 soorten: groot en klein. De grote heeft zwarte peulen en zaden. De zaden van de kleine groene kardemom zijn smakelijk en aromatisch en worden vooral gebruikt voor Indiaas snoepgoed, pilou en biryani. De grote soort wordt zelden voor pudding gebruikt, maar beide soorten zijn hoofdingrediënt voor het maken van garam masala. Kardemom wordt vaak in zijn geheel gebruikt, dus met peul en al. De groene kardemompeulen van 1/2-1 centimeter lang bevatten elk ± 15 donkerbruine of zwarte zaadjes. Voor kardemompoeder worden deze zaadjes gemalen. Gemalen kardemom is verkrijgbaar bij Surinaamse, Chinees-Indonesische en andere Aziatische winkels.

Verwante ingrediënten van Kardemom


Overzicht van recepten met Kardemom

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kardemom. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kardemom en waar Kardemom het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 353 recepten
Griekse yoghurt met honing en nootjes
Uit de categorie desserts: met Noten, Honing en Kaneel

1. Meng door de yoghurt de honing, kaneel en kardemom 2. Rooster de noten in een koekenpan met anti-aankleeflaag goudbruin en hak ze in stu...

Aardbeiensoepje met pistachebaklava
Uit de categorie soep: met Noten, Honing en Suiker

Verwarm de oven voor op 180? Doe de rose, suiker en rozemarijn in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat, als de suiker opgelost is,...

ALGEMENE VLEESKERRIE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Anijs

-verhit margarine in braadpan tot net bruin, -voeg nu uien en knoflook toe en laat't even aanbakken, -bak alle kruiden even aan in ui-me...

Appel-kardemom-cake
Uit de categorie desserts: met Melk, Suiker en Eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in. Doe de boter, vanille-essence, suiker en eieren in de kom vande keukenmachine. Meng all...

APPELS IN WIJNSIROOP
Uit de categorie desserts: met Room, Kaneel en Kaneel

Spreid de amandelen uit op een bakblik en bak ze in ongeveer 5 minuten goudgeel in een oven van 175?C. Meng wijn, suiker, amandelen, nootmus...

Appels in witte wijnsiroop
Uit de categorie desserts: met Kaneel, Kaneel en Suiker

Leg de amandelen op een bakblik en bak ze in ongeveer 5 minuten goudgeel in een oven van 175? C. Roer wijn, suiker, amandelen, nootmuskaat,...

Appelschoteltje
Uit de categorie desserts: met Bloem, Kaneel en Suiker

Meng voor het appelmengsel de appelschijfjes met het citroensap in een kom. Meng de suiker met de basterdsuiker, de bloem, kaneel en kardemo...

Appeltaart met pistachenoten
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Melk

Klop de boter, de vanille en de helft van de suiker tot een romig mengsel. Voeg 1 ei, de bloem en het zout toe en kneed het snel tot een bal...

Arabisch gehaktbrood
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Komijn

Spreid het gehakt uit in een ruime kom. Maal uien en koriander (inclusief steeltjes) samen fijn in een foodprocessor of hak ze samen zeer fi...

Arabische kip met pita
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Piment en Kaneel

Schep de plakjes kip, het zout, de peper, de kardamom, de kaneel, het kruidnagelgruis, de piment, de cayennepeper en het citroensap in een k...

Arabische koffie
Uit de categorie borrelhapjes: met Koffie en Kardemom

-roer water en koffie met kardemom in een pan door elkaar en breng aan de kook -daarna door een fijne zeef in een voorverwarmde koffiekan g...

Arnab Moehammar (feestgerecht uit Marokko)
Uit de categorie vlees: met Zout, Anijs en Gember

Dep de konijnenbouten droog. Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin. Knijp de knoflook erboven uit...

Baklava 7 (Afghaans)
Uit de categorie desserts: met Kaneel, Suiker en Citroen

Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt op heel laag vuur 250 gr boter. Vermeng in een klein schaaltje 1 theelepel versgemalen kardamom met 1...

Banaan met eiwitschuim en marmelade
Uit de categorie desserts: met Suiker, Bananen en Kardemom

Verwarm de ovengrill voor. Haal de schil van de bananen, halveer ze in de lengte en leg steeds twee helften met het snijvlak naar boven en d...

Banaan-honingmuffins
Uit de categorie desserts: met Melk, Honing en Eieren

Oven voorverwarmen op 200 ?C. Bananen met staafmixer of vork pureren. (In magnetron) boter smelten. Honing en boter door banaanpuree roeren....

banaanpannenkoekjes met kokosijs
Uit de categorie desserts: met Zout, Olie en Suiker

Neem het ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.mix het ijs met de kokosmelk schuimig,giet het in een ijslaatje en vries het min...

Banana Bread
Uit de categorie desserts: met Zout, Bloem en Brood

Beboter de vorm en bestrooi deze met bloem. Als je alles klaar zet, is het een kwestie van 5 minuten om alles af te wegen en te mengen!Verw...

Berbere saus (Ethiopische hete saus)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Piment en Bawang

Rooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde ch...

Biryani met gemengde groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

In kom rijst ca. 15 minuten laten weken in ruim koud water en in vergiet laten uitlekken. In kopje yoghurt met 3 a 4 eetlepels water verdunn...

BLADERDEEG TRAKTATIE
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Bloem en Suiker

Schil het fruit en snijd in kleine stukjes. Giet er het citroensap over om verkleuren te voorkomen. Snijd de abrikozen in stukjes.Breek de...

Bladerdeeghapjes met rode kool
Uit de categorie borrelhapjes: met Kool, Kaneel en Suiker

Ontdooi de bladerdeeglapjes, en snijd ze in vieren; verwarm de oven voor op 225 graden, vermeng de ingredienten goed. Laat evt teveel vocht...

Bladerdeegtaart
Uit de categorie feestdagen: met Melk, Bloem en Vijgen

Kan een week van tevoren. Laat het bladerdeeg ontdooien. Steek met de appelboor de klokhuizen uit de appels en peer en schil het fruit. Snij...

Boerenbrood
Uit de categorie brood: met Gist, Zout en Brood

Maal de roggekorrels voor het zetsel fijn, doe het meel in een grote schaal en maak een kuiltje in het midden. Roer een glad mengsel van het...

Boheemse Palatschinken
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Melk

-de bloem in een grote kom doen, kuiltje erin doen en de vanillesuiker,zout,wat melk en de eieren erin doen -met de garde van het midden ui...

BOTER MET VIER VERSCHILLENDE SMAAKJES
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kervel en Dragon

BASIS:Klop de boter(op kamertemperatuur)luchtig met de mixer.Voeg dan naar keuze de smaakjes toe.Breng het op smaak met zout en peper.Vorm e...

Laatste reacties met dit ingredient

Fruitcake, traditioneel

In het recept staat anderhalf uur bij 160 graden Celsius. Na een hal...

Door *Alies*

Veel voorkomende ingrediënten met Kardemom