Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 276-300 van 1894 recepten
Couscous met Boswortelen en Kikkererwten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Olie

Verhit de oven op 190 graden. Snijd de bospeen in schuine stukken. Meng de olijfolie met de komijn, honing, zout en peper. Meng in een ovens...

Couscous met gebakken tahoe
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Tahoe

Snijd de tahoe in blokken van ca. 3 cm en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer in een kommetje de chilipoeder met de kaneel en komijn en...

couscous met kip en courgette
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rijst en Komijn

Courgette en kip en ui in blokjes snijdenui fruiten met knoflook, kip en courgette erbij bakken tot alles gaar is, koenjit , peper en zout e...

couscous met kip, aubergine en courgette
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de boter of de olie in een wok of royale hapjespan en roerbak de couscous in enkele...

couscous met lamsvlees en abrikozen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Gember en Komijn

Aubergine in plakken snijden en rijkelijk met zout bestrooien. Dan 1 uur laten staan. Afspoelen en in stukken snijden. Zo gaat de wat bitter...

Couscous met Quorn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Tijm

20 minutenKook 1,5 l water. Voeg het in 4 gesneden teentje knoflook toe, de in schijfjes van 2 cm gesneden wortelen, de geschilde en in 4 ge...

COUSCOUS MET ZEVEN GROENTEN
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddelijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uitl...

Couscous met zeven groenten (Tunesie)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddelijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uit...

Couscoussalade met geroosterde groenten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Komijn en Paprika

Snij de courgettes in plakken, de paprika in reepjes en de gepelde ui in kwartjes. Leg de groenten op een bakplaat, besprenkel ze met olijfo...

Creoolse pompoensoep
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Tijm

Laat de pompoen in een zeef uitlekken.Pel en snipper de uien en knoflook.Schil de wortel en snijd hem in schijfjes.Maak de pepers schoon e...

Creoolse rucola-waterkerssalade
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Rucola en Komijn

Bak de in dobbelsteentjes gesneden boterhammen in de olijfolie goudbruin meng er de kruidenmix goed doorheen. Laat afkoelen. Doe de gewasse...

Cubaanse boliche
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Komijn

Laat het vlees tot een lap snijden van 3 cm dik en leg deze een nacht in een marinade van grapefruit- en limoensap, 1 teentje knoflook uit...

Cubaanse boliche (gestoofde runderrollade)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ham, Zout en Komijn

Laat het vlees tot een lap snijden van 3 cm dik en leg deze een nacht in een marinade van grapefruit- en limoensap, 1 teentje knoflook uit d...

Cubaanse kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Kaneel

Kruid de kip met peper, zout, oregano en komijn en doe het in een grote schaal. Maak een mengsel van het sinaasappelsap, en het limoensap....

Cubaanse mojo
Uit de categorie sauzen: met Olie, Komijn en Oregano

Verhit olie en fruit knoflook met sjalot op laag vuur tot ze lichtbruin kleuren. Haal pan van het vuur en voeg oregano, komijn en sinaasappe...

Curry met cashewnoten
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Curry en Noten

De olie in een braadpan verhitten en de mosterdzaadjes en specerijen hier 30 seconden in bakken. Ui en paprika toevoegen en een paar minuten...

Curry met okra en champignons
Uit de categorie vegetarisch: met Okra, Olie en Curry

Pureer knoflook, gember, pepertjes en 3 eetlepels water met een staafmixer of keukenmachine tot een glad mengsel. Verhit de olie in een bra...

curry pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Laos en Sereh

Hak alles fijn in een foodprocessor...

Curry pasta (zelfgemaakt)
Uit de categorie pasta: met Gember, Komijn en Citroen

Je snapt het wel, na alles te hebben gesneden moet het in de vijzel tot een smeuige pasta gestampt worden. Eventueel het voorwerk met de foo...

CURRY POMPOENSOEP
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Kerrie

Hak de sjalot en de knoflook, snijd de pompoen klein. Bak de sjalotjes goudbruin, voeg knoflook, kerrie en komijn toe, bak het mengsel al ro...

Curry Raita
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Curry

Klop de yoghurt met de komijn, de mosterd, de currysaus, het citroensap en de olie goed door elkaar in een ruime kom. Schep de blokjes komko...

Curry van bloemkool en tofu
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tofu en Olie

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de gember 3 min. Voeg de tofu toe en bak hem 3 min. mee. Schep de bloemk...

Curry van doperwtjes en champignons
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Gember

Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze en hak ze in stukjes. Fruit in een stoof...

Curry van gemengde groenten
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Olie

Maak alle groenten die u gekozen hebt gebruikklaar; dop de boontjes, snijd de aardappelen in blokjes; snijd de bloemkool in roosjes; snijd d...

Curry van verse ananas en pinda's
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Olie

Maak de ananas schoon en snijd hem eerst in plakken en dan in blokjes. Verwijder de harde kern en vang het sap op. Maak de bosuitjes schoon...

Laatste reacties met dit ingredient

Gemarineerde Garnalenspiesjes

Ik wil dit recept eigenlijk 5 sterren geven maar op een of andere mani...

Door *Marcel van Hees*
Gemarineerde Garnalenspiesjes

Vandaag geprobeerd en ze zijn fantastisch. Een heerlijke Aziatische sm...

Door *Marcel van Hees*
Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn