Recepten met Kokosmelk

Over Kokosmelk

Recepten met Kokosmelk

In veel gerechten uit de oosterse keuken wordt kokosmelk (santen) gebruikt. Als verse kokosnoten beschikbaar zijn, wordt de melk gemaakt door het vruchtvlees te raspen en vervolgens uit te knijpen met water. In het algemeen zal het vruchtvlees van een kokosnoot 75 ml dikke kokosmelk opleveren. Om dunne melk te krijgen, moet het gemalen vruchtvlees nog een of een aantal malen worden uitgeknepen. Het vocht, dat in de jonge groene kokosnoten zit en dat vaak kokosmelk wordt genoemd, is eigenlijk kokoswater. Als er geen verse kokosnoten voorhanden zijn, kan de ingeblikte of de ingevroren soort worden gebruikt. Er zijn diverse santenproducten te koop: - Kokosmelk: kant en klaar te koop in blik. Kan zonder verdere bewerking direct in gerechten worden gebruikt. Let op: er is ook gezoete kokosmelk te koop, deze kunt u meestal niet gebruiken in hartige gerechten. - Kokoscrème: geconcentreerde kokosmelk in blokvorm. Voor kokosmelk kunt u 100 gram kokoscrème (= 1/2 blok) verdunnen met 5 deciliter heet water. - Gedroogde geraspte kokos: in zakjes te koop. Voor 1/2 liter kokosmelk 250 gram gedroogde geraspte kokos met 1/4 liter kokend water overgieten. Dit mengsel 5 minuten laten staan, zeven en de kokos goed uitdrukken. Het vocht opvangen. Nogmaals 1/4 l kokend water over de kokos schenken, weer 5 minuten laten staan, zeven en het vocht uit kokos drukken. Voor een extra geconcentreerde kokossmaak: de gedroogde kokos in een blender of keukenmachine doen, overgieten met 1/2 liter kokend water en de machine 2 minuten laten draaien. Het mengsel 5 minuten laten staan en daarna zeven. - Verse geraspte kokos: De kokosnoot opent u als volgt: de drie ogen met een beitel of scherpe schroevedraaier insteken. Het sap uit de kokosnoot laten lopen. Vervolgens de noot met een hamer en beitel splijten, het vruchtvlees eruit schrapen en raspen. Volg daarna de werkwijze van gedroogde kokos.

Verwante ingrediënten van Kokosmelk


Overzicht van recepten met Kokosmelk

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kokosmelk. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kokosmelk en waar Kokosmelk het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 1220 recepten
DJUM
Uit de categorie salades: met Zout, Pepers en Bamboe

Snijd de bamboescheuten in reepjes. Doe ze in een vergiet en spoel ze goed af. Laat ze uitlekken. Breng een royale hoeveelheid water aan de...

Dom ka kai (Thaise kip in kokosmelk met laos)
Uit de categorie vlees: met Laos, Pepers en Limoen

Week de laos 15 minuten. Spoel de kip goed af onder koud water en verwijder eentuele ongerechtigheden. Doe in een soeppan van 4 liter. Giet...

Drumsticks/wortel-kool-bloemkoolsajoer, Indisch
Uit de categorie vlees: met Zout, Kool en Olie

Snipper de knoflook en de ui. Roer een marinade van de ketjap, de gemberwortel, de knoflook en het citroensap en laat de drumsticks ñ 15 mi...

Echte Thaise sate met pindasaus
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Pinda en Kerrie

Marinade: Koriander, kerriepoeder, kokosmelk en knoflook mengen. Vlees hiermee inwrijven en minstens 4 uur op een koele plaats laten marine...

Een CASHEWCURRY met gestoomde witte rijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Rijst en Curry

Meng,ui, knoflook en gember in een keukenmachine tot een pasta. Verhot de olijfolie in een hapjespan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe...

Een heerlijke CASHEWCURRY met gestoomde witte rijs
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Rijst en Curry

Meng,ui, knoflook en gember in een keukenmachine tot een pasta. Verhot de olijfolie in een hapjespan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe...

Een snelle pindasaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Ketjap

In 1 eetlepel olie 2 fijngesneden sjalotjes en 2 fijngesneden teentjes knoflook 5 min. bakken. 1-2 theelepels sambal oelek, 5 volle eetlepe...

Eenvoudige Thaise stoofpot.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Sambal en Paprika

Snijd de kipfilets in grove stukken en fruit deze aan in de olie-Doe er in stukken gesneden paprika-champions-peultjes en broccoli bij en la...

Eiercurry met broccoli en rijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in 8 min. bijna hard koken. Broccoliroosjes lossnijden, stronk schillen en in blokjes sni...

Eieren in een romige kerrie-kokossaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Laos

Kook de eieren hard. Pel en snipper de sjalot en de knoflook heel fijn. Maak de Spaanse peper en de paprika schoon: verwijder de zaadlijsten...

Emince van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Honing

1. Bak de kipreepjes aan in wat boter en laat ze even sudderen. Breng op smaak met peper en zout en schep ze uit de pan. 2. Bak in hetzel...

Empal djawa pedis - Pittig droog rundvlees
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Laos en Olie

Ui, knoflook en peper in vijzel fijnwrijven of in keukenmachine pureren. Ketoembar, djinten, zout en goela djawa erdoor mengen. Vlees, kok...

Exotische groentepakketjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Paprika

Spoel de bananenbladeren goed af onder heet water en droog ze. Knip ze in stukkne van ca. 40 cm. lengte. Roer intussen de kokosmelk, limoens...

Exotische rijsttaart
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Room

1. Kneed een deeg van in blokjes gesneden boter, bloem, suiker, ei, zout en citroenrasp. Leg het deeg tot gebruikt in folie verpakt in de ko...

Exotische rode bietjes
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Rijst

Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.Fruit ui of sjalotjes in olie en voeg er de bietjes met gember aan toe.Voeg citroensap, sin...

Exotische Tonijn.
Uit de categorie voorgerechten: met Vis, Zout en Tomaat

Snijd de vis in stukjes van ongeveer 1 cm, doe de vis in een slabak en bedek de vis met gezout water. Laat de vis ongeveer een half uur in d...

Exotische waterzooi van parelhoen
Uit de categorie soep: met Zout, Sereh en Kokosmelk

Parelhoen met scherp mes in 8 stukken verdelen(poten, vleugels, borst- en rugdelen). Bestrooien met zout en koenjit. Buitenste blad van sere...

Extra gevulde pindasoep.
Uit de categorie soep: met Ham, Olie en Pinda

Verhit de olie in de soeppan en bak de kip in ca. 5 min. bruin.Pers halverwege de baktijd de knoflook erboven uit,voeg de sambal erbij en sc...

Feestrijst
Uit de categorie feestdagen: met Laos, Melk en Olie

Snipper de uien en de knoflook en fruit ze in de olie goudgeel. Bak de specerijen 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak die omscheppend...

Filetes de pescado con coco
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Rijst

Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze droog. Besprenkel ze met limoensap en strooi er zout, peper en oregano over. Laat ze...

Filetes de pescado con coco (vis in kokosmelk)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Verwijder de pitjes van de tomaat en snij fijn. Spoel de vis af onder water en dep droog. Besprenkel met limoensap en strooi er zout, peper...

Filetes de pescado con coco (visfilets in kokossau
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rijst en Limoen

Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel ze met limoensap en strooi er zout, peper en oregano over. Laat ze ee...

Fish Moilee
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Olie in pan heet laten worden, ui er in, even bruin laten worden, curry blaadjes er bij, gember en groene peper er bij. wat zout toevoegen,...

Fricassee van kip met curry en kokosmelk in Cadill
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Tijm

? Snij de wortelen en de courgettes in blokjes. ? Snij de kippen in stukken en ontdoe ze van hun vel. Bewaar de filets tot later.? De and...

Frigideira(Visomelet).
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Verwarm de oven voor tot 200graden.Leg de visfilet met het krabvlees in een kom,bestrooi met zout en limoensap en marineer 10min.in de koeli...

Laatste reacties met dit ingredient

Pejeh

Sonja, een beetje je eigen fantasie gebruiken. Lees in plaats van &quo...

Door *Karel*
Pejeh

ik vind het resept is niet duidelijk hoeveel water.moet er ook bloem ...

Door *sonja*

Veel voorkomende ingrediënten met Kokosmelk