Recepten met Kentjoer

Over Kentjoer

Recepten met Kentjoer

Wortelstok van de Kaempferia Galang. Als kruid wordt het verkocht als wortelstok, als knolletjes, in poedervorm en in gedroogde vorm. Verder vindt u Galanga-olie als een etherische olie. Geconcentreerd heeft deze olie een heel sterke geur; bij het koken is het meer een geurversterker dan een smaakversterker. De olie wordt vaak als geurversterker voor andere kruiden gebruikt. Omdat kentjoer een nogal sterk kruid is, moet u er zeker niet meer dan de aangegeven hoeveelheid van gebruiken. Evenals de olie heeft het kruid een zeer sterke, doordringende smaak en geur, waardoor elk gerecht waarin dit kruid voorkomt, een geheel eigen karakter krijgt.

Verwante ingrediënten van Kentjoer


Overzicht van recepten met Kentjoer

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kentjoer. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kentjoer en waar Kentjoer het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 40 recepten
NASI goreng Balikpapan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is. Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan)...

Ajam goerih
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Uien

Wrijf de kip in met zout en hak haar in twee stukken. Hak de uien en de Spaanse pepers fijn, maak de kruiden fijn en vermeng de santen met h...

Andijvie met kipfilet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Ketjap

Olie in de pan met uien en knoflook tot het goudgeel is dan de kipfilet toevoegen na enkele minuten bakken de kruiden toevoegen dan de ketja...

Balinees varkensvlees (Lelawar Bali)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Kook de lapjes met een beetje water en zout op en bak ze, als het water verdampt is, even aan in hun eigen vet. Draai ze daarna door de vlee...

Be Siap Base Kalas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snijd de kip in stukken.Maak de sjalotjes schoon, ontzaad de rawits, schil de kentjoer, laos en koenjit.Snijd alles in stukjes en maal het...

Be siap mesitsit: Gekruide reepjes kip
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snijd de kip alleen aan de buikzijde doormidden. Wrijf voor de kruidenpasta de kemirinootjes in een vijzel fijn. Voeg de schoongemaakte...

Bebotok daging pedas =Gekruid rundergehakt in witt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Laos

Wrijf voor de kruidenpasta de ketoembar,d jinten, trasi, zout en suiker in een vijzel fijn. Voeg de geschilde en fijngesneden kentjoer en la...

Bebotok van rundergehakt
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Olie

Wrijf uien, knoflook, sambal, ketoembar, djinten, kentjoer, kemiri's en zout met elkaar en bak ze in de olie tot ze bijna droog zijn. Me...

Gangsa (bandjarmasin)
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Olie

Maak een papje van asem, zout en een lepel water en marineer hierin het vlees minstens 1 uur. Wrijf uien, sambal, lomboks, ketoembar, koenji...

Gestoomde Kip ( Indonesisch)
Uit de categorie borrelhapjes: met Asem, Zout en Laos

Een avond tevoren; Was de kip van binnen en buiten met water en azijn schoon en fris. Vermeng de asem met de sambal, laos, gemberpoeder, k...

Gestoomde kip ( manuk dang; Lombok)
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Laos

Maak van de asem een papje door het met 2 eetlepels water te kneden. Wrijf dit door een zeef en vermeng het vocht met sambal, laos, gemberpo...

In santen gestoofde vis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Laos

Wrijf de vis in met wat zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis in ca. 2 minuten per kant lic...

Kalfsvlees à la maison
Uit de categorie vlees: met Azijn, Gember en Gember

Snijd het pepertje, de ui, de gemberwortel en de knoflook heel klein. Snijd de komkommer, paprika en tomaten in blokjes. Wrijf het vlees in...

Kambing Soerabaja
Uit de categorie magnetron: met Asem, Laos en Olie

Snijd het vlees in blokjes van ± 21/2 x 21/2 cm. Pel de sjalotten en de knoflook en maak ze met de lomboks, de djahé, de laos, de kentjo...

Kerrie van schapenvlees
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Uien

Snijd het vlees in grove stukken en kook ze half gaar in water met zout. Wrijf uien, knoflook, sambal, de gepofte kemiri's, ketoembar, d...

Konro Makassar - Maaltijdsoep uit Sulawesi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kokos

Riblappen met sereh, kentjoer en djeroek peroet in een ruime pan doen. 2 liter koud water erbij schenken, aan de kook brengen en bouillont...

Lekkerbekjes in saus
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Uien en Azijn

Wrijf uien. knoflook, gemberpoeder, peperkorrels en kentjoer samen fijn en bak ze op in de olie tot de uien geel zijn. Maak het geheel af me...

Lever met gekruide saus (lampang loemboek)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Sambal

Snijd de lever in grote plakken. Wrijf uien, sambal, ketoembar, djinten, kentjoer, peper en zout tot een brij en meng die met het kokosmeel....

LOTEK TJAMPOER BANDUNG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Sambal

Zijn de aardappels gaar, giet ze dan af en ontvel ze.Prak ze fijn en vermeng ze met de pindakaas, zout, suiker, kentjoer en azijn tot een br...

Opar Daging
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Snijd het vlees in blokjes,snijd de uien en knolook fijn. Maak alle verse kruiden schoon en vijzel ze.Meng de djahe,laos,kentjoer,ketoembar,...

Oseh - oseh
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Zout en Laos

Wrijf uien, knoflook, sambal, laos, ketoembsar, djinten, kentjoer, kentjoer en zout met elkaar tot een brij. Kneed het kruidenmengsel door h...

Oseh-oseh 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Asem en Zout

Wrijf de uien, knoflook, sambal, laos, ketoembar, djinten, kentjoer, kemiries en zout tot een brei. Kneed die door het vlees en laat het min...

perkedel jagung (maiskoekjes)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Bloem

Snij de mais van de kolven. Maak in een vijzel een pasta van de knoflook, kentjoer en koenjit. Meng deze pasta, de mais, bloem, lombok, sel...

PETJELSAUS (saus voor groentegerechten)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Uien

Bak de ui, de uitgeperste knoflook, sambal en trassi in de olie tot de uien glazig zijn. Roer er de pindakaas doorheen...

Pindasaus - Sambal Kacang
Uit de categorie sauzen: met Zout, Pinda en Pepers

Maal of mix de eerste ingredi?nten grof of indien gewenst fijn naar smaak. Doe alle ingredi?nten in een steelpan behalve het citroensap. L...

Veel voorkomende ingrediënten met Kentjoer