Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 101-125 van 1894 recepten
Balti Vis met groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

-haal het vel van de vis en snij de vis in kleine blokjes -doe ze in een kom met de garnalen en de krabsticks -meng citroensap,gemalen kor...

Bananen-groentesoep
Uit de categorie soep: met Zout, Komijn en Knoflook

Verhit de oliefruit daarin de gesnipperde ui, geperste knoflook, in plakjes gesneden wortel en bleekselderij 5 minuten. Voeg de bouillon toe...

Bananencurry (Kela kari)
Uit de categorie bijgerechten: met Ghee, Zout en Gember

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de gember toe en fruit die zacht in 4-5 minuten. Voeg garam masala, komijn, chilipoeder...

Bara
Uit de categorie borrelhapjes: met Olie, Kerrie en Komijn

1 nacht tijd om het deeg te laten rijzenDe peper,knoflook en de ui malen(raspen)mengen met de jeera,massala en bakmeel. Water toevoegen en...

Bara (peulvruchtensnack)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter re...

Bara met Quorn = vegetarisch peulvruchtensnack
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter re...

Bara's II
Uit de categorie brood: met Olie, Urdi en Komijn

Laat de boontjes, die u reeds vanaf 1 nacht tevoren heeft laten weken, uitlekken. Maal ze vervolgens samen met de andere ingredienten heel...

Barbeque tofu
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tofu en Olie

Fruit de ui en knoflook in de olie. Doe de koriander en komijn erbij en laat het even meefruiten. Doe er dan een flinke hoeveelheid ketchu...

bassisrecept zuurdeeg
Uit de categorie brood: met Brood en Komijn

roer 100 gr rogge met de komijn en 1,5 dl lauw water samen tot een dunne pap.en laat het afgedekt rijzen op een warme plaats in 2 dagen .wan...

BBQ - Kruidige Hamlapspiesen met Paprika
Uit de categorie bbq: met Olie, Kaneel en Komijn

Pers de teentjes knoflook boven een kom e=uit en roer de specerijen en de olijfolie erdoor Snijd de hamlappen in blokjes van 2-3 cm en sche...

Beef burger
Uit de categorie borrelhapjes: met Komijn, Tomaat en Cheddar

Pers de knoflook. Hak de tomaten.Meng het gehakt met de knoflook, komijn, tomaten en peterselie en vorm er 4 burgers van. Vet een koekenpan...

Beef pita, Greek style
Uit de categorie vlees: met Zout, Feta en Kaneel

Combine ground beef (rund) , onion and garlic in a large frying-pan; cook, stirring frequently until beef (rund) loses pink color. Pour off...

Beierse kool
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Azijn

-verhit de varkensreuzel en fruit de ui en spekblokjes -bestrooi met komijn en suiker en al roerend goudgeel laten worden -witte kool bijv...

Beierse witte koolsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Kool en Olie

-het spek goudgeel bakken en dan uit de pan halen en de ui in het braadvet bakken -komijn,azijn, olie en bouillon toevoegen en kort laten...

Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

Alle ingredienten, behalve de 2 sauzen, aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rij...

BEQOULA
Uit de categorie salades: met Zout, Thee en Olie

Spinazie, peterselie en koriander zeer fijn snijden. Bleekselderij in kleine stukjes snijden. Groenten en kruiden grondig wassen, uit laten...

Berbere saus (Ethiopische hete saus)
Uit de categorie sauzen: met Zout, Piment en Bawang

Rooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde ch...

Berner rosti
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Komijn

1. De aardappelen in de schil in zout water met de komijn gaar koken, afschrikken en nog heet schillen. Een nacht afgedekt laten rusten. D...

Bhaji met doperwten en champignons
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Komijn

snijd de schoongemaakte champignons in tweeen, de grote in vierenui in halve dunne ringen snijdenkomijnzaad kneuzen in de vijzel, mosterdzaa...

Bhalli (gestoomde linzenkoekjes)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Komijn en Linzen

Was de linzen grondig, laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg het water toe en laat ze 36 uur weken. Laat de linzen uitlekken en...

Bhoona gosht 1 (Droge biefstukcurry)
Uit de categorie vlees: met Ghee, Zout en Komijn

Verhit de ghee in een grote pan met dikke bodem tot er rook afkomt, voeg het vlees toe en roerbak het 30 seconden snel aan alle kanten, zond...

Bhoona gosht 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd overtollig vet van het vlees. Spoel het vlees af met koud water en snijd het in dobbelsteentjes. Laat de stukjes vlees op keukenpapier...

Biefstuk in heerlijke pepersaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Port, Room en Olie

ca. 15 minuten voor de saus en ca. 6 uur voor het marineren, ca. 10 minuten voor bakken en braden.300 gram (kogel)biefstuk. Voor de marinade...

Biefstuksalade, Thais 1
Uit de categorie salades: met Zout, Munt en Olie

Vermeng de gember, knoflook, olie, gemalen koriander en komijn en marineer hierin de reepjes vlees ± 10 minuten. Kook de sperziebonen in ru...

Bieten-appel-aardappelsalade
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Dille en Bieten

bieten koken, pellen en stampen aardappels schillen, koken en stampen eieren hard koken, pellen en in stukjes snijdenDe bieten en aardappe...

Laatste reacties met dit ingredient

Gemarineerde Garnalenspiesjes

Ik wil dit recept eigenlijk 5 sterren geven maar op een of andere mani...

Door *Marcel van Hees*
Gemarineerde Garnalenspiesjes

Vandaag geprobeerd en ze zijn fantastisch. Een heerlijke Aziatische sm...

Door *Marcel van Hees*
Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn