Recepten met Koenir

Over Koenir

Recepten met Koenir

Wortelstok van de kurkumaplant, oranje-geel (daarom ook wel Geelwortel genoemd). Het is een veel voorkomend kruid in de Indonesische keuken. Het wordt het meest in poedervorm gebruikt, maar ook wel als knolletje. Het levert een kerrieachtig kruid op en is in de gerechten waarin het voorkomt, één van de belangrijkste smaakmakers. Pas op voor de gele kleur, want die krijgt u niet meer uit uw kleding.

Verwante ingrediënten van Koenir


Overzicht van recepten met Koenir

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Koenir. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Koenir en waar Koenir het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 104 recepten
paprika,s met couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaneel en Kerrie

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de hele paprika,s ongeveer 4 minuten. Laat deze even schrikken onder de koude kraan...

Abguste beh (kweeperensoep)
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Uien

Laat de erwten een nacht weken en giet ze af. Doe het lamsvlees, de erwten, het water zout, de ui, peper, geelwortel en de kaneel in een gro...

acar kuning van vis
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Meng de tamarinde met 2tl zout en meng dit door de vis.Laat de vis ca 20min staan zodat de smaak goed kan intrekken.Maal de gember, geelwort...

Ajam kerrie (Kerrie van kip)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Kip insmeren met zout naar smaak. Ui, knoflook, ketoembar, djinten, kemiries, trassi fijnwrijven in een vijzel of mixer.Het mengsel ca. 5 m...

ALGEMENE VLEESKERRIE
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Anijs

-verhit margarine in braadpan tot net bruin, -voeg nu uien en knoflook toe en laat't even aanbakken, -bak alle kruiden even aan in ui-me...

Amritsar viscurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Meng alle ingredienten voor het beslag tot een dikke massa. Zet die terzijde. Verhit voor de saus de olie in een braadpan en bak daarin de...

Asche sak (spinaziesoep met linzen)
Uit de categorie soep: met Zout, Dille en Koenir

Laat de linzen een nacht weken, giet ze af, zet ze op met het water en breng ze aan de kook. Temper het vuur en laat ze 20 minuten in de ges...

Ash-e Reshteh
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Munt

In grote pan de uien bruinen in olie. Voeg zout, peper en geelwortel toe. Schenk water erbij en voeg nierbonen, soldatenbonen en de kekers t...

Atjar bamboe( Bamboe met gedroogde garnalen en kru
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Breng het water aan de kook en doe hierin de bamboe. Laat deze 15 minuten koken en haal hem vervolgens uit het water. Snij ondertussen de sj...

Ayam gomeh
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Sereh

Ui en knoflook pellen, gemberwortel schillen. Ui en rode peper in grove stukken snijden. Knoflook in plakjes snijden. In keukenmachine of vi...

Ayam Kentucky : Drumstiks van Meneer Kentucky
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Koenir

Snij de kip in ongeveer 15 stukken. Doe het zout, de geelwortel, de knoflook en de ketoembar in een mengbeker en maal het fijn. Doe de inhou...

Besengek van Telor
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Laos en Olie

Kook de eieren ca. 3 1/2 minuut, ze mogen niet te hard worden, voorzichtig pellen. Maak van de kokos santen.(je kan natuurlijk ook een blikj...

Bloemkoolcurry met
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Kerrie

: Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Verdeel de gewassen bloemkool in kleinere roosjes. Breng de bouillon met de ui, knoflook,...

BOBOTIE MET GEELRIJST
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

VOOR BOBOTIE: 1. Fruit ui op middelvuur goudbruin. 2. Braad de gehakt nu los met uien op hoog vuur. 3. Perst melk uit brood en maak brood...

Boontjes/venkelslaatje met yoghurt-dressing
Uit de categorie salades: met Zout, Room en Gember

Maak de dressing. Roer de zure room los in de yoghurt en breng op smaak met de helft van het citroensap, de kurkuma, de koriandersnippers, p...

BREYANI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

-braad uien goudbruin en haal uit pan -braad nu de aartappelblokjes ietje bruin in oli en haal uit pan en laat uitlekken op keukenpapier -ko...

burma kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Gember

uien grof snipperen, gember raspen, citronegras schillen ( harde schil eraf ) in stukken van 5 cm en kneuzen ( meppen met mes ).Wok heet lat...

Burmese vissoep met komkommer
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Munt en Olie

Wrijf in een vijzel (of met de bolle kant van een lepel) de gedroogde garnalen fijn. Roer de garnalenpasta met 2 eetlepels water tot een pap...

Californische rijstschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst | 1 reactie

Wel de rozijnen.Kook de rijst in water met zout en saffraan of geelwortel gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen het...

Chana Bhajee
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Koenir en Tomaat

Ontvel de tomaten en hak ze grof.Rol de chillipepertjes tussen je handen (zodat de zaadjes loslaten), verwijder de zaadjes en hak de chill...

Chinese spaghetti
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kerrie, Koenir en Sojasaus

-maak de shii takes schoon en verwijder de harde steeltjes -snij de wortels in lucifers -snij de paddestoelen en de pijpui in kleine stukj...

Coliflor de Torrevieja
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Koenir

Van de bloemkool kleine roosjes maken Uien en andere groenten snijden Dit allemaal in de koekenpan bakken tot je met een vork in de bloemk...

Courgette met schapenvlees en oker
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Koenir en Saffraan

Verwijder het stukje stengel bovenop de courgette. Schrap de schil van de courgette, snij de courgette in de lengterichting door midden....

Couscouspilaf
Uit de categorie vegetarisch: met Tijm, Uien en Noten

Week de kikkererwten gedurende 12 uren in ruim kokend water en kook ze gaar in water waaraan laurier en tijm zijn toegevoegd. Week de abr...

Dembaran
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

-hak de kip in 8 of 10 grote stukken -stamp ui, knoflook,kemirie, koenir, zout en assem fijn-verhit de olie in een braadpan -fruit de krui...

Laatste reacties met dit ingredient

Californische rijstschotel

Lekker recept heb ik wel eens gemaakt. Gauw weer een keer maken. Liefs...

Door *anne*
Kedgeree (Pakistaanse rijst met rode linzen)

heeeeeerlijk je moet het echt eten het moet in restaurants eten en men...

Door *joop*

Veel voorkomende ingrediënten met Koenir