Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 76-100 van 1894 recepten
Arabische nootjesdip
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Brood en Komijn

Meng de nootjes met de koriander en wat zout. Giet de kikkererwten af en pureer ze met de komijn, de knoflook en zoveel water als nodig is v...

Argentijnse Spareribs
Uit de categorie bbq: met Zout, Olie en Honing

Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie.Maak intussen de marinade: Pel de knoflook en pers het uit. R...

Arnab Moehammar (feestgerecht uit Marokko)
Uit de categorie vlees: met Zout, Anijs en Gember

Dep de konijnenbouten droog. Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin. Knijp de knoflook erboven uit...

Asperge guacamole
Uit de categorie sauzen: met Zout, Uien en Komijn

Kook de asperges in een kleine hoeveelheid water totdat ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en koud worden. Doe de asperges, knoflook, het...

Aspergeroomsoep met garnalen
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Komijn

-snij de selder fijn -schil de asperges en leg de punten apart en snij deze dwars door -snij de stengels in schijfjes-los het bouillonblok...

Aubergine Bhaji
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Komijn

De aubergines in stukken snijden (ongeveer 7-8 cm lang, 5 cm breed en 1 cm dik). Het erwten meel met zout, bakpoeder en komijn vermengen en...

AUBERGINE IN YOGHURTSAUS
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Snijd de aubergine in de lengte in repen van ca 1 1/2 cm dik en halveer ze. Leg de repen in een vergiet en strooi er zout over. Laat de aube...

Aubergine met Indiase rijst
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Rijst

Kook de rijst gaar in gezouten water en laat hem goed uitlekken. Bewaar de rijst voor later. Snij de steel van de aubergines en haal het vru...

Aubergine met tomatengehakt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Ui grof snipperen, knoflook fijnsnipperen, in kopje koriander fijnknippen, in droge koekepan pijnboompitten ca 2 min. roosteren, Citroen...

Aubergine-knoflooksoep met komijn
Uit de categorie soep: met Zout, Komijn en Knoflook

Verwarm de oven op 225 graden.Was de aubergines. Pel de knoflook en snij elk teentje in 3-en. Maak inkepingen in de aubergines. Stop er een...

Auberginecurry
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Curry

Verwarm de oven voor op 200 C. Bestrijk beide aubergines met 1 eetlepel olie en prik met een vork gaatjes in de schil. Leg de aubergines i...

Aubergines lekker gevuld
Uit de categorie bbq: met Zout, Komijn en Citroen

Was de aubergines en laat ze 5 minuten in water koken. Neem de aubergines uit het water en snij ze in de lengte doormidden. Haal voorzichtig...

Aubergineschotel (Nicaragua)
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Verwarm de oven voor tot 200 ?CSchik de plakken aubergine in een enkele laag op een ingevette bakplaat en bak ze 10 tot 20 minuten in de he...

Auberginestoofpot met kikkererwten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Komijn

Uiteinden van aubergines afsnijden en aubergines in blokjes van 3 cm snijden. Winterpeen dun schillen of schrappen en in blokjes snijden. In...

Australische `souvlaki
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Olie

Doe de knoflook, citroensap, komijnzaad, peper en olie in een ondiepe kom, wentel het vlees hier goed door en laat het 20 minuten tot 2 uur...

Authentieke hete indiase curry met kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Olie en Uien

Verhit de ghee of olie op matig vuur in een pan met een dikke bodem, voeg laurier, kruidnagel, karemoms, kaneel en komijnzaad toe. Laat 2 mi...

Avocado bi tahini
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Tahin en Komijn

Pureer de knoflook met zout naar smaak in een kom samen met het vruchtvlees van de avocado en wat citroensap tot er geen klontjes meer in zi...

Avocado salsa
Uit de categorie sauzen: met Zout, Komijn en Limoen

Schil en ontpit de avocado's en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Snipper de rode ui zeer fijn. Pel en pers de knoflo...

Avocado-maïssalsa
Uit de categorie sauzen: met Zout, Maïs en Komijn

Laat de maïs uitlekken. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ma...

Avocado-maissalsa
Uit de categorie sauzen: met Zout, Komijn en Limoen

Laat de mais uitlekken. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook....

Baars in pittige saus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Leg de vissteaks op de bodem van een platte schaal. Maal het knoflook samen met de peperkorrels fijn in een vijzel en voeg de gedroogde oreg...

Baba ganoush (auberginedip)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Munt en Tahin

Leg de aubergines met de bollekant naar boven op een rooster en schuif ze onder de grill. Gril ze tot ze zwartgeblakerd zien. Leg de auber...

BAFFALO WINGS
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Sambal en Komijn

-meng peper, zout, paprikapoeder en komijn en vrijf de kippenvleugels ermee in -overdek ze nu met gesmolten boter in diepe pan en laat ze nu...

Bal met Marokkaans accent
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Olie

Meng gehakt,rijst,2 lp peterselie,2 lp munt, ui,knoflook,gedroogde tomaten met peper en zout naar smaak,nootmuskaat kaneel en komijn.. Vorm...

Balic kuftesi (visballetjes)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Olie

Verwijder vel en graten van de vis en klop het visvlees in de mixer tot een pasta. Doe het visvlees in een kom en voeg alle andere ingredië...

Laatste reacties met dit ingredient

Gemarineerde Garnalenspiesjes

Ik wil dit recept eigenlijk 5 sterren geven maar op een of andere mani...

Door *Marcel van Hees*
Gemarineerde Garnalenspiesjes

Vandaag geprobeerd en ze zijn fantastisch. Een heerlijke Aziatische sm...

Door *Marcel van Hees*
Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn