Recepten met Kokosmelk

Over Kokosmelk

Recepten met Kokosmelk

In veel gerechten uit de oosterse keuken wordt kokosmelk (santen) gebruikt. Als verse kokosnoten beschikbaar zijn, wordt de melk gemaakt door het vruchtvlees te raspen en vervolgens uit te knijpen met water. In het algemeen zal het vruchtvlees van een kokosnoot 75 ml dikke kokosmelk opleveren. Om dunne melk te krijgen, moet het gemalen vruchtvlees nog een of een aantal malen worden uitgeknepen. Het vocht, dat in de jonge groene kokosnoten zit en dat vaak kokosmelk wordt genoemd, is eigenlijk kokoswater. Als er geen verse kokosnoten voorhanden zijn, kan de ingeblikte of de ingevroren soort worden gebruikt. Er zijn diverse santenproducten te koop: - Kokosmelk: kant en klaar te koop in blik. Kan zonder verdere bewerking direct in gerechten worden gebruikt. Let op: er is ook gezoete kokosmelk te koop, deze kunt u meestal niet gebruiken in hartige gerechten. - Kokoscrème: geconcentreerde kokosmelk in blokvorm. Voor kokosmelk kunt u 100 gram kokoscrème (= 1/2 blok) verdunnen met 5 deciliter heet water. - Gedroogde geraspte kokos: in zakjes te koop. Voor 1/2 liter kokosmelk 250 gram gedroogde geraspte kokos met 1/4 liter kokend water overgieten. Dit mengsel 5 minuten laten staan, zeven en de kokos goed uitdrukken. Het vocht opvangen. Nogmaals 1/4 l kokend water over de kokos schenken, weer 5 minuten laten staan, zeven en het vocht uit kokos drukken. Voor een extra geconcentreerde kokossmaak: de gedroogde kokos in een blender of keukenmachine doen, overgieten met 1/2 liter kokend water en de machine 2 minuten laten draaien. Het mengsel 5 minuten laten staan en daarna zeven. - Verse geraspte kokos: De kokosnoot opent u als volgt: de drie ogen met een beitel of scherpe schroevedraaier insteken. Het sap uit de kokosnoot laten lopen. Vervolgens de noot met een hamer en beitel splijten, het vruchtvlees eruit schrapen en raspen. Volg daarna de werkwijze van gedroogde kokos.

Verwante ingrediënten van Kokosmelk


Overzicht van recepten met Kokosmelk

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kokosmelk. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kokosmelk en waar Kokosmelk het hoofdingrediënt is.

Toon 76-100 van 1220 recepten
Bebotok (gestoofd gehakt, heel scherp)
Uit de categorie bijgerechten: met Laos, Brood en Sereh

U kneedt het gehakt met de fijngewreven ui, knoflook, sambal, lombok rawit, eieren, ketumbar, djinten en kokosmelk tot een massa. Het brood...

Bebotok (Indonesische gehaktring)
Uit de categorie magnetron: met Zout, Laos en Sereh

Voor de boemboe: 15 pepertjes (rawits) 10 kemirienoten 1 rode ui 6 teentjes knoflook 2 theelepels trassi 2 eetlepels arachideolie...

Bebotok 2 (Indonesische gehaktring)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Snijd de steeltjes van de rawits en snijd de pepertjes in drie├źn. Maal de kemirienoten in de keukenmachine fijn en houd ze apart. Hak de ui...

Bebotok ikan 1
Uit de categorie vis: met Asem, Asem en Zout

Stamp de kemiries, laos, lombok, uien, ketumbar en trassie fijn. Maal de wangetjes in een hakmolen fijn. Meng de vismousse met de fijngestam...

Besengek van Telor
Uit de categorie bijgerechten: met Asem, Laos en Olie

Kook de eieren ca. 3 1/2 minuut, ze mogen niet te hard worden, voorzichtig pellen. Maak van de kokos santen.(je kan natuurlijk ook een blikj...

Beveca (kokospudding)
Uit de categorie desserts: met Kokos, Noten en Eieren

Steek de 'ogen' van de noten door, vang het sap op en bewaar het. Kraak de noten en haal de kokos eruit. Rasp de kokos in een kom en...

Bieflapjes met peper
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Rijst

Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper deze. Was de groene peper e snijd hem in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd deze...

Bloemkool en aardappelcurry
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

(1) Week 2 dl. kokos in 4 dl. water. Laat het een half uur staan en stop het dan in de blender. Zeef en bewaar de kokosmelk. (2) Verhit 1 e...

Bloemkoolcurry met Amandelen
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Room en Olie

Verhit de oliein een grote steelpan met dikke bodem. Voeg de amandelen toe en bak ze 1-2 minuten tot ze lichtgeroosterd zijn. Haal ze uit de...

Bloemkoolsoep uit Bombay
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sereh

Kokosmelk en bouillon in pan door elkaar roeren. Knoflook, gember, sereh, djeroek peroet en pepers toevoegen. Aan de kook brengen, afdekken...

Boeboer Ajam (Rijstepap met kip en kruiden).
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Rijst

Na de rijst gewassen te hebben kook je deze in water samen met de kip, de prei, de selderie. Zout en/of ve-tsin naar smaak toevoegen Als de...

Boemboe Ikan Bali
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Laos

Was de vis, dep hem droog en snij in stukken. Snipper de ui en knoflook en bak ze in de olie glazig. Voeg de gemberwortel toe en bak dez...

Bombaycurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Verhit de olie in een grote pan. Voeg uit toe en bak deze al roerende zacht. Voeg knoflook, chilipepers, gember, kurkumapoeder, korianderpo...

Bombaykip met cashewnoten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kokos en Gember

1. Kruid de kip met kerriepoeder en zout. Verhit de boter en laat de kip kleuren.2. Voeg knoflook, gember, ui, kaneel, kruidnagel, chillies...

boontjes met reepjesvlees in kokossaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Sambal

BReng in een pan met dikke bodem 3/4 liter water aan de kook.Voeg sojasaus toe en laat het bouillontablet erin oplossen.Doe er de reepjesvle...

BOYO
Uit de categorie desserts: met Zout, Melk en Kokos

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal of bakblik in (inhoud ongeveer 2,5 liter). Laat de cassave ontdooien. Smelt de roombo...

Braadworstcurry met sperziebonen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Rijst, Curry en Paprika

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Braadworst in stukjes van ca. 2 cm snijden. In braadpan braadworst met kruidenpasta op matig vuur 4...

Broodje Heet Vlees
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Pesto en Ketjap

Fruit de kalkoenstukjes in de olie met de thai pesto. Als de stukjes gaar zijn voeg je het water met de pindakaas toe. Goed doorroeren. Afma...

Bumbu kerrie van vlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

Stamp (oelek) de knoflook, ui, djinten, ketoembar en trassi in een mixer of vijzel (oelekan) fijn.Verhit wat olie in een braadpan of wadjan...

Bumbu rudjak van vlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Laos en Olie

U stampt knoflook, ui, djinten, ketoembar, kemiris en trassi in de vijzel fijn. U fruit de massa in de olie. Laos, salam, sereh, zout en sui...

Buras
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kokos en Sereh

Kleefrijst enkele keren spoelen. In ruim heet water de droge kokos 15 minuten weken, daarna laten uitlekken. Vele malen hard knijpen tot er...

Butter chicken curry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. De cashewnoten in de keukenmachine tot poeder malen en in een kommetje apart zetten. In een pannet...

Callaloo met foo-foo
Uit de categorie soep: met Zout, Tijm en Okra

500 gr callaloobladen of Chinese spinazie of gewone spinazie 11/2 liter kippenbouillon 1 fijngehakte ui 1 gehakt teentje knoflook 3 fijn...

Callalou-soep
Uit de categorie soep: met Zout, Olie en Knoflook

Maak de spinazie schoon (eventuele harde stukjes verwijderen) en snij deze fijn. Pel het sjalotje en de knoflook en snipper deze. Schil de a...

Camarao a Bahiana
Uit de categorie vis: met Zout, Melk en Olie

Noot: Laat, om kokosmelk te maken, gelijke hoeveelheden geraspte, ongezoete kokosnoot en -melk samen 30 minuten sudderen. Druk het door een...

Laatste reacties met dit ingredient

Pejeh

Sonja, een beetje je eigen fantasie gebruiken. Lees in plaats van &quo...

Door *Karel*
Pejeh

ik vind het resept is niet duidelijk hoeveel water.moet er ook bloem ...

Door *sonja*

Veel voorkomende ingrediënten met Kokosmelk