Recepten met Kokosmelk

Over Kokosmelk

Recepten met Kokosmelk

In veel gerechten uit de oosterse keuken wordt kokosmelk (santen) gebruikt. Als verse kokosnoten beschikbaar zijn, wordt de melk gemaakt door het vruchtvlees te raspen en vervolgens uit te knijpen met water. In het algemeen zal het vruchtvlees van een kokosnoot 75 ml dikke kokosmelk opleveren. Om dunne melk te krijgen, moet het gemalen vruchtvlees nog een of een aantal malen worden uitgeknepen. Het vocht, dat in de jonge groene kokosnoten zit en dat vaak kokosmelk wordt genoemd, is eigenlijk kokoswater. Als er geen verse kokosnoten voorhanden zijn, kan de ingeblikte of de ingevroren soort worden gebruikt. Er zijn diverse santenproducten te koop: - Kokosmelk: kant en klaar te koop in blik. Kan zonder verdere bewerking direct in gerechten worden gebruikt. Let op: er is ook gezoete kokosmelk te koop, deze kunt u meestal niet gebruiken in hartige gerechten. - Kokoscrème: geconcentreerde kokosmelk in blokvorm. Voor kokosmelk kunt u 100 gram kokoscrème (= 1/2 blok) verdunnen met 5 deciliter heet water. - Gedroogde geraspte kokos: in zakjes te koop. Voor 1/2 liter kokosmelk 250 gram gedroogde geraspte kokos met 1/4 liter kokend water overgieten. Dit mengsel 5 minuten laten staan, zeven en de kokos goed uitdrukken. Het vocht opvangen. Nogmaals 1/4 l kokend water over de kokos schenken, weer 5 minuten laten staan, zeven en het vocht uit kokos drukken. Voor een extra geconcentreerde kokossmaak: de gedroogde kokos in een blender of keukenmachine doen, overgieten met 1/2 liter kokend water en de machine 2 minuten laten draaien. Het mengsel 5 minuten laten staan en daarna zeven. - Verse geraspte kokos: De kokosnoot opent u als volgt: de drie ogen met een beitel of scherpe schroevedraaier insteken. Het sap uit de kokosnoot laten lopen. Vervolgens de noot met een hamer en beitel splijten, het vruchtvlees eruit schrapen en raspen. Volg daarna de werkwijze van gedroogde kokos.

Verwante ingrediënten van Kokosmelk


Overzicht van recepten met Kokosmelk

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Kokosmelk. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Kokosmelk en waar Kokosmelk het hoofdingrediënt is.

Toon 201-225 van 1220 recepten
Frikadel Lombok
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Zaden

Schil de aardappelen, vierendeel ze en kook ze in ca 15 a 20 minuten gaar. Prak de gekookte aardappelen fijn. Hak de ui, knoflook, bieslook...

Frisse dipsaus 6
Uit de categorie sauzen: met Zout, Sambal en Kokosmelk

Vermeng 1 pot dunne pindasaus (Uncle Bens) koud met 1 dl kokosmelk (blik), 1/4 geraspte (uitgelekte) komkommer, wat sambal en zout....

Frisse sambalboontjes met mie en kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Ketjap

? Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar....

Fruitterine, vers
Uit de categorie desserts: met Mango, Limoen en Suiker

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verwarm al roerend kokosmelk met suiker en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en...

Fug Thong Sung Khaya (custard in een pompoen)
Uit de categorie desserts: met Zout, Zaden en Suiker

Snijd de bovenkant van de pompoen en haal de zaden en het meeste vruchtvlees eruit. Klop de eieren in een mengkom licht op, doe het zout, de...

Fug Thong Sung-Khaya
Uit de categorie desserts: met Zout, Zaden en Kokos

Snijd de bovenkant van de pompoen en haal de zaden en het meeste vruchtvlees eruit. Klop de eieren licht op in een mengkom, doe de zout, d...

Fusion Curry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Rijst en Curry

Snij de kip en groenten in stukjes. Kook de rijst. Fruit de ui en voeg de kip toe. Voeg daaraan het currypoeder toe. Voeg de prei, paprika,...

Gadon Tahu
Uit de categorie bijgerechten: met Tahoe, Santen en Eieren

Maak de tahoe fijn of maal ze in de foodprocessor.Week het kokosmeel in ruim heet water en knijp er een glas kokosmelk uit.Maal alle benod...

GAENG GARI GOONG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Pepers en Sambal

Verwijder voorzichtig al het krabvlees en snijd het in plakjes. Pel de garnalen en snijd ze in de lengte doormidden. Hak de peper in stukken...

Gaeng Gari Goong (kreeft en garnalen sambal)
Uit de categorie vis: met Olie, Pepers en Sambal

Verwijder voorzichtig al het krabvlees en snijd het in plakjes. Pel de garnalen en snijd ze in de lengte doormidden. Hak de peper in stukken...

GAENG GARI NUEA
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Olie en Gember

Snijd het vlees in dunne reepjes. Week de pepers in warm water todat ze droog zijn, laat ze uitlekken en knijp ze droog. Hak de pepers, de...

Gaeng Gari Nuea (gekruid rundvlees)
Uit de categorie vlees: met Kha, Olie en Sereh

Snijd het vlees in dunne reepjes. Week de pepers in warm water tot ze droog zijn, laat ze uitlekken en knijp ze droog. Hak de pepers, de sja...

GAENG KHIAW WAAN GOONG
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Olie en Gember

Pel en was de garnalen, laat de uitdruipen en zet ze apart. Hak de sjalotten, knoflook, gember, korianderwortels, pepers en citroengras in...

Gaeng Khiaw Waan Goong (groene sambal & garnalen)
Uit de categorie vis: met Olie, Sereh en Gember

Pel en was de garnalen, laat ze uitdruipen en zet ze apart. Hak de sjalotten, de knoflook, de gember, de korianderwortels, de pepers en het...

Gaeng Kua Sapparod (garnalen-ananascurry)
Uit de categorie vis: met Ananas, Suiker en Nam Pla

Meng alle ingrediƫnten behalve de garnalen en breng ze aan de kook. Voeg de garnalen toe, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten sudde...

GAENG LIANG FUG THONG
Uit de categorie soep: met Zout, Pepers en Pompoen

Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter zodat de pompoen bij het koken niet uit elkaar valt. Giet het limesap over de pompoen en...

Gaeng Liang Fug Thong (pompoen met kokossoep)
Uit de categorie soep: met Zout, Pepers en Pompoen

Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter, zodat de pompoen bij het koken niet uit elkaar valt. Giet het limesap over de pompoen e...

GAENG MOO TEPO
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Zout en Melk

Snijd het varkensvlees in kleine stukjes. Was de spinazie goed schoon en haal de harde stengels weg. Week de pepers in warm water totdat ze...

GAENG PED GAI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kha, Zout en Olie

Verwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Week de pepers in warm water totdat ze zacht zijn. Hak de pepers, sjalotte...

Gaeng Ped Gai (gekruide kip)
Uit de categorie vlees: met Kha, Zout en Olie

Verwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn. Hak de pepers, de sjalotten, d...

GAI HAW BAI TOEY
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

Verwijder de botten en het vel en snijd de kip in dobbelsteentjes. Hak de knoflook, sjalotten en gember in stukken en doe ze in een vijzel,...

Gai tom ka 1 (kip en kokos soep)
Uit de categorie soep: met Kha, Sereh en Gember

Snijd de kip en de gember in plakken. Hak de knoflook, de sjalotten, de korianderwortels en het citroengras in stukken, doe die samen met de...

GAI TOM KHA
Uit de categorie soep: met Kha, Gember en Pepers

Snijd de kip en de gember in plakken. Hak de knoflook, sjalotten, korianderwortels en citroengras in stukken. Doe ze samen met de peperkorre...

Gamba's en zeeduivel in een kruidensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

-mix knoflook, gember, prei en pepers in de keukenmachine tot een grove pasta -voeg wat olie toe als het te droog-verhit de mosterdolie en...

Gamba's in Tandori-marinade
Uit de categorie bbq: met Gamba, Komijn en Zeezout

Was de gamba's en haal de koppen eraf en de zwarte draad die over zijn rug loopt, even van boven inknippen. Verder niet afpellen.Maak de...

Laatste reacties met dit ingredient

Pejeh

Sonja, een beetje je eigen fantasie gebruiken. Lees in plaats van &quo...

Door *Karel*
Pejeh

ik vind het resept is niet duidelijk hoeveel water.moet er ook bloem ...

Door *sonja*

Veel voorkomende ingrediënten met Kokosmelk