Recepten met Kokosmelk

Over Kokosmelk

Recepten met Kokosmelk

In veel gerechten uit de oosterse keuken wordt kokosmelk (santen) gebruikt. Als verse kokosnoten beschikbaar zijn, wordt de melk gemaakt door het vruchtvlees te raspen en vervolgens uit te knijpen met water. In het algemeen zal het vruchtvlees van een kokosnoot 75 ml dikke kokosmelk opleveren. Om dunne melk te krijgen, moet het gemalen vruchtvlees nog een of een aantal malen worden uitgeknepen. Het vocht, dat in de jonge groene kokosnoten zit en dat vaak kokosmelk wordt genoemd, is eigenlijk kokoswater. Als er geen verse kokosnoten voorhanden zijn, kan de ingeblikte of de ingevroren soort worden gebruikt. Er zijn diverse santenproducten te koop: - Kokosmelk: kant en klaar te koop in blik. Kan zonder verdere bewerking direct in gerechten worden gebruikt. Let op: er is ook gezoete kokosmelk te koop, deze kunt u meestal niet gebruiken in hartige gerechten. - Kokoscrème: geconcentreerde kokosmelk in blokvorm. Voor kokosmelk kunt u 100 gram kokoscrème (= 1/2 blok) verdunnen met 5 deciliter heet water. - Gedroogde geraspte kokos: in zakjes te koop. Voor 1/2 liter kokosmelk 250 gram gedroogde geraspte kokos met 1/4 liter kokend water overgieten. Dit mengsel 5 minuten laten staan, zeven en de kokos goed uitdrukken. Het vocht opvangen. Nogmaals 1/4 l kokend water over de kokos schenken, weer 5 minuten laten staan, zeven en het vocht uit kokos drukken. Voor een extra geconcentreerde kokossmaak: de gedroogde kokos in een blender of keukenmachine doen, overgieten met 1/2 liter kokend water en de machine 2 minuten laten draaien. Het mengsel 5 minuten laten staan en daarna zeven. - Verse geraspte kokos: De kokosnoot opent u als volgt: de drie ogen met een beitel of scherpe schroevedraaier insteken. Het sap uit de kokosnoot laten lopen. Vervolgens de noot met een hamer en beitel splijten, het vruchtvlees eruit schrapen en raspen. Volg daarna de werkwijze van gedroogde kokos.

Verwante ingrediënten van Kokosmelk


Overzicht van recepten met Kokosmelk

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kokosmelk. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kokosmelk en waar Kokosmelk het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 1220 recepten
antilliaans carnaval
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Sereh

Snipper de ui en de rode peper.Kruid de blokjes rundvlees met zout en peper en haal ze daarna door de bloem.Verhit de olijfolie en bak de vl...

Apem Otomatis
Uit de categorie desserts: met Gist, Zout en Olie

Meng het rijstemeel gelijkmatig met de maizena, gist, suiker en zout.Schenk er, al roerend, de kokosmelk bij en maak er een glad beslag van....

Assorti Hot Sate
Uit de categorie bbq: met Zout, Melk en Olie

Snijd het vlees in 4 lange repen. Bak de ui en chilipeper in 1 el olie tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur. Voeg currypasta, ketjap,...

Aubergineschotel, in laagjes
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Snij de uien in (halve) ringen van 1 cm dik, de aardappels in plakken van 1 cm dik, de aubergines in plakken van 1 cm dik en de tomaten in p...

Ayam Bali
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

Maak de stukken kip droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de stukken k...

Ayam Bumbu Rujak
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sereh

Meng de sjalotjes, knoflook, kemirienoten, chilipepers, zout en suiker met 50 ml kokosmelk tot een pasta.Verhit de olie in een wok en fruit...

Aziatische kerriesoep
Uit de categorie soep: met Kerrie, Kroepoek en Kokosmelk

Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Doe de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg hierbij al roerende met een garde 1,25 liter koud...

Aziatische mosselen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Sereh, Sereh en Knoflook

1. Zet de mosselen ca. 1 uur in koud water. Was en borstel ze schoon. Verwijder kapotte mosselen en open schelpen die ook na een tik met een...

Aziatische zalmfilet met mango
Uit de categorie feestdagen: met Zout, Melk en Rijst

Schil de mango?s. Snijd het vruchtvlees van de pitten. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes en roer de ketjap erdoor. Controleer de visfile...

Babi merah 1
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Maal de rode peper, knoflook, ui, laos en sereh fijn en maak hiervan een marinade met de trassie, het tamarindewater en de kokosmelk. Laat h...

Bakbanaan met kerrie en rijst
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Rijst

a.. De bananen van de schil ontdoen en in de lengte doormidden snijden b.. Olie verhitten, kerrie toevoegen en de bananenhelften aan bei...

Balinese groentesoep
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Olie

Snij de boontjes in kl stukjes.Breng licht gezouten water aan de kok,voeg de bonen toe en laat 3-4 min koken.Giet het water af en bewaar dit...

Balinese kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Uien en Gember

Snijd de kip, paprika, pepers en uien in reepjes.Bak de kip tot het bruin ziet. Voeg de groentes en de gember toe. Schil de sinaasappelen di...

Balinese kip met pindasaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Limoen

De kipfilets in stukken snijden. Ze in een diepe schaal leggen, met de helft van de sojasaus, de chilipoeder, de olie en het zout. Gedurende...

Banaan in pandankokosmelk
Uit de categorie desserts: met Zout, Kaneel en Bananen

Pel de bananen, halveer ze overlangs en snijd de helften in stukjes van ca. 1 1/2 cm.Breng in een pan de kokosmelk met het kaneelstokje en d...

Banaan met kokosrijst
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Rijst

Breng de melk en de kokosmelk aan de kook met een snuifje zout. Strooi er de rijst bij en laat zachtjes koken tot de melk opgenomen is. Roer...

banaanpannenkoekjes met kokosijs
Uit de categorie desserts: met Zout, Olie en Suiker

Neem het ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.mix het ijs met de kokosmelk schuimig,giet het in een ijslaatje en vries het min...

Bananen curry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Snijd de prei in dunne reepjes en was ze. Braad de stukjes kip in hete olie goed aan en bestrooi ze met peper en zout. Voeg de kerrie en d...

Bananen-amandelbrochettes met peer en noedels
Uit de categorie desserts: met Gember, Bananen en Amandelen

Snijd de bananen in stukjes en prik ze op een stokje. Wentel ze in bloemsuiker gemixt met de amandelen en bak ze in wat boter. Snijd de pere...

Bananensoep (griti bana supu)
Uit de categorie soep: met Vis, Zout en Rijst

Maak de bananen schoon en rasp ze tot een massa. Zet dan een pan op vuur met water en zet er de vis in om te koken tot een bouillon. Voeg he...

Bananensoep met cocos...
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Melk en Uien

1. Pel bananen, uien en knoflook en snij deze in stukjes. Snij de chilipepers in kleine stukjes. 2. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fr...

Basmatirijst met garnalensaus
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Zout en Olie

Rijst koken volgens aanwijzing op de verpakking. - Intussen de prei wassen en in dunne ringen snijden. Paprika en peper schoonmaken en fij...

Basmatirijst met kipkerrie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Rijst

Neem bij voorkeur kokosmelk uit blik. Kook de Basmatirijst in 8 minuten gaar. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, snipper de uien...

BBQ - Thaise Kip
Uit de categorie bbq: met Uien, Gember en Limoen

Leg de kip in een grote ondiepe, niet metalen schaal (de kip niet stapelen) Doe het citroengras, knoflook, de lente-uien, gemberwortel, kor...

Be sampi mebase Bali
Uit de categorie hoofdgerechten: met Laos, Olie en Sereh

Verhit de olie in een wadjan of braadpan.Voeg het kruidenmengsel toe en laat dit 2 minuten fruiten op laag vuur.Doe er het vlees bij, de s...

Laatste reacties met dit ingredient

Pejeh

Sonja, een beetje je eigen fantasie gebruiken. Lees in plaats van &quo...

Door *Karel*
Pejeh

ik vind het resept is niet duidelijk hoeveel water.moet er ook bloem ...

Door *sonja*

Veel voorkomende ingrediënten met Kokosmelk