Recepten met Kokosmelk

Over Kokosmelk

Recepten met Kokosmelk

In veel gerechten uit de oosterse keuken wordt kokosmelk (santen) gebruikt. Als verse kokosnoten beschikbaar zijn, wordt de melk gemaakt door het vruchtvlees te raspen en vervolgens uit te knijpen met water. In het algemeen zal het vruchtvlees van een kokosnoot 75 ml dikke kokosmelk opleveren. Om dunne melk te krijgen, moet het gemalen vruchtvlees nog een of een aantal malen worden uitgeknepen. Het vocht, dat in de jonge groene kokosnoten zit en dat vaak kokosmelk wordt genoemd, is eigenlijk kokoswater. Als er geen verse kokosnoten voorhanden zijn, kan de ingeblikte of de ingevroren soort worden gebruikt. Er zijn diverse santenproducten te koop: - Kokosmelk: kant en klaar te koop in blik. Kan zonder verdere bewerking direct in gerechten worden gebruikt. Let op: er is ook gezoete kokosmelk te koop, deze kunt u meestal niet gebruiken in hartige gerechten. - Kokoscrème: geconcentreerde kokosmelk in blokvorm. Voor kokosmelk kunt u 100 gram kokoscrème (= 1/2 blok) verdunnen met 5 deciliter heet water. - Gedroogde geraspte kokos: in zakjes te koop. Voor 1/2 liter kokosmelk 250 gram gedroogde geraspte kokos met 1/4 liter kokend water overgieten. Dit mengsel 5 minuten laten staan, zeven en de kokos goed uitdrukken. Het vocht opvangen. Nogmaals 1/4 l kokend water over de kokos schenken, weer 5 minuten laten staan, zeven en het vocht uit kokos drukken. Voor een extra geconcentreerde kokossmaak: de gedroogde kokos in een blender of keukenmachine doen, overgieten met 1/2 liter kokend water en de machine 2 minuten laten draaien. Het mengsel 5 minuten laten staan en daarna zeven. - Verse geraspte kokos: De kokosnoot opent u als volgt: de drie ogen met een beitel of scherpe schroevedraaier insteken. Het sap uit de kokosnoot laten lopen. Vervolgens de noot met een hamer en beitel splijten, het vruchtvlees eruit schrapen en raspen. Volg daarna de werkwijze van gedroogde kokos.

Verwante ingrediënten van Kokosmelk


Overzicht van recepten met Kokosmelk

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kokosmelk. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kokosmelk en waar Kokosmelk het hoofdingrediënt is.

Toon 226-250 van 1220 recepten
Gamba's met gebakken rijst, Oosters
Uit de categorie vis: met Olie, Rijst en Curry

De gesnipperde ui met de in plakjes gesneden champignons 2 minuten bakken in 2 lepels olie. De rijst erbij en nog 1 minuutje meebakken. Roer...

Gamba's in preiblad
Uit de categorie vis: met Olie, Azijn en Gamba

Voor de saus: 1 dl azijn 1 eetlepel suiker 5 cm verse fijngehakte gemberwortel 11/2 dl kokosmelk (santen, toko) 4 lente-uitjes in dunne...

Garnalen a la Roepie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Azijn

Spoel de garnalen af, doe in het laatste water een scheut azijn of schijf citroen voor een betere lucht. Leg dan de garnalen in de olie met...

Garnalen à la Roepie
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Azijn

Spoel de garnalen af, doe in het laatste water een scheut azijn of schijf citroen voor een betere lucht. Leg dan de garnalen in de olie met...

Garnalen en kokos, snel voorgerecht met
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Suiker en Kokosmelk

Pel de garnalen, snij ze aan de rugzijde in en verwijder de zwarte darmstreng. Was in koud water met een lepel zout, giet af en doe dit nogm...

Garnalen in gele curry, Thais
Uit de categorie vis: met Zout, Curry en Pepers

Verhit in een wok 4 dl kokosmelk, roer er 1 eetlepel gele Thaise currypasta (zakje of pot), 2 rode pepers in dunne reepjes, 2 eetlepels viss...

Garnalen in kerrie - kokossaus
Uit de categorie vis: met Zout, Rijst en Bloem

Verhit de boter in een pan en fruit hierin het kerriepoeder eventjes. Roer dan de bloem er door en giet er beetje voor beetje de ko...

Garnalen in kerrie-kokossaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. In wok of koekenpan olie verhitten en ui, knoflook, peper en trassi 3 min. zachtjes bakken. K...

Garnalen in koriandermasala
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Knoflook

Ontdooi de garnalen volgens de anwijzingen op de verpakking en dep ze droog. Pureer de sjalot,knoflook,peper en koriander in de keukenmachin...

Garnalen in koriandermassala
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gamba

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.Laat ze marineren in een mengsel van (wok)olie,knoflook,zeezout en rode peper.Pureer de sjalot,k...

garnalen in pittige kokossaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Fruit de uien in de olie, voeg daarna de kokosmelk en de currypasta toe. Laat minstens 15 minuten op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met...

Garnalen met kokoscurry
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Kokos

Pel de garnalen en stamp de knoflook en het ui. Was de slablaadjes. Snij de pepertjes fijn.Leg de garnalen in een schaal,giet er kokosme...

garnalen met kokosmelk
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

snij de prei, peterselie en selerie fijn.meng de kokosmelk, tomatenpuree, paprikapoeder en knoflook in een schaal door elkaar.verhit in een...

Garnalen met limoen, geroosterd
Uit de categorie bbq: met Sereh, Sereh en Limoen

Snij het zachte deel van de serehstengel fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de garnalen hierin ± 20 minuten op kamertem...

Garnalen met sambalsaus
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Meng de gemalen kokosnoot met ? kopje water en duw alles door een zeef. Marineer de steur of langoustines gedurende ongeveer 30 minuten in w...

GARNALEN MET SPERZIEBONEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Sambal

Pel en snipper de ui en de knoflook. Pureer de ui- en knoflooksnippers met de trassi, sambal en laos.Verhit de olie in een wok en roerbak d...

Garnalencurry met lente-ui en limoen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Pinda en Komijn

Rauwe garnalen pellen, hierbij staartstukje laten zitten. Darmpje verwijderen en garnalen tot staartstukje doorsnijden. Rauwe garnalen in 1...

Garnalenlaksa
Uit de categorie hoofdgerechten: met Melk, Munt en Olie

Verwijder de zaadjes van de peper en hak ze fijn. Scheur de munt klein. Snijd de tofoe in blokjes van 22 cm. Snijd de uien fijn. Maak de ga...

Garnalenprutje met tagliatelli
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Pinda

In wok (o.i.d.) olie verhitten en knoflook, komijn, koriander, sjalotjes en chilipepers bakken. Kokosmelk, bouillon, lenteui, limoen en pin...

garnalensoep met Japanse noedels
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Tomaat

Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de currypasta in de hete olie tot de pasta gaat geuren. Voeg de tomate...

Gebakken ananasrijst
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Kook de rijst in water met 1 theelepel zout en de kerrie volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat 15 minuten afkoelen. Halveer de ananas...

Gebakken bakbanaantjes met chocolade, geroosterde
Uit de categorie desserts: met Melk, Suiker en Kokosmelk

Maak eerst de saus. Breng de kokosmelk aan de kook en klop de suiker los met de eierdooier. Giet onder voortdurend roeren de kokende kokosme...

Gebakken banaantjes met chocolade, hazelnoten en k
Uit de categorie desserts: met Melk, Suiker en Kokosmelk

Maak eerst de saus.Breng de kokosmelk aan de kook en klop de suiker los met de eierdooier. Giet onder voortdurend roeren de kokende kokosme...

GEBAKKEN BOONTJES
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Suiker

Bak ui en knoflook in de olie.Voeg dan de in grote stukken gesneden boontjes toe,ontvelde tomaat,in kleine stukjes gesnden peper,suiker en z...

Gebakken kabeljauw met kokosrijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Jalape?opepers laten uitlekken en fijnhakken. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhi...

Laatste reacties met dit ingredient

Pejeh

Sonja, een beetje je eigen fantasie gebruiken. Lees in plaats van &quo...

Door *Karel*
Pejeh

ik vind het resept is niet duidelijk hoeveel water.moet er ook bloem ...

Door *sonja*

Veel voorkomende ingrediënten met Kokosmelk