Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 51-75 van 1894 recepten
Abrikozen/Noten/Gehaktbrood
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Verwarm de oven voor op 180° en vet de vorm (ook het deksel) in met de olie.Halveer de hazelnoten, snijd de abrikozen in stukjes van ca...

Aceitunas en escabeche (gemarineerde olijven)
Uit de categorie tapas: met Tijm, Olie en Komijn

Snijd de olijven met een mesje in de lengte tot de pit in. Doe ze in een kom en roer er de chilipeper, knoflook, oregano, tijm, rozemarijn...

Aceitunas machacadas.
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Tijm

-Was de olijven grondig. -Sla de olijven stuk met een houten hamertje of een steen,zonder de pit te beschadigen. -Leg de olijven in een po...

Adobo Marinade
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Pepers

Leg de ingredienten in een schaal en pureer alles tot moes.Genoeg voor het marineren van een kilo vlees naar keuze en er 24 uur in laten li...

Afrikaanse gehaktschotel.
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Munt

Oven voorverwarmen op 180 graden. Brood in 0,5 dl melk weken, brood uitknijpen en verkruimelen. Gehakt mengen met brood, ui, knoflook, ker...

Afrikaanse pindaragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

.Verhit de arachideolie in een pan en bak daarin het vlees in porties aan.Haal het uit de pan.In resterende olie uien lichtbruin aanbraden.P...

Afrikaanse rijstschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Rijst en Komijn

Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de rode peper en de lenteui in ringetjes. Snijd de tomaat in blokjes....

Ainsley's gourmet express foolproof falafel
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Komijn

Laat de kikkererwten een nacht in water weken.Doe de kikkererwten met het zout, bakpoeder, komijn, koriander, peper, knoflook, peperselie en...

Ajam besengèk
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Pepers

Stamp de ui, de knoflook, de groene pepers en de laos fijn en voeg het korianderpoeder, het komijnpoeder en de trassi toe. Fruit dit mengs...

Ajam besengèk 2
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Pepers

Stamp de ui, de knoflook, de groene pepers en de laos fijn en voeg het korianderpoeder, het komijnpoeder en de trassi toe. Fruit dit mengsel...

Albondiga's
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Meng gehakt knoflook, kruiden, paneermeel, ei en zout in een kom. Met het met de had tot een gladde massa die niet aan de kom blijft plakken...

Albondigas
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Gember

Breek de eieren en houdt het geel en het wit gescheiden. Klop eerst het eigeel en daarna (in een andere kom) het eiwit. Meng alle ingredient...

ALGERIJNSE AUBERGINESALADE
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Komijn

Verwarm de oven voor op 200 CDoe de hele aubergines op een bakplaat en prik ze overal in met een vork. Bak de aubergines 20 minuten tot ze h...

Allerbeste Amerikaanse burger
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 5 minuten tot hij zacht is. Laat de ui uitlekken en afkoelen. Meng gehakt, ei, specerijen, mo...

Aloo Baigan Sabji
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Gember

schil de aardappels, kook ze en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. was de aubergine, snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2,5 cm e...

Aloo gobi
Uit de categorie vegetarisch: met Ghee, Zout en Olie

Aardappel en bloemkool in olie ? 5 min. bakken. Uit pan scheppen. Uien, knoflook en gember in keukenmachine pureren en in achtergebleven oli...

Aloo Gobi (gestoofde groenten)
Uit de categorie vegetarisch: met Ghee, Zout en Olie

Bak de aardappel en de bloemkool in de olie ± 5 minuten en schep ze uit de pan. Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en...

ALU EN EI TARKARI
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Rijst en Komijn

eieren hard koken. Olie verhitten. Aardappel schillen, in lengte snijden, in de olie half gaar bakkenen daarna afscheppen.Knoflook, ui en...

Alu phul gobhi ki bhaji
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Pepers en Komijn

Verhit de ghi.Draai de vlam laag en strooi er het komijnzaad en de Spaanse pepers in en bak ze tot het komijnzaad goudbruin wordt. Voeg de g...

Amerikaanse cheese steack sandwish.
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Melk

Meng de Alpro light met tijm, komijnpoeder, look, zout en peper. Wrijf het vlees in met de mengeling. Kook intussen de melk, voeg de Chedd...

Amritsar viscurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Meng alle ingredienten voor het beslag tot een dikke massa. Zet die terzijde. Verhit voor de saus de olie in een braadpan en bak daarin de...

Amuse van avocadomousse met zalmeitjes
Uit de categorie borrelhapjes: met Zalm, Zout en Komijn

Koriander fijnsnijden en zalm fijnsnijdenkan 2 uur van tevoren: Prak de avocado's fijn of pureer ze in de keukenmachine. Roer er direkt...

Anda kari: eiercurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Olie

Verhit een lage wijde pan met dikke bodem of gebruik een wok. Laat de olie door de verhitte pan of wok walsen. Voeg uien, knoflook en gember...

Andijviestamppot met Shoarma
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Komijn

Snijd de geschilde aardappelen in stukken en kook ze in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Verhit de helft van de boter in een braa...

Arabisch gehaktbrood
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Komijn

Spreid het gehakt uit in een ruime kom. Maal uien en koriander (inclusief steeltjes) samen fijn in een foodprocessor of hak ze samen zeer fi...

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus

Dit is een blijvertje op ons week menu :-) Ik doe er iets meer kruiden...

Door *Eugenie*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn