Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 151-175 van 1894 recepten
Boerenlunch met waldkornbol en sandwich gezond
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Sla en Komijn

Snijd de waldkornbollen open en besmeer deze met de verse roomkaas en strooi het komijnzaad erover. Beleg de bollen vervolgens met zuurkool...

Boerenstimp
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Melk | 1 reactie

Verwijder de harde nerven uit de boerenkoolbladeren; was die zeer goed en snijd of knip de bladeren in kleine stukken. Indien uit diepvries:...

Boerentagine met rundvlees en paprika
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Uien

Neem een diepe pan met dikke bodem. Verhit wat olie en braad hierin het vlees aan. Snij de uien in halve maantjes, doe bij het vlees. Doe he...

BOKRONIS
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Olie

Was de ansjovis goed en verwijder de graten. Doe de ansjovis in een kom en voeg de koriander, de paprikapoeder,komijn, ui, geperste knoflook...

Boliche, Cubaanse (gestoofde runderrollade)
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Komijn

Laat het vlees tot een lap snijden van 3 cm dik en leg deze een nacht in een marinade van grapefruit- en limoensap, 1 teentje knoflook uit d...

Bombay aardappelen
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Was de aardappelen onder de koude kraan en snijdt ze in kleine stukjes. Kook ze in water met wat zout en ? tl kurkuma in 10-15 minuten gaar....

Bonte salade met volkoren penne
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Olie

De sla wassen, uitslaan en in brede repen snijden. De worteltjes schrappen en in dunne, schuine repen snijden. De paprika schoonmaken, wasse...

Borani esfanaj (spinazie-yoghurt salade)
Uit de categorie salades: met Zout, Kaneel en Kerrie

Sauteer de ui en knoflook in de boter tot ze gaar zijn. Voeg de kruiden toe en laat enkele minuten sudderen. Vermeng dit met de spinazie, yo...

Borsjtsj, Turkse
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Kool

Verhit de boter in een grote soeppot. Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten. Doe de knoflook en de kool erbij en sau...

Bouillabaisse van West-Indie
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Tijm

-bestrooi de stukken vis met de garam massala en kurkuma en zet 30 min in de koelkast-verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem -b...

Braaikip
Uit de categorie bbq: met Zout, Soja en Olie

Verdeel de kip in 6 stukken. Leg de kip in een grote schaal. Meng in een andere schaal de olie, wijn, chilipoeder, komijn, zwarte peper, zou...

Brasem met koriandersaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Salsa en Komijn

# ontvel de tomaten door ze even in heet/kokend water te doen en vervolgens het schilletje eraf te halen # knijp de teentjes knoflook door...

BREYANI
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Melk en Olie

-braad uien goudbruin en haal uit pan -braad nu de aartappelblokjes ietje bruin in oli en haal uit pan en laat uitlekken op keukenpapier -ko...

Briouates aux crevettes (garnalenpakketjes)
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Melk en Bloem

Voor de basis, zie 'Briouates'. Maak een roux van de boter en bloem. Doe al roerend de melk in kleine scheutjes erbij. Bestrooien m...

Briouats met Garnalen:
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Uien

Bereidt de saus voor door de gehakte peterselie, koriander, knoflook, uien, rode olijven te mengen. Voeg daar de peper, zout, komijn en papr...

Broccoli met vlindermacaroni
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Witlof

Broccolisaus: Lekker als variatie op een bechamelsaus (bij bloemkool of witlof) of bij pasta. Nodig voor 4 personen: 600 g brocco...

Broccoli ovenschotel met rode ui en een heerlijke
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200 gradenKook de broccoliroosjes ca. 5 minuten in een pan met licht gezouten water tot ze net gaar zijn. Verhit de...

Broccoliestamppot met pijnboompitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccole in kleinere ro...

Broccolisaus:
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Komijn

Maak de broccoli goed schoon: verwijder de buitenste schil en alle harde bestanddelen. Snij dan in stukjes en kook de broccoli in water en b...

Broccolistamppot met pijnboompitten
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Kaas en Olie

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere ro...

Broccolistamppot met pijnboonpitten
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere ro...

Brood van de BBQ
Uit de categorie bbq: met Zout, Pesto en Azijn

Brood snijden, bolletjes heel latenHet is heel makkelijk!! Een deel van de boter mengen met de kruiden, tandoripasta, pesto of een smaak...

Brood, Armeens
Uit de categorie vegetarisch: met Gist, Melk en Bloem

Verhit de melk, roer er boter en reuzel door. Koel af tot lauw. Verkruimel de gist in wat warm water met de suiker en laat staan tot het sch...

Broodje Gekruid Turks
Uit de categorie borrelhapjes: met Tijm, Brood en Kaneel

meng het gehakt met wat in water geweekte krenten en een snufje kaneelpoeder. Voeg naar smaak de kruiden toe.Braad het gemengde gehakt in wa...

Broodje Kip
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Olie en Brood

Bereiding kip: Olie verhitten en kip in blokjes snijden. Ui, knoflook en peper in de olie fruiten, de kip hieraan toevoegen en bakken tot...

Laatste reacties met dit ingredient

Gemarineerde Garnalenspiesjes

Ik wil dit recept eigenlijk 5 sterren geven maar op een of andere mani...

Door *Marcel van Hees*
Gemarineerde Garnalenspiesjes

Vandaag geprobeerd en ze zijn fantastisch. Een heerlijke Aziatische sm...

Door *Marcel van Hees*
Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn