Recepten met Kha

Over Kha

Recepten met Kha

Een Thaise gemberwortel, die groter en lichter is dan de algemeen bekende soort. De plant wordt vrijwel niet buiten zuidoost-Aziƫ verbouwd, maar de wortels zijn in gedroogde vorm in de betere Aziatische winkels verkrijgbaar en kunnen lange tijd bewaard blijven.


Overzicht van recepten met Kha

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kha. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kha en waar Kha het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 27 recepten
GAENG GARI NUEA
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Olie en Gember

Snijd het vlees in dunne reepjes. Week de pepers in warm water todat ze droog zijn, laat ze uitlekken en knijp ze droog. Hak de pepers, de...

Gaeng Gari Nuea (gekruid rundvlees)
Uit de categorie vlees: met Kha, Olie en Sereh

Snijd het vlees in dunne reepjes. Week de pepers in warm water tot ze droog zijn, laat ze uitlekken en knijp ze droog. Hak de pepers, de sja...

GAENG KHIAW WAAN GOONG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Olie en Gember

Pel en was de garnalen, laat de uitdruipen en zet ze apart. Hak de sjalotten, knoflook, gember, korianderwortels, pepers en citroengras in...

GAENG MOO TEPO
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Zout en Melk

Snijd het varkensvlees in kleine stukjes. Was de spinazie goed schoon en haal de harde stengels weg. Week de pepers in warm water totdat ze...

GAENG PED GAI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Zout en Olie

Verwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Week de pepers in warm water totdat ze zacht zijn. Hak de pepers, sjalotte...

Gaeng Ped Gai (gekruide kip)
Uit de categorie vlees: met Kha, Zout en Olie

Verwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn. Hak de pepers, de sjalotten, d...

GAENG SOM GOONG
Uit de categorie soep: met Kha, Gember en Papaya

Pel een derde deel van de garnalen en maal ze fijn met een vleesmolen. Pel de overige garnalen maar laat de staarten zitten. Snijd de papaya...

Gaeng Som Goong (gekruide soep met garnalen)
Uit de categorie soep: met Kha, Asem en Sereh

Pel 1/3 deel van de garnalen en maal ze met een vleesmolen fijn. Pel de overige garnalen, maar laat de staarten zitten. snijd de papaya in k...

Gai tom ka 1 (kip en kokos soep)
Uit de categorie soep: met Kha, Sereh en Gember

Snijd de kip en de gember in plakken. Hak de knoflook, de sjalotten, de korianderwortels en het citroengras in stukken, doe die samen met de...

GAI TOM KHA
Uit de categorie soep: met Kha, Gember en Pepers

Snijd de kip en de gember in plakken. Hak de knoflook, sjalotten, korianderwortels en citroengras in stukken. Doe ze samen met de peperkorre...

GOONG PAAD
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Zout en Olie

Pel de garnalen maar laat de staarten zitten. Hak de sjalotten, knoflook, gember en pepers in stukken en doe ze in een grote kom. Voeg h...

Goong Paad (gefrituurde garnalen met sambal)
Uit de categorie vis: met Kha, Zout en Olie

Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Hak de sjalotten, de knoflook, de gember en de pepers in stukken en doe ze in een grote kom....

Groene Sambal
Uit de categorie sauzen: met Kha, Olie en Zaden

Hak de pepers, sjalotten, knoflook, gember, koriander wortels en citroen gras in stukken en doe het in een vijzel. Stamp zacht en voeg dan...

Groene sambal, Thais
Uit de categorie sauzen: met Kha, Sereh en Gember

Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember, de korianderwortels en het citroengras in stukken en doe ze in een vijzel. Stamp zacht...

HAW MOG HOY
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Zout en Olie

Borstel de mosselen goed schoon en spoel ze af met zout koud water. Stoom de mosselen totdat ze open gaan en verwijder de mosselen die nie...

Haw Mog Hoy (gekruide gestoomde mosselen)
Uit de categorie vis: met Kha, Zout en Olie

Borstel de mosselen goed schoon en spoel ze met zout koud water af. Stoom de mosselen tot ze open gaan en verwijder de mosselen die niet ope...

Hoi Lai Paad Prig (schelpen met hete saus)
Uit de categorie vis: met Kha, Zout en Olie

Borstel de schelpen goed schoon en spoel ze met koud stromend water goed af. Hak de sjalotten, de knoflook, de pepers en de gember in stukke...

HOY LAI PAAD PRIG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Kha en Zout

Borstel de schelpen goed schoon en spoel ze goed af met koud stromend water. Hak de sjalotten, knoflook, pepers en gember in stukken. Ver...

NA RAAM LONG SRONG
Uit de categorie bijgerechten: met Kha, Zout en Melk

Doe de kokosmelk in een pan en breng de melk aan de kook. Laat de melk doorkoken totdat het vet boven komt drijven. Doe de sambal erbij en r...

NGOB PLA HAW
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Kha en Zout

Breng de vis op smaak met zout en peper. Laat de pepers 15 minuten in warm water weken en knijp ze daarna uit. Hak de pepers, sjalotten,...

Ngob Pla Haw (gebarbecue-de gekruide visfilet)
Uit de categorie bbq: met Vis, Kha en Zout

Breng de vis op smaak met zout en peper. Week de pepers 15 minuten in warm water en knijp ze daarna uit. Hak de pepers, de sjalotten, de kno...

PANAENG NUEA
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Zout en Melk

Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf die in met het zout en de versgemalen witte peper. Week de gedroogde pepers in warm water totdat z...

Panaeng nuea 1 (gekruid rundvlees)
Uit de categorie vlees: met Kha, Zout en Melk

Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf die in met het zout en de versgemalen witte peper. Week de gedroogde pepers in warm water tot ze z...

Sambal, rode, Thais
Uit de categorie sauzen: met Kha, Zout en Olie

Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn. Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de beide soorten gember, de korianderwortels en he...

TOM GAI PROONG
Uit de categorie soep: met Kha, Zout en Gember

Voor het bereiden van de saus: Hak de pepers en de knoflook in stukjes, doe ze in een vijzel samen met de suiker en de vissaus. Stamp totdat...

Veel voorkomende ingrediënten met Kha