Recepten met Komkommer

Over Komkommer

Recepten met Komkommer

Naast de groene komkommer, bestaat er ook een gele of witte variant. Deze groente komt oorspronkelijk uit India of Afrika, maar kan nu ook perfect in onze streken worden geteeld. Komkommer wordt het hele jaar aangevoerd, maar vooral in de zomer geeft hij uw slaatjes een lekker frisse toets. U kunt hem ook verwerken tot zoetzuur of uithollen en vullen met gehakt of een groentemengsel en dan stoven in de oven. De gele komkommer zie je hier niet zo vaak. In Italië komen ze vaker voor en zijn ze bijna net zo gewoon als de groene. Een gele komkommer is namelijk een echte 'koude-grond'-komkommer, die het in de kas minder goed doet. 'Gele Tros' is de naam van een oud ras, dat het ook in ons land op de volle grond prima doet. De smaak van deze helder-citroengeel gekleurde komkommer is wat sterker, bovendien is hij minder waterig en zijn de pitten meestal wat harder en groter dan van het groene exemplaar. Bij komkommer, maar ook bij tomaten, paprika, courgette en aubergine treedt bij bewaren in de koelkast het zogenaamde lage-temperatuur-bederf op, waardoor waterige plekken op de schil ontstaan die meestal gaan rotten. U kunt deze groenten daarom het beste onverpakt in een koele (kelder)kast bewaren.

Verwante ingrediënten van Komkommer


Overzicht van recepten met Komkommer

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Komkommer. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Komkommer en waar Komkommer het hoofdingrediënt is.

Toon 1-25 van 2601 recepten
Salad for Saliq
Uit de categorie salades: met Olie, Uien en Azijn

Mix de tomaten, komkommer, pepers, peterselie en uien door elkaar. Voeg daarna knoflook, citroensap, azijn en olie toe....

NASI goreng Balikpapan
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Prei en Zout

Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en ui tot de ui bruin is. Doe er dan de kip, het vlees of de garnalen (of een combinatie daarvan)...

CHIYAR BI LABAN
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Munt en Yoghurt

Een geschilde komkommer halveren, zaad wegschrappen. In blokjes snijden. Een teentje knoflook uitpersen en mengen met theelepel zout. Een kw...

boeren salade..
Uit de categorie salades: met Zout, Feta en Tomaat

Snij de tomaten in dunne plakjes, de ui middendoor en daarna in dunne schijfjes en schaaf de komkommer in dunne plakjes. Meng ze in een kom...

Clubsandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Mango en Wasabi

Laat voor de mangoketchup alle ingredienten op een laag vuur 20 minuten koken. Pureer het mengsel, passeer het door een fijne zeef en laat a...

Fattoush
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Feta en Brood | 1 reactie

Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de tomaten...

Gazpacho met gestoomde scampi
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Room en Room

Snij de geschilde komkommer in stukjes, haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes. Schil de ui en de knoflook Doe alle ingred...

Geitenkaas met Honing
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Honing en Walnoot

Verwarm de oven voor op 175?C. Wikkel aluminiumfolie tot 2 'bakjes' en leg de geitenkaasjes erin. Giet er wat honing overheen en...

gezond broodje
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Kaas en Augurk

snij de broodje open doe een plakje kaas erin en snij de sla instukjes doet op de kaas en snij de tomaat in stukjes en de komkommer ook in k...

Komkommerroomsoep met dille
Uit de categorie soep: met Zout, Room en Room

Breng de bouillon aan de kook. Roer de bloem met wat water tot een papje en voeg dit bij de bouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken. - Ma...

Komkommersnack
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Room

Steek met behulp van een borrelglas rondjes uit de kaas. Was de komkommer goed en snijd hem in plakjes. Roer de pindakaas, de zure room, sam...

Linzensalade met feta
Uit de categorie salades: met Zout, Kaas en Munt

Kook de linzen in ruim water in 30-45 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitlekken. Roer een dressing van de mosterd, azijn, gembers...

Maaltijdsalade
Uit de categorie salades: met Zout, Feta en Brood

35 minutenHalveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd...

Mexicano's
Uit de categorie borrelhapjes: met Ketchup , Ketchup en Komkommer

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Klop in een kom het ei los met 1 eetlepel water. Snijdt de salami in piepkleine blokjes en d...

Noedels met komkommer
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Knoflook

1. Doe de noedels in een wok en schenk het kokende water erover. Voeg een snufje zout toe en breng het water aan de kook 2. Draai het vuur...

Salade met gebakken mosselen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Citroen

1. Verdeel de veldsla, wortel en komkommer over 4 borden 2. Klop het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een d...

Salade met kikkererwten en croutons
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Feta

1. Bestrijk beide kanten van de pistoletsneetjes dun met kruidenboter en bak ze in een droog verhitte koekenpan in ? 5 min. aan beide kanten...

Saladewrap met kaas.
Uit de categorie voorgerechten: met Alfalfa, Tortilla en Bosuitjes

Maak de raapstelen schoon en snijd zonodig de wortels eraf. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Was en schaaf de komkomme...

tjap tjoy
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Olie en Uien

Kipfilets in reepjes snijden. Uien pelle, halveren en in plakken can 1/2 snijden. Winterwortel schillen, in lengte halveren en schuin in dun...

Tzatziki, Komkommersaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Kwark

Komkommer wassen, schillen, raspen en met zout bestrooien. 15 minuten laten staan om het water te onttrekken.Na 15 minuten de komkommer goed...

tzaziki
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Dille

Laat de yoghurt min. 3 uur in de koelkast uitlekken in eenkom met een zeef waarin je een dubbel vel keukenpapier hebt gelegd.Je houdt dan e...

Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.
Uit de categorie sauzen: met Prei, Zout en Kaas

Als komkommer gebruikt wordt ruim van te voren laten uitlekken in zeef.KNOFLOOKSAUS Voor 2 dl. 2 dl magere yoghurt. 1/4 dessertlepel Dijo...

'Amsterdams' broodje
Uit de categorie borrelhapjes: met Sla, Zout en Uien

Meng de huttenkase met de Amsterdamse ui of augurk, hard gekookte ei en zout en peper.Snijd het broodje doormidden leg een blaadje sla en en...

'Vluggertje' met komkommer en zalm in witt
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Schil de komkommer en neem de uiteinden weg. Snijd hem overlangs door en neem met een lepeltje het zaad uit beide helften weg. Snijd de helf...

"Chef Salad" Griekenland
Uit de categorie borrelhapjes: met Ham, Sla en Kaas

alle ingredienten schoonmaken/wassen/snijden / eieren kokenmaak een coctailsaus...in Griekenland zijn ze daar zoooooo klaar mee. Beetje mayo...

Laatste reacties met dit ingredient

Komkommerchutney

Ik zie helemaal geen recept; enkel de vermelding "2 komkommers&qu...

Door *Roland Kockelb*
Fattoush

pelatelijt...

Door *titlat*
Choriatiki (Griekse salade)

heb het gisteren gemaakt met stifado, was heerlijk, komt vaker op tafe...

Door *marianne scholl*

Veel voorkomende ingrediënten met Komkommer