Recepten met Kemirie

Over Kemirie

Recepten met Kemirie

De geurige kemirienoot groeit aan een inheemse boom (de kemirieboom) uit Oost-Indonesië. De noot is zeer olierijk en leverde, voor de petroleum-tijd, de meest gebruikte lampolie in Indonesië. Voor het gebruik moeten de noten worden fijngewreven, gemalen of geraspt. Daarna worden ze gepoft of gebakken; ze geven het gerecht dan een speciale nootachtige smaak. Deze sterk smakende noot is gepeld verkrijgbaar. U kunt de noten eventueel eerst op zacht vuur poffen, waarbij u een pan met een dikke bodem gebruikt. De noten hebben de grootte van een hazelnoot. Kemiriepasta, gemaakt van fijngemaakte kemirienoten, kan tijdens het koken direct worden gebruikt.

Verwante ingrediënten van Kemirie


Overzicht van recepten met Kemirie

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kemirie. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kemirie en waar Kemirie het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 123 recepten
*** Sambal hot sambal ***
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos

Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de goela djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de...

Ajam besengèk 3 (kip in gele saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Maak de kip schoon en in snijd hem stukken. Wrijf de kemirie noten, ui en knoflook fijn en fruit ze samen met de andere kruiden in 3 lepels...

Ajam besengèk 4/ajam kuning, eventueel barbecue
Uit de categorie bbq: met Asem, Zout en Laos

Kip insmeren met zout en asem, bumbu fruiten, santen erbij en kip gaarsudderen, eventueel nagrillen of barbecue-en....

Ajam besengèk of Ajam koening (kip in gele saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en keus ze met de trassie en kemiries. Fruit ze m...

Ajam boemboe Bali
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingr...

Ajam boemboe Bali 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingred...

Ajam boemboe roedjak (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in d...

Ajam boemboe roedjak 2 (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in de...

Ajam Boemboe Roedjak 3 - Kip in pikante saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Zout en Olie

Snijd of hak de kip in ca. 10 stukken. Wrijf de stukken kip in met het poeder van gedroogd citroengras en wat zout. (Gebruik je een verse st...

Ajam cincane (Borneo)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Sereh

Sudder stukken kip gaar in santen die is gekruid met kemiri, laos, gemberwortel, knoflook, Spaanse peper, sjalot, trassi, gula djawa, zout,...

Ajam kerrie (Kerrie van kip)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Kip insmeren met zout naar smaak. Ui, knoflook, ketoembar, djinten, kemiries, trassi fijnwrijven in een vijzel of mixer.Het mengsel ca. 5 m...

Ajam opor (kruidige, gestoofde kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze met de kemiries, ketumbar en trassie en smeer de kip hie...

ajam pangang boemboe besengek
Uit de categorie bbq: met Laos, Olie en Uien

verdeel de kip in stukken, of snijd de bouten in tweeen. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, kemiries, sambal, ket...

Ajam peniki 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Stamp de kemirie, gember en knoflook fijn. Snipper de ui en de rode pepers. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken. Fruit de ges...

Ajam peniki 2 (sterk gekruide kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Verwarm de olie en fruit er de gember, sereh en fijngestampte ingredienten in. Voeg, als de olie begint uit te vloeien, de kip toe en bak di...

AJAM PENKIKI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Sereh

Fruit in wat slaolie (1 kopje) de trassi, knoflook, ui, lombok, kemirie, djahe, sereh en de daun salam. Als de uien bruin zijn, dan de kip...

AJAM SANTEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Sambal

Grill deze gekruide kip in z'n geheel en pluk hem in grote stukken. Leg hem op een platte schaal. Vermeng de santen met de uien, knofloo...

Ajam santen (gegrillde kip in santen)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Sambal

Grill de kip in zijn geheel, pluk hem in grote stukken en leg die op een platte schaal. Vermeng de santen met de uien, knoflook, lombok, dja...

Atjar ikan 1
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Maal of stamp de kruiden fijn en fruit ze in de olie. Voeg 1/2 kopje water met zout, suiker en azijn naar smaak toe. Laat het sausje nog eve...

Ayam panggang Klaten
Uit de categorie bbq: met Zout, Laos en Olie

Kip schoonmaken en in vieren delen.Seraistengel wassen en klein snijden.Laos klein snijden.De fijngestampte kruiden door de santen mengen.De...

Babi kuwah assem pedis
Uit de categorie soep: met Prei, Laos en Olie

De ribbetjes goed schoon wassen en met 1 liter water opzetten.De sereh kneuzen en er een knoop inleggen.Serehstengels, salam- en djeroekpe...

Bebotok ikan 1
Uit de categorie vis: met Asem, Asem en Zout

Stamp de kemiries, laos, lombok, uien, ketumbar en trassie fijn. Maal de wangetjes in een hakmolen fijn. Meng de vismousse met de fijngestam...

Besengek in de oven of barbeque
Uit de categorie hoofdgerechten: met Asem, Asem en Zout

Kip marineren met asemwater met zout marineren. kemirienoten poffen en fijnmaken. uien en knoflook snipperen. Kip in stukken snijdenFrui...

Besengek van Telor
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Laos en Olie

Kook de eieren ca. 3 1/2 minuut, ze mogen niet te hard worden, voorzichtig pellen. Maak van de kokos santen.(je kan natuurlijk ook een blikj...

Bloemkool-Koekjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Snijd met een scherp mes de bloempjes van de bloemkool af. Heel dun!. De stronk kan in sajoer gebruikt worden. Maak beslag van bloem en wate...

Laatste reacties met dit ingredient

Lomboks Berisi Rempah Daging

Prima recept, al vaker gemaakt, maar met rode puntpaprika's. Een ...

Door *margreeth*

Veel voorkomende ingrediënten met Kemirie