Recepten met Koriander

Over Koriander

Recepten met Koriander

Een kruid in opkomst. Als zaadjes kennen we het al veel langer, maar ook het verse groene blad is door een groeiende belangstelling voor de Aziatische en Mexicaanse keuken nu steeds vaker te koop. Koriander heeft een uitgesproken, citroenachtige smaak. Het kruid wordt gebruikt als verse groene blaadjes of als rijpe gedroogde zaden, vaak gemalen. Vooral in India en Thailand, maar ook in Amerika, Zuid-Amerika en Mexico is koriander populair. Verwerk koriander altijd vlak voor het serveren in het gerecht. Korianderzaad wordt veel in gebak, likeuren en bij de productie van vermouth gebruikt. In Thailand wordt zelfs de korianderwortel - in geplette vorm - in vleesschotels gegeten. Koriander is een lid van de peterseliefamilie. Het is een eenjarige plant die ook in ons land makkelijk zelf te kweken is. Als u de plant laat bloeien, kunt u daarna de zaadjes oogsten. Koriander (ketoembar) vormt met djahé (gemberwortel) djinten (komijn), koenjit en laos de vijf basiskruiden voor vele gerechten uit de oosterse keuken. De zaden, de bladeren en de wortels worden allemaal gebruikt en alles heeft zijn eigen smaak. Hoewel koriander behoort bij de westerse peterseliesoorten, kunnen die niet als vervangingsmiddel worden gebruikt. De zaden zijn eenvoudig te verkrijgen en de gedroogde bladeren en wortels zijn te koop in de betere Aziatische winkels. Ketoembar wordt vervaardigd uit de zaadjes van de korianderplant. De smaak van korianderzaad is zoetkruidig en doet aan sinaasappel denken. Koriander is in India bekend als dhania. Verse korianderblaadjes smaken het best als u ze op het laatste moment aan het gerecht toevoegt. Evenals de wortel en de stengels hebben ze een heel sterk aroma. Als ze worden mee gekookt, verliezen ze veel smaak.

Verwante ingrediënten van Koriander


Overzicht van recepten met Koriander

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met het ingredient Koriander. Dit zijn zowel recepten waar gebruikt wordt gemaakt van Koriander en waar Koriander het hoofdingrediënt is.

Toon 151-175 van 4278 recepten
Amuse van Pittige garnalenspiesjes gemarineerd
Uit de categorie borrelhapjes: met Suiker, Citroen en Knoflook

Verhit de boter in een koekenpan of wok. Voeg knoflook, suiker, sap, koriander, basilicum en chilisaus toe. Roer alles goed, voeg de garnale...

Ananas met Garnalen
Uit de categorie voorgerechten: met Room, Ananas en Kerrie

Halveer in de lengte de ananas snijd het vruchtvlees uit. Verwijder het vruchtvlees, en de harde kern. Snijd het vruchtvlees in stukken...

ananas-garnalensoep
Uit de categorie soep: met Tofu, Olie en Gember

Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Snijd de tof...

Ananasbasmatirijst
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Pinda en Rijst

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Halveer de ananas en snijd het vruchtvlees uit de helften. Verwijder de harde kern en snijd het...

Ananasrijst met garnalen
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zout en Olie

Kroon van ananas afsnijden. Met scherp mes 4 dikke plakken van ananas afsnijden (rest van ananas wordt niet gebruikt). Op diep bord plakken...

Ancho-Chili Chicken Sandwich
Uit de categorie borrelhapjes: met Zout, Kaas en Sambal

Kruidenmengsel maken en op kip smeren en minimaal een nacht laten marineren.Grill de kipfilet tot gaar. Bedek met een plakje kaas en laten s...

Anda kari: eiercurry
Uit de categorie hoofdgerechten: met Ghee, Zout en Olie

Verhit een lage wijde pan met dikke bodem of gebruik een wok. Laat de olie door de verhitte pan of wok walsen. Voeg uien, knoflook en gember...

andere puree
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Curry en Kerrie

Kook de aardappelen gaar en stamp ze tot een puree. Als deze te droog is voeg dan een klein beetje water toe.Verdeel de puree in 5 porties....

ANTI-GRIEPBOUILLON
Uit de categorie soep: met Pepers, Knoflook en Koriander

Snijd de ui in tweeen. Steek de kruidangels in de laurierbladeren. Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes. Voeg dan alle kruiden...

Antiliaanse stoofpot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Sereh

Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 100 minuten1. Kruid de blokjes rundvlees met zout en peper en haal ze daarna door de bloem....

antilliaans carnaval
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Bloem en Sereh

Snipper de ui en de rode peper.Kruid de blokjes rundvlees met zout en peper en haal ze daarna door de bloem.Verhit de olijfolie en bak de vl...

ANTILLIAANSE RIJSTSCHOTEL
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zout en Olie

* Breng een halve liter water met de piment (kook de korrels gewoon heel mee, vis ze later uit de rijst vandaan) en de bouillontablet a...

Appel met mandarijntjes, gepocheerde
Uit de categorie desserts: met Citroen, Vanille en Mandarijn

Doe de witte wijn, het water, de sinaasappellikeur, de koriander en het citroensap in een flinke ovenvaste schaal en breng alles, afgedekt,...

Appels met vlierbessen, warme
Uit de categorie desserts: met Kokos, Kaneel en Rozijnen

Was de vlierbessen en kook ze 5 minuten in 2 dl water. Voeg dan de rozijnen, de kaneel en koriander bij en bind het met arrowroot. Rooster...

Aquacate
Uit de categorie voorgerechten: met Zout, Olie en Tomaat

Avocado's overlangs halveren en pitten verwijderen. Knoflook uitpersen. In holte van elke avocado 1/2 eetl. olie en 1/4 eetl. limoensap...

Arabisch gehaktbrood
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Komijn

Spreid het gehakt uit in een ruime kom. Maal uien en koriander (inclusief steeltjes) samen fijn in een foodprocessor of hak ze samen zeer fi...

Arabische nootjesdip
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Brood en Komijn

Meng de nootjes met de koriander en wat zout. Giet de kikkererwten af en pureer ze met de komijn, de knoflook en zoveel water als nodig is v...

arabische soep met aubergine
Uit de categorie soep: met Zout, Uien en Kaneel

uien in plakjes snijden, aubergine in blokjes snijden, aardappelen schillen en in blokjes snijdenolijfolie in soeppan verhitten en uien 3 mi...

Armeni (Armeense yoghurt-gerstesoep)
Uit de categorie soep: met Gort, Zout en Gerst

Was de gerst of parelgort in een zeef schoon, breng het in een ruime pan met 1 liter water aan de kook, laat het een half uur zachtjes koken...

Arnab Moehammar (feestgerecht uit Marokko)
Uit de categorie vlees: met Zout, Anijs en Gember

Dep de konijnenbouten droog. Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin. Knijp de knoflook erboven uit...

Arroz Mexicana
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Rijst en Tomaat

Kook de rijst bijna gaar in de groentebouillon. Kook de erwtjes gaar. Ontvel de tomaten en hak ze fijn. Schil de wortel en snij in dunne ree...

Arroz verde (groene rijst)
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Rijst en Pepers

Snij de topjes van de pepers. In een keukenmachine paprika, pepers, peterselie met steeltjes, ui en knoflook mengen tot een rulle puree. Ve...

Artisjokken op zijn Grieks
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Koriander

WAs de artisjokken en blancheer ze 5 minuten in heet water met wat zout. Laat ze uitlekken en breng inmiddels 1 liter water met de olijfolie...

Asperges mediterranee
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Lavas

de asperges schillen en van onder een cm afsnijden; de krieltjes schrappen; de koriander hakken (ongeveer een eetlepel)de schillen van de as...

Asperges met paksoi
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Uien

Verwijder de wortels van de paksoi. Was het blad en snijd het dwars in reepjes van 1,5 cm breed. Snijd de houtige ondereinden van de asperge...

Laatste reacties met dit ingredient

Gemarineerde Garnalenspiesjes

Ik wil dit recept eigenlijk 5 sterren geven maar op een of andere mani...

Door *Marcel van Hees*
Gemarineerde Garnalenspiesjes

Vandaag geprobeerd en ze zijn fantastisch. Een heerlijke Aziatische sm...

Door *Marcel van Hees*
6-GRANEN SPAGHETTI MET BOSPADDESTOELEN

rtment of built on programs is enjoyed along with the elliptical syste...

Door *neersinkcarl*

Veel voorkomende ingrediënten met Koriander