Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 1894 recepten
Rundvlees-kerrie met okra's
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Okra en Uien

Uien snijden. Okra's zijn een soort peulvruchten en te koop in toko's.De uien in het vet goudbruin fruiten, alle droge ingredient...

Saarlandse aardappelschotel met champignons en k
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Schil de aardap...

Avocado-sinaasappelcremesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Komijn en Yoghurt

Ontvel de avocado en snijdt deze in grove stukken. Pureer de avocado met 2,5 deciliter yoghurt, de sinaasappelsap, bouillon, komijn, cayenne...

Briq
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Zout en Olie

Meng de koriander, peterselie, vis, zout en komijnzaad in een kom en verdeel dit over twaalf porties.Verhit de olie in een wok, braadpan of...

Champignoncurry met doperwten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

Verhit de olie in een grote koekenpan, liefst met antiaanbaklaag, op hoog vuur. Doe het komijnzaad erin en laat ze 10 seconden sissen Voeg...

Fishcurry & rijst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Rijst

- Plet alle specerijen in een vijzel samen met geraspte kokosnoot tot het een pasta vormt - Voeg water aan de pasta toe - Kook de pasta va...

Gefrituurde spruiten
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

het ei klutsen met enkele delen melk of water, mengen met iets komijnzaad (djintan)en enkele lepels gezeefde bloem en eventueel snufje zout;...

Gegrilde aubergine met zoete couscous
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kaneel

Leg de aubergineschijven op een schaal en bestrooi ze met zout. Spoel het zout na een uur af en dep de aubergineschijven met keukenpapier dr...

Gehaktballetjes in tomatensaus (Soutzoukakia)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Doe het gehakt met paneermeel, komijn, peper en zout in een kom en vermeng dit alles tot een samenhangende massa. Het gehakt in ongeveer 9 c...

Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie | 1 reactie

Meng in een kommetje cayennepeper, komijn, garam masala, koriander, citroensap, zout en wat zwarte peper met 1 eetlepel water. Houd dit apar...

Kibbeh
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Doe het gehakt in een schone kom en zet het afgedekt in de koelkast Doe de bulghur in een tweede kom en schenk er 5 dl bijna kokend water o...

kikkererwtensoep
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Komijn en Tomaat

ui bakken tot deze glazig ziet, knoflook en komijn toevoegen en even zachtjes bakken. 1 blik erwten en de saffraan toevoegen. daarna het ver...

Kip in marinade met yoghurt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Ontvel de kip volledig maar houd hem heel. Maak met een scherp es overal kleine insneden. Leg hem in een grote kom. Meng citroen- of limoens...

Lams- of rundvlees jhal fraizi
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Zaden

Snijd het gare vlees in reepjes van 7 ? cm lang, ?cm dik en 1/2 cm breed Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur tot zeer he...

Linzensalade met feta
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Munt

Kook de linzen in ruim water in 30-45 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitlekken. Roer een dressing van de mosterd, azijn, gembers...

Marokkaanse gehaktbal met wortelsalade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Rijst

Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng het gehakt met pijnboompitten, losgeklopt ei, verkruimelde beschuit, p...

Marokkaanse wortelsoep met chermoula
Uit de categorie soep: met Prei, Zout en Gember

Verhit de boter in een grote pan en fruit gember, kurkuma en komijn 1-2 minuten. Laat vervolgens de ui, prei en worteltjes 5 minuten meefru...

Mexicaans gourmet
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Varkenslapjes in een limoenmarinade Meng 3 eetl. olie met 1 eetl. vleeskruiden en het limoensap. Leg de varkenslapjes in de marinade en la...

Ovenschotel met kerriekool
Uit de categorie ovenschotels: met Zout, Kool en Melk

Fruit de ui in 25 g van de boter in ? 3 min. goudgeel en glazig. Bak de spitskool en de komijn en zout naar smaak al omscheppend 2 min. mee....

Pakistaans Vlees samosas
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Uien

Verhit de boter in een diepe braadpan. Uien, koriander, gember, komijn, zout, kaneel, kruidnagel en knoflookpoeder toevoegen en 3 minuten...

SOPA DI LIMA
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Uien en Komijn

Pluk de blaadjes van de koriander. Bewaar de blaadjes om de soep te garneren en de steeltjes voor de bouillon. Pel en snij de ui in parten....

'Hot' Bombay aardappels
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

-kook de aardappelen net gaar en giet ze af-olie verhitten in een grote koekenpan de look en alle hele en gemalen specerijen toevoegen en al...

'Sweet and sour'-rosbief uit de wok
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Gember en Gember

Rosbief, gember, tabasco, komijn en suiker mengen. Ui in olie ca. 5 minuten op hoog vuur bakken. Vleesmengsel erdoor roeren en 4-5 minut...

"Indiase Curryragout"
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Rijst en Bloem

: 15 minuten. Afwerking 20 minuten. Energie totaal p.p. 445 Kcal. 30 gr. eiwit; 21 gr. koolhydraten 12 gr. vet van "vifke"...

Lekkere Goulashsoep
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Zaden

Hak de uien fijn en bak ze een vijftal minuten zachtjes in wat olijfolie aan totdat ze goud van kleur zijn. Snijd de rundsstoofvlees in kl...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus

Dit is een blijvertje op ons week menu :-) Ik doe er iets meer kruiden...

Door *Eugenie*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn