Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 126-150 van 1894 recepten
Bieten-champignoncurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Gember

Verhit de olie in een niet te grote pan op een middelhoge warmtebron.Doe het komijn-en mosterdzaad erin. Voeg, zodra het mosterdzaad begint...

Bietendipsaus
Uit de categorie sauzen: met Bieten, Komijn en Yoghurt

Maak de bietjes schoon en kook ze 45 minuten zonder deksel tot ze gaar zijn en giet ze af. Pel de warme bietjes en hak ze in grove stukken....

Bietenstampot met bloedworst
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Azijn

Schil de aardappels en was ze. Kook de aardappels ca. 20 minuten in water met zout. Pel en snij de bieten in reepjes. Rooster het komijnzaad...

bietjes met feta
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Tijm en Feta

bietjes koken en in blokjes snijden, uien in dunne partjes en feta ook in kleine blokjes snijden.De bietjes met de ui en de kruiden in de ov...

Biriani
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Uien en Rijst

Pel de papaja, verwijder het zaad en rasp grof. Vermaal knoflook en gember tot een pasta. Snijd het vlees in dobbelstenen en leg het in een...

BIRIYANI KIP
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Uien

De kip wassen en in kleine stukjes snijden. Wat zout erover strooien en elk stukje met een vork inprikken. De ghee verwarmen en de gesnipper...

Biryani
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Breng het water aan de kook. Voeg de rijst en twee theelepels zout aan het water toe en breng het weer aan de kook. Leg een deksel op de pan...

Biryani 2 (met soep vooraf)
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Maak van het vlees als volgt een bouillon: bedek het vlees tot ± 10 cm met koud water en voeg de peterselie, het gemberpoeder, het zout, 1/...

Biryani kip
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Verwarm de oven voor op 190?C.Breng een pan water aan de kook en doe er de rijst, het zout, de kardemompeulen, kruidnagels en kaneelpijp in....

Biryani met gemengde groenten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

In kom rijst ca. 15 minuten laten weken in ruim koud water en in vergiet laten uitlekken. In kopje yoghurt met 3 a 4 eetlepels water verdunn...

bladerdeeg met tonijn
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Komijn en Mosterd

Spoel de tonijn af en laat uitlekken. Pel de ui. Doe de tonijn, de ui, de eidooier, de mosterd, de bieslook en de peterselie in een kom, kru...

Blinde kalfsvink in kool
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

- Blancheer de koolbladeren in ruim water met zout, laat uitlekken en afkoelen en leg op een propere doek. - Hak 2/3 van de uien, stoof ze...

Bloemkool en aardappelcurry
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

(1) Week 2 dl. kokos in 4 dl. water. Laat het een half uur staan en stop het dan in de blender. Zeef en bewaar de kokosmelk. (2) Verhit 1 e...

Bloemkool in een kruidenjasje
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Zeef de bloem met het zout, peper naar smaak, de komijn en het koriander boven een kom en klop er beetje bij beetje 2 1/2 dl ijskoud water d...

Bloemkool met kaassaus en komijn
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en bloemkool ondersteboven in pan met ruim kokend water en wat zout leggen. Bloemkool in 15-20 mi...

Bloemkool-aardappelschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Pel de uien en de knoflook.Halveer de uien in de lengte en snijd ze in reepjes.Was de aardappel...

Bloemkoolcurry met
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Kerrie

: Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Verdeel de gewassen bloemkool in kleinere roosjes. Breng de bouillon met de ui, knoflook,...

Bloemkoolcurry met aardappelen
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Curry

Verhit de olie in een pan, liever natuurlijk een wok, en roerbak de de knoflook, ui, bosuitjes met de aardappelen en de chilireepjes met de...

Bloemkoolkerrie uit Centraal India
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Sambal en Komijn

Snipper de sjalot. Snijd de tomaten in stukjes of open het blik. Haal de sperziebonen af en snijd ze in niet te kleine stukjes. Zet de kruid...

Bloemkoolsoep met spiesjes van kruidig gehakt
Uit de categorie soep: met Zout, Melk en Olie

- Fruit het gesnipperde sjalotje en de look aan in wat boter. -Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak nog eens 2 minuten door. -Giet de bou...

Blue Cheese-dressing
Uit de categorie sauzen: met Zout, Kaas en Room

Snijd de blauwe schimmelkaas in grote stukken. Pureer de kaas met de mixer of de staafmixer met de bouillon, de azijn, de slagroom en de ol...

Bobotie 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Munt

Verwarm de oven voor op 180°C. Week het brood in 1/2 dl melk, knijp het uit en verkruimel het. Meng het gehakt met het brood, de ui, knoflo...

Bobotietaartje met ananas en vijgen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

Verwarm de oven voor op 175c . Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes 3 min. Roer het kerriepoeder,de kom...

Boeren Knoflooksoep
Uit de categorie soep: met Zout, Komijn en Eieren

-doe de bouillon in een pan en voeg knoflook, paprikapoeder en komijn toe -breng aan de kook en kruiden met zout en peper -bak de eieren i...

Boerenkaassalade met Zaanse mosterdsaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Komijn

Snijd biede kaassoorten in smalle(lucifers). Snijd de knolselderij eveneens in smalle reepjes. Zet ze op met ruim kokend water waaraan limoe...

Laatste reacties met dit ingredient

Gemarineerde Garnalenspiesjes

Ik wil dit recept eigenlijk 5 sterren geven maar op een of andere mani...

Door *Marcel van Hees*
Gemarineerde Garnalenspiesjes

Vandaag geprobeerd en ze zijn fantastisch. Een heerlijke Aziatische sm...

Door *Marcel van Hees*
Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn