Recepten met Komijn

Over Komijn

Recepten met Komijn

Wordt veel verwerkt in gerechten uit Noord-Afrika, het Midden Oosten en Mexico. Komijn is een onderdeel van kerriepoeder, maar het is ook in de Hollandse keuken heel bekend omdat het kenmerkend is voor Leidse komijnekaas. Komijn is als zaad en in gemalen vorm te koop. Als zaad is komijn langer houdbaar en dus ideaal om in voorraad te hebben. Als u gemalen komijn nodig heeft, kunt u een beetje komijnzaad in een vijzel fijnwrijven of in een koffiemolen (bijvoorbeeld een oude molen die u alleen voor specerijen gebruikt) fijnmalen. Het zaad lijkt op karwij, maar smaakt iets bitter. Wordt toegevoegd aan keriepoeders en garam masala. Hele zaden worden gebruikt in pilau, vegetarische curry en velerlei soorten chutney.

Verwante ingrediënten van Komijn


Overzicht van recepten met Komijn

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komijn. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komijn en waar Komijn het hoofdingrediënt is.

Toon 176-200 van 1894 recepten
Broodje Tofu-Shoarma.
Uit de categorie vegetarisch: met Sla, Tofu en Olie

Roer de kruiden, knoflook en de sojasaus door de tofu en laat dit zo'n 15 minuten intrekken.Bak de tofu samen met de grof gesneden ui in...

Broodje zuurkool
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Komijn en Mosterd

Verwarm de oven voor op 225 graden. Kneus het komijnzaad en rooster ze in de pan tot het zaad gaat ruiken. Spoel de zuurkool en laat ze goed...

Broodjes met kip en asperges, gevuld (warm)
Uit de categorie brood: met Sla, Zout en Olie

2 theelepels olie, 1 eetlepel citroenrasp, 1 theelepel gemalen komijn, 2 eetlepels fijngesneden koriander, zout en peper mengen en 3 kipfile...

Broodjes met komijn, Indiaas
Uit de categorie vegetarisch: met Gist, Zout en Bloem

Smelt de boter. Klop het ei los. Roer de gist en het zout door de bloem maak in het midden een kuiltje en voeg de yoghurt, de helft van het...

BRUINE BONENSOEP MET GEVULDE PREI-UIENBROODJES
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Verhit 1 el van de olie in een soeppan en bak 1 ui met de knoflook al omscheppend in ? 5 min. glazig. Voeg het kerriepoeder, de komijn en de...

Bruine bonensoep met gevulde ui-preibroodjes
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Olie

Verhit 1 el van de olie in een soeppan en bak 1 ui met de knoflook al omscheppend in ? 5 min. glazig. Voeg het kerriepoeder, de komijn en de...

Bruine bonensoep met gevulde uien-preibroodjes
Uit de categorie vegetarisch: met Prei, Zout en Olie

Verhit 1 el van de olie in een soeppan en bak 1 ui met de knoflook al omscheppend in ? 5 min. glazig. Voeg het kerriepoeder, de komijn en de...

Bryani rundvlees
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Melk

1. Snij 250 gram van de ui, en leg deze appart. Hak de rest fijn. Snij het vlees in grote dobbelstenen. 2. Hak de knoflook en gember, en pu...

bryani/briani
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Uien

doe het zout en de helft van de koenjit bij de aardappelen. Roer goed en bak ze 2 minuten in de boter of ghee. Haal ze eruit. Nu de uien i...

Bucatini met Marokkaanse lamssaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Munt, Olie en Kaneel

Snipper de ui fijn. Hak de courgette grof. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel en laat het uitlekken.Verh...

Buffalo Wings
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Komijn en Paprika

De oven voorverwarmen op 180 C. Smelt boter in grote vuurvaste schotel.Bestrooi de kippenvleugels met peper, zout, paprika en komijn. Schi...

Bulgar-Romana Salat
Uit de categorie salades: met Sla, Zout en Kool

De bouillon opwarmen en koriander pletten en toevoegen; de bulgur, paprikastrooisel en koriander toevoegen. 30 min bij kamertemp. laten opkw...

Bulgurburgers met Linzen
Uit de categorie vegetarisch: met Sla, Zout en Munt

Spoel de bulgur goed schoon en laat ze uilekken in een zeef. Spoel de linzen goed uit en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel de petersel...

Burrito's
Uit de categorie hoofdgerechten: met Kaas, Olie en Uien

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten. Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden...

Burritos 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Melk

Week 250 gr gedroogde bruine bonen 8 uur en kook ze in het weekvocht. Fruit 2 grote gesnipperde uien in 30 gr boter en bak hierin 250 gr g...

Burritos met chorizo, tomaat en aardappels
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de chorizo, ui en knoflook toe. Bak regelmatig omscheppend...

Butter Chicken
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Gember en Gember

Snijd de kipfilets in grote stukken. Meng de curcuma, komijn, garam masala, koriander en 1 eetlepel olie door de yoghurt. Voeg de stukken ki...

Butter chicken curry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Uien

Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. De cashewnoten in de keukenmachine tot poeder malen en in een kommetje apart zetten. In een pannet...

butterchicken
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Gember en Gember

Snijd de kipfilets in grote stukken. Meng de curcuma,komijn,garam marsala,koriander en 1 el olie door de yoghurt. Voeg de stukken kip toe....

Cajun kabeljauw
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Dep de vissteaks droog met keukenpapier Meng de yoghurt met limoensap en strijk het mengsel dunnetjes over de steaks Meng de knoflo...

Cajun Kruiden Mengsel
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Tijm

Maal of stamp alle ingredienten in een koffiemolen of vijzel tot poeder. Wrijf het vlees, het gevogelte of de vis ermee in. Even in laten tr...

Cajun-aardappelen
Uit de categorie borrelhapjes: met Kaas, Room en Olie

Snijd de ongeschilde aardappelen in de helft. Verdeel elke helft in vier partjes. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze afkoelen....

Cajunaardappelpartjes met citroen en uien
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Doe er de aardappelpartjes in, laat weer aan de kook komen en vervolgens 4 min. koke...

Cajunkruiden 3, voor de barbecue
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Tijm

Maal of stamp alles tot poeder. Alles is genoeg voor 900 g vis of vlees Verwijder het vel van een kip voor inwrijven Maak voor het inwrijv...

Cajunkruidenmengsel
Uit de categorie bbq: met Zout, Tijm en Komijn

Maal of stamp alle ingredienten tot poeder....

Laatste reacties met dit ingredient

Boerenstimp

Heerlijk veel meer smaak dan gewone stamppot laat alleen de corned bee...

Door *Carmen*
Hardgekookte eieren in romige moghlaisaus

Dit is een blijvertje op ons week menu :-) Ik doe er iets meer kruiden...

Door *Eugenie*

Veel voorkomende ingrediënten met Komijn