Recepten met Knolselderij

Over Knolselderij

Recepten met Knolselderij

De knolselderijknol komt uit het Middellandse-Zeegebied en hoort tot dezelfde familie als de bleekselderij. De bladeren van de knolselderij hebben een iets bittere smaak en zijn daarom niet zo geschikt voor consumptie, zeker niet rauw. Knolselderij is te koop van september tot maart en komt voornamelijk uit Limburg. Een middelgrote knolselderij weegt ± 500 gram. Knolselderij wordt eerst gewassen en geschild en dan in plakken, repen of blokjes gesneden. Het vruchtvlees van knolselderij verkleurt snel. Om dit tegen te gaan kunt u de geschilde of in stukken gesneden knol inwrijven met citroensap. Verwerk de knolselderij bij voorkeur zo kort mogelijk voor het gebruik. Knolselderij kan voor allerlei gerechten worden gebruikt. De groente kan gekookt, gebakken of gestoofd worden en worden verwerkt in maaltijdsoepen of bijvoorbeeld aardappelpuree. Ook rauw (of kort geblancheerd) smaakt knolselderij goed. Knolselderij is onmisbaar in de echte Hollandse erwtensoep. Reken ± 250 gram per persoon als u de groente kookt en 100 gram per persoon als u de knolselderij in een salade verwerkt. Knolselderij is een gezonde groente, het bevat vitamine B en C en de mineralen fosfor en calcium en levert maar 28 kcal per 100 gram. Let er bij aankoop op dat de knolselderij stevig aanvoelt en dat de bladeren mooi groen zijn. u kunt knolselderij 1-2 weken op een koele en donkere plaats bewaren. De groente kan ook worden ingevroren; blancheer reepjes of blokjes knolselderij voor het invriezen ± 5 minuten in kokend water.

Verwante ingrediënten van Knolselderij


Overzicht van recepten met Knolselderij

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Knolselderij. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Knolselderij en waar Knolselderij het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 589 recepten
Boerensoep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Kool

Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Was de witte kool en snijd hem in stukken. Schil de knolselderij, was h...

Bonte selderijstamppot rookworst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Selderij en Rookworst

Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing1. Kook de selderij in ruim water met zout gaar, test de blokjes op gaarheid met de punt va...

erwtensoep
Uit de categorie soep: met Honing en Knolselderij

groente klein snijdenribjes met een bouillonblokje en water gaar koken samen met de groenten. Dan pakje erwtensoep er in.als alles gaar is r...

Gestoofd rundvlees (Manzo brassato)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Bloem

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder. Wentel het vlees dan door de bloem en bak het in een stoofpan rondom goudbruin in een meng...

Stevige Vlaamse stoemp
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout en Knolselderij

Snijd de winterwortelen in blokjes en kook ze in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de in blokjes gesneden, knolselde...

Twaalf-Apostelensoep
Uit de categorie soep: met Vis, Prei en Zout

Groenten in blokjes/reepjes snijdenSmelt de boter in een ruime soeppan en fruit daarin de bacon (of spek) en de helft van alle groenten same...

varkensribstuk met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

-snij de vetkant van het ribstuk hier en daar kruiselings in, tot aan het vlees -meng zout, peper, paprikapoeder en majoraan in een kommetj...

'magere' boerenkoolschotel
Uit de categorie ovenschotels: met Ham, Zout en Tijm

verwarm de over voor op 200 graden.Snij de aardappels in blokken en kook ze met de knolselderij in een beetje water met wat zout in ongeveer...

5 decembersnert
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Tijm

Erwten met runderfond en water opzetten. Als de erwten koken het schuim eraf halen.Een half uurtje door laten koken. Regelmatig roeren.Groen...

Waldorfsalade
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Room

? Was en droog de sla, scheur grote friseebladen kleiner, snijd de geschilde knolselderij in blokjes, snijd de geschilde appel in parten, ve...

Wildfond basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Tijm en Tomaat

Doe de botten en vliezen in een braadslee, zet deze in een hete oven en laat het geheel bruinen zonder toevoeging van vet. >> Haal de...

Aardappel koolsoep (Boerensoep)
Uit de categorie soep: met Prei, Kool en Uien

Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Was de witte kool en snijd hem in stukken. Schil de knolselderij, w...

Aardappel-bonensoep
Uit de categorie soep: met Selderij, Aardappelen en Knolselderij

Schenk de soepbasis en 1 1/2 l water in een pan en voeg de aardappelen, de knolselderij en de sperziebonen toe. Kook de soep 15 min. Voeg...

Aardappel-groente-soep
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Peterselie

Breng de bouillon aan de kook met peper en zout en kook er 2 uur eerst het vlees in. Schil ondertussen de aardappelen en snijd die in plakje...

Aardappel-knolselderijflensjes.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

Kook de geschilde aardappelen samen met de knolselderij in +- 20 minuten gaar in water met zout. Stamp de groenten fijn, roer de melk erdoor...

Aardappel-knolselderijsoep met kruiden
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Aardappelen en knolselderij gaar koken in de bouillon met wat tijm in ? 20 minuten. Soep pureren met de staafmixer. Kipblokjes, selderijgroe...

Aardappel-knolselderpuree/bieslookdressin, gekruid
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Room

Verwarm de olie met het basilicumblad tot lauwwarm. Laat de olie afkoelen en zeef hem. Verwarm de slagroom met de tijm en de rozemarijn, voe...

Aardappel-koolschotel uit de wok
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Feta

Olie verhitten en knolselderij op hoog vuur 3-4 minuten roerbakken. Krieltjes in delen 3-5 minuten meebakken. Knolselderij en krieltjes ui...

Aardappelpuree met hazelnoten (of andere vulling)
Uit de categorie vegetarisch: met Vis, Zout en Kaas

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Kook de aardappelen gaar en stoom ze goed droog. Maak met de pureestamper (beslist...

Aardappelsalade met bacon en rozemarijnolie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Kook de aardappelen in de schil gaar in 20-25 min., laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. bak...

Aardappelsalade met gebakken bacon en rozemarijnol
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sla, Zout en Olie

Kook de aardappelen in de schil gaar in 20-25 minuten, laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. B...

Aardappelschotel met knolsederij en mozzarella
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 180 graden.Verdeel de helft van de plakken knolselderij en aardappel dakpansgewijs over een ovenschaal. Leg daarop d...

Aardappelselderijsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Fruit in een soeppan de ui in de boter en de olijfolie in ongeveer 5 minuten glazig en zacht maar laat hem niet verkleuren. Bind het bosje t...

Aardappelsoep 07
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Tomaat

Schil de aardappelen en maak de knolselderij en de wortelen schoon. Houd het groen van de selderij en een halve wortel apart en snijd de res...

AARDAPPELSOEP A LA MADAMEMIKMAK
Uit de categorie borrelhapjes: met Prei, Zout en Room

Schil de aardappelen en de knolselderij en snij in kleine blokjes. Maak de prei schoon, snijd in de lengte door en was grondig. Snijd de pre...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerekoal mei woarst

Mag ik dit recept in het Nederlands?...

Door *Sjaan*
Selderijbavarois met bietentartaar

Leuk, maar wat doe je nu met de crème fraîche ?...

Door *Peter*

Veel voorkomende ingrediënten met Knolselderij